Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δεκαεπτά καταθέσεις στέλνουν(;) τον ΓΑΠ στο ειδικό δικαστήριο

Σάλο, πολιτικό και νομικό, προκαλεί η υποβολή της δικογραφίας για την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον Αρειο Πάγο από τους αντεισαγγελείς Εφετών κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, με αίτημα να αποσταλλεί στη Βουλή.
Στην τρισέλιδη αναφορά τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί καταγράφουν 17 μαρτυρικές καταθέσεις από τις οποίες προκύπτει, όπως λένε, η ανάγκη για......
«περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ως προς την αναζήτηση ενδεχομένων ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και υπουργών Οικονομικών της κυβέρνησής του», με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου η αναφορά των εισαγγελέων για διερεύνηση από την Βουλή τυχόν ευθυνών αφορά επίσης συνολικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η επίδικη περίοδος, σύμφωνα με τη δικογραφία, εντοπίζεται στο 2009 και συγκεκριμένα στην διαμόρφωση εκείνη τη χρονιά των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα, με βάση τα οποία η χώρα μπήκε στην τροχιά του Μνημονίου.
Από τον Άρειο Πάγο παρατηρούν, πάντως, ότι η ενέργεια των εισαγγελέων έρχεται μια ημέρα μετά την αρχειοθέτηση των καταγγελιών τους περί πιέσεων και ενώ αναμένονται εξελίξεις και για άλλες έρευνες τις οποίες έχουν διενεργήσει. Αρεοπαγίτες προσθέτουν, ωστόσο, ότι η προσφυγή των δύο εισαγγελέων είναι καθόλα σύννομη, αφού σκόνταψαν σε πολιτικά πρόσωπα σε «πλείστες καταθέσεις» τις οποίες έλαβαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο πόρισμά τους.
Οι καταθέσεις αυτές «εμπόδισαν» και την εξέταση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος είχε κληθεί από τους εισαγγελείς να καταθέσει με τις καταγγελίες της πρώην συνεργάτη του στην ΕΛΣΤΑΤ κυρίας Γεωργαντά για την υπόθεσης. Ο κ. Γεωργίου είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του εγκλήματος κατά της Οικονομίας να καταθέσει στις 12 Ιανουαρίου, αλλά του είχε δοθεί τότε προθεσμία για τις 22 του μήνα. Η προθεσμία του είχε δοθεί διότι μεσολάβησε μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ με βάση την οποία στον κ. Πεπόνη κατέθεσαν ως μάρτυρες καθηγητές (Γ. Κασσιμάτης, Ν. Μαριάς κλπ), ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Ρωμανιάς, η δημοσιογράφος κυρία Σοφία Βούλτεψη και άλλοι.
Ακουλούθως ήταν κρίση των δύο εισαγγελέων αν μετά από αυτά έπρεπε να περιμένουν και το υπόμνημα του κ. Γεωργίου. Ωστόσο καθώς στις καταθέσεις των μαρτύρων είχαν αναφερθεί πολιτικά πρόσωπα, έκριναν ότι είχε έρθει η ώρα να βάλουν «τα μολύβια κάτω» και να κινήσουν τη διαδικασία για την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο πρόσωπο, μάρτυρα ή ύποπτο.
Το φάκελο της υπόθεσης μελετά πλέον ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελής, ώστε ακολούθως να διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος ο πρόεδρος της Βουλή οφείλει μόλις του κατατεθεί το δικαστικό πόρισμα να ανακοινώσει την ύπαρξή του στην Ολομέλεια. Προκειμένου να αποφασιστεί ακολούθως η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής απαιτείται να ψηφιστεί η πρόταση από 151 βουλευτές (απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου).

http://dailynews24.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2727.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters