Τρίτη 31 Μαΐου 2011

H εθελοντική παράταση αποπληρωμής ομολόγων ισοδυναμεί με χρεοστάσιο

Eνδεχόμενη εθελοντική παράταση του προγράμματος αποπληρωμών των ελληνικών ομολόγων θα θεωρηθεί χρεοστάσιο από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης εκτιμά η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times σε σημερινό άρθρο της.

Από την άποψη των επενδυτών η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κηρύξει στάση πληρωμών εξαιτίας της επικίνδυνης δημοσιονομικής της κατάστασης, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς τα....
προβλήματα της Αθήνας μοιάζουν ανυπέρβλητα και οι διαφορές μεταξύ των ρυθμιστών για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, δεν βοηθούν.

Ειδικά για τις εξεταζόμενες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις οι Financial Times εκτιμούν πως το νέο «επισφαλές» -σύμφωνα με τους αναλυτές- σχέδιο περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση στην οικονομία της χώρας, αύξηση των δανείων από την διεθνή κοινότητα και εθελοντική παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμών της Ελλάδας από τους ιδιώτες πιστωτές.

Η εθελοντική παράταση του προγράμματος αποπληρωμών, εξηγεί το δημοσίευμα, θα θεωρηθεί ως στάση πληρωμών από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, με την Standard & Poor's να έχει προειδοποιήσει ότι θα υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία σε D (χρεοστάσιο), καθώς θα υπάρξει πυροδότηση του πιστωτικού γεγονότος (Triggering Event).

«Κάτι τέτοιο θα παγώσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι σε τέτοια περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για δάνεια, αποκόβοντάς τις από μια ζωτική πηγή χρηματοδότησης, ενώ θα προκαλέσει και άλλη αύξηση των αποδόσεων, καθώς οι επενδυτές που θα συνεχίζουν να έχουν ομόλογα θα υποχρεωθούν να τα πουλήσουν, αφού οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να μην διατηρούν χρεοκοπημένα χρεόγραφα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην Πρωτοβουλία της Βιέννης -όταν οι αυστριακές τράπεζες συμφώνησαν να μετακυλήσουν χρέη στις κυβερνήσεις της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα- και στα σενάρια για ελληνική εκδοχή της, και τονίζει πως ακόμη και μια εθελοντική παράταση του προγράμματος αποπληρωμών μπορεί και πάλι να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός στις αγορές ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (credit default swaps).

«Αν μια εθελοντική στάση πληρωμών θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός τότε οι ευρωπαϊκές τράπεζες που είχαν πουλήσει credit default swaps σε άλλες τράπεζες θα υποχρεωθούν στην περίπτωση χρεοστασίου να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε ασφάλιστρα κάλυψης, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης», υπογραμμίζουν οι Financial Times.

tvxs.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/h_3781.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters