Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οι εκλογές δεν αποτελούν… λεπτομέρεια

Αν διαβάσει κανείς την επιχειρηματολογία και τη ρητορική πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων του δημοσίου βίου, όπως εκφέρεται το τελευταίο διάστημα, θα τείνει να πιστέψει ότι η Δημοκρατία, το πολίτευμα που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε στην Αρχαία Αθήνα ο Περικλής, μάλλον έχει… ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Μάλλον βρέθηκε κάτι καλύτερο και περισσότερο αντιπροσωπευτικό ως πολίτευμα. Στο οποίο μάλιστα, οι εκλογές… είναι λεπτομέρεια. Περισσεύουν. Αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, που μάλιστα ξορκίζεται ως «αχρείαστη εξέλιξη», αντί να συνιστούν τη μόνη ανεκτή λύση στα εθνικά αδιέξοδα. Ανεξαρτήτως εποχής και συνθηκών.

Είναι εξοργιστικό να βλέπεις και να ακούς ορισμένους να προσεγγίζουν τις εκλογές περίπου ως… συμφορά για τη χώρα. Και να προσπαθούν να εδραιώσουν την επιχειρηματολογία τους σε έωλες βάσεις, ακόμη και στο… κόστος της εκλογικής αναμέτρησης, ή της αναστάτωσης που θα προκαλέσει στην ομαλή πορεία της καθημερινότητας.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω «αφηγήσεις», η Δημοκρατία παραμένει ζωντανή και στο χέρι μας είναι να ανανεώνουμε τα κύτταρά της. Οι δε εκλογές αποτελούν το μοναδικό «ισοδύναμο» της Δημοκρατίας, το οποίο δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα να μπει σε ζυγαριά.

Εκλογές λοιπόν. Για να εκφραστεί ο λαός, ακόμη και δια της μειωμένης συμμετοχής του. Εκλογές, για να πάρει η ελληνική κοινωνία την απόφαση ευθύνης της πορείας της χώρας προς το μέλλον. Εκλογές…

http://www.logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_6349.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters