Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Λοβέρδος "πηδάει" από την κυβέρνηση;


Λοβέρδος: Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού
"Ρουκέτα" εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γιώργος Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του.

Κατ’ αρχήν ζήτησε το εθνικό σχέδιο να ψηφιστεί με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων από τη Βουλή και το όποιο επικαιροποιημένο μνημόνιο να εγκριθεί από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών.

Χωρίς να ερωτηθεί από δημοσιογράφους πρόσθεσε «Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω στη διάθεση του πρωθυπουργού τον εαυτό μου.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη πως ό,τι αφορά στην επικαιροποίηση του μνημονίου πρέπει να προσυπογράφεται από όλους τους υπουργούς και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, όπως γίνεται σήμερα. Ο υπουργός Υγείας καυτηρίασε τις καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, πρότεινε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και να εγκριθεί με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από τη Βουλή.
Οπως είπε, ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει πως «θα συνεχίσει την μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα, κατά κυριολεξία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οφείλουμε με τις πολιτικές μας, να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011»
Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει «ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές» και θύμισε ότι έχει ήδη ζητήσει «οι προσλήψεις στο Δημόσιο από 1 προς 5 να γίνουν 0 προς 5, με ελάχιστες αναγκαίες εξαιρέσεις».
«Πρέπει να υπάρξει ενότητα»
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα, ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.
«Πρέπει να υπάρχει ενότητα [...] αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί», είπε χαρακτηριστικά ό κ.Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις διάφορες υπουργικές διαφοροποιήσεις.
«Εάν χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε νέο κείμενο προτεραιοτήτων. Και πάντως, όλα τα σχετικά κείμενα, όπως π.χ. την επικαιροποίηση του υπάρχοντος μνημονίου πρέπει να τα υπογράφουν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών όπως γίνεται σήμερα», τόνισε ο κ.Λοβέρδος και πρόσθεσε:
«Δίνουμε πόλεμο»
«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες [...] Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε».
Ετσι, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος , «για να σταλεί λοιπόν το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, με τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν, να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφιση του όμως θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική ( τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται ), αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου».
«Ό, τι είναι να κάνουμε, ας το κάνουμε λοιπόν σήμερα, τώρα. ... Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Πρόκειται, άραγε για μία ειλικρινή πολιτική κίνηση μη μπορώντας να συμμετέχει -εν όψει τραγικών εξελίξεων- στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή μήπως ο κύριος Λοβέρδος χρησιμοποιεί την τακτική Πάγκαλου, για να αποπροσανατολίσει από τα "καυτά" ζητήματα της επικαιρότητας; Είναι σίγουρο πως στα δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης θα συζητηθεί περισσότερο η "παραίτηση"Λοβέρδου, παρά οι οικτρότατη θέση της οικονομίας της χώρας, που χειροτερεύει καθημερινά λόγω της απόλυτης ανεπάρκειας της παρέας Παπανδρέου που ανθυποκυβερνά τη χώρα...

Τα συστήματα της Κοινωνικής Μηχανικής είναι πάρα πολλά. Το βασικό σχέδιο όμως είναι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από την πραγματικότητα. Τελικά, η φράση -που υπονοεί παραίτηση- του "πολύ" Λοβέρδου, μήπως εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς την σκοπιμότητα;

Κωνσταντίνος


http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_8809.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters