Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος επέλεξε να ορίσει εχθρό

Όποιο εγχειρίδιο πολιτικής στρατηγικής κι αν διαβάσετε, θα βρείτε υπογραμμισμένες ορισμένες συγκεκριμένες, κοινές πρακτικές και μεθοδολογίες, για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά καταστάσεις κρίσεων, εκεί όπου δείχνει να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Μια τέτοια… συμβουλή είναι η επιδίωξη μιας πολωτικής σύγκρουσης. Της οριοθέτησης «εθνικού εχθρού», και την....
κήρυξη πολέμου εναντίον του. Έτσι, συνηθίζεται να ακολουθεί συσπείρωση των φίλιων δυνάμεων, και να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση από μια ενοχική πολιτική πραγματικότητα.

Με την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ότι είναι καλά διαβασμένος. Πέρα από τις γενικές, και εν πολύ αναμενόμενες προτροπές για αισιοδοξία και πείσμα, ώστε να φτάσει η Κυβέρνηση ως το τέλος, και να διεκδικήσει με αξιοπρέπεια την επανεκλογή της, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να στοιχίσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κι αν η σχέση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι εκ των πραγμάτων, και ιστορικά συγκρουσιακή, το να δείχνεις με το δάχτυλο τις ευθύνες των ΜΜΕ, συνιστά… πολλά βήματα πιο πέρα, στην αντίστροφη μέτρηση.

«Θα ήταν εγκληματικό αν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική και μιντιακή συζήτηση, κυριαρχούσε και σταματούσε τη δική μας υπεύθυνη και εθνικά κρίσιμη δουλειά. Οι δημοσιολογούντες, είτε είναι κόμμα της Αντιπολίτευσης, είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές, είτε ανησυχούντες επιστήμονες, είτε τα ΜΜΕ, επιλέγουν τον ρόλο της δήθεν Κασσάνδρας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή από την εισήγησή του, που φρόντισε να χρωματίσει με τον τόνο της φωνής του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και όλοι κατάλαβαν, ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για… μετωπικό πόλεμο. Είναι και αυτές οι δημοσκοπήσεις που τείνουν να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ… κόμμα διαμαρτυρίας, βλέπετε.

http://www.statesmen.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_1404.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters