Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Από Γιούρογκρουπ σε Γιούρογκρουπ η γαλέρα μεγαλώνει...

thumb
Από το Μαρικάκι
Τα ερωτηματικά για το που θα καταλήξει αυτό το διαρκές παζάρι με τους εταίρους μας στην ΕΕ και τους δανειστές μας το οποίο πλέον κατά κύριο λόγο εξελίσσεται μεταξύ τους χωρίς να πολυσκοτίζουν το εγχώριο κυβερνητικό επιτελείο που απλώς αναμένει εντολές, μπορεί να μην τριβελίζει το μυαλό του κάθε πολίτη στις λεπτομέρειές του κι επί καθημερινής βάσης (αν και ένα όλο και διερυνόμενο κομμάτι της κοινωνίας παρακολουθεί πλέον τις εξελίξεις επισταμένως). Όμως όλο και περισσότερο η γενική πρόσληψη αυτού του παζαριού διαχέεται προς τα κάτω ως «ασυνεννοησία», «σύγκρουση συμφερόντων», και πλέον ως «πανικός» στην προοπτική πρόκλησης ντόμινο σε όλες τις αναπτυγμένες και ανερχόμενες οικονομίες της Δύσης καθεμιά εκ των οποίων είναι εκτεθειμένη στα χρέη της άλλης.
Κι ενώ το «ελληνικό ζήτημα» περιφέρεται από Σύνοδο Κορυφής σε  Σύνοδο Κορυφής και από Γιούρογκρουπ  σε Γιούρογκρουπ, η κρίση βαθαίνει και η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη εργασιακή γαλέρα με αυξανόμενο αριθμό ανέργων, ελαστικώς εργαζόμενων και νεοδουλοπάροικων. Δεν ξέρουμε πόσο θα μακριά θα πάει αυτή η βαλίτσα και πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα, αλλά δεν φαίνεται να τραβάει για πολύ. Αν όλο αυτό το αγριεμένο πλήρωμα, μεγάλο κομμάτι του οποίου έχει ξεχυθεί οργισμένο στις πλατείες, ζυγίσει το κουτσουρεμένο παρόν του και το ακόμα πιο κουτσουρεμένο μέλλον του με τους φόβους που επισείονται μπροστά στο ενδεχόμενο να αντιδράσει στην άγρια φορολόγησή του και το ξεπούλημα της χώρας μπορεί να διαλέξει το δεύτερο έστω και ως κίνηση απελπισίας και απελευθέρωσης συσωρευμένης οργής και απελπισίας. Οχι από επίγνωση της καλύτερης δυνατής λύσης, αλλά από μια αντανακλαστική κι ενστικτώδη αντίδραση.

http://www.topontiki.gr/article/18453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters