Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ανακοινώθηκε στάση πληρωμών ολίγων ημερών!

Ξεπερνά κάθε …φαντασία η εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη προς τις Εφορίες όλης της χώρας, η οποία ουσιαστικά δίνει εντολή για μία στάση πληρωμών… ολίγων ημερών για μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων και γενικά για κάθε δαπάνη που αφορά της ΔΟΥ.
Παράλληλα, η ανάδειξη του μείζονος αυτού θέματος, φέρνει στο προσκήνιο και ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου…

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ερωτηθείς στη Βουλή από δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν αφορά τους μισθούς! Ωστόσο, η εγκύκλιος είναι σαφής και αναφέρεται και στις δαπάνες μισθοδοσίας…

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις». (κάντε κλικ στην εικόνα για να την δείτε καλύτερα)
Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο... αν θέλουμε το πιστεύουμε. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας... Και δεν θέλουμε να υποπτευθούμε πως πρόκειται για προάγγελο μεγαλύτερων δεινών...


Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές. Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.
Κατά τα λοιπά, εμείς πρέπει να θυμόμαστε πως “Απομακρύνθηκε οριστικά η χρεωκοπία… ο κόσμος επιστρέφει τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες…”.

Έτσι δεν είναι; Ή έτσι πρέπει να είναι, προκειμένου να εμείς όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι και κάποιοι άλλοι (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου) να κάνουν τις δουλειές τους μέσα στο κατακαλόκαιρο με την άνεση τους, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία απολύτως αντίσταση...


Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το πούμε, όπως και να το... ζωγραφίσουμε, το γεγονός είναι ένα και λέγεται "στάση πληρωμών"... Με άγνωστη την ημερομηνία επανέναρξης φυσικά.


Μετά από αυτά είναι να μην σκεφτόμαστε -περιχαρείς- πως η Ελλάδα σώθηκε, πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μία Βαλκανική χώρα, πως η Ελλάδα άρχισε να τραβά τον δρόμο προς την... επιστροφή (φυσικά στις καλές ημέρες των πολιτικών και των περί αυτών νταβάδων)...;

Σήκωσε το κεφάλι σου Έλληνα. Αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα ειλικρινής απέναντί σου. Λεφτά, άλλωστε, υπάρχουν (για να δανεισθούμε δίνοντας την πατρίδα μας) και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργό
(Απόσπασμα "μεγκάλης" προπαγάνδας)
Τώρα, αν μου πείτε "τι θα γίνει αν πάψουμε να τον εμπιστευόμαστε;"...
Θα σας απαντήσω πως ίσως -τελικά- να υπάρχουν περισσότερα λεφτά και χωρίς να δώσουμε την πατρίδα μας...

Αλλά αυτό δεν πρέπει να λέγεται και πολύ... γιατί θα χαλάσουν οι... "μπίζνες"...


 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_9699.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters