Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΙ ΚΑΡΤΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΕΝΑ …ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!!!

Κατάθεσαν Αγωγή Κατά Του Πρώην Προέδρου Κάρτερ, Με Την Οποία Του Ζητούν Αποζημίωση 5.000.000 $, Για Το Βιβλίο «Παλαιστίνη – Ειρήνη Χωρίς Απαρντχάϊντ» 

Του Stephen Lowman

Πέρασαν, περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευσή του, και πέντε δυσαρεστημένοι αναγνώστες έχουν κατέθεσε αγωγή (που θα εκδικαστεί) σε τακτική δικάσιμο, εις βάρος του (πρώην) προέδρου Τζίμι Κάρτερ και του εκδότης του, “Simon & Schuster”, ισχυριζόμενοι ότι (διαθέτουν στην αγορά) από το 2006, το βιβλίο του “Παλαιστίνη – ειρήνη χωρίς Απαρτχάιντ”, (στο οποίο) περιέχονται “πλείονες ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, εν γνώσει τους ότι αυτές προορίζονται για να προωθήσουν τις απόψεις του συγγραφέα με αντι-Ισραήλ προπαγάνδα και για να παραπλανήσουν το αναγνωστικό κοινό, αντί να παρουσιάζουν ακριβείς πληροφορίες όπως διαφημίζεται (το βιβλίο)”.
Οι πέντε ενάγοντες, που κατονομάζονται στην αγωγή, απαιτούν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Η έκδοση με σκληρό εξώφυλλο του βιβλίου κοστίζει 27$.
Το κατηγορητήριο κατά του Κάρτερ και του εκδότη του, επικαλείται την παραβίαση της νομοθεσίας της Νέας Υόρκης για την προστασία των καταναλωτών, επειδή ενήργησαν με «δόλιες ενέργειες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας εργασιών (συγγραφής του βιβλίου)» και ισχυρίζονται ότι ζήτησαν να εμπλουτισθεί τη προς προώθηση βιβλίο του, “γιατί ήταν ένα έργο χωρίς φαντασία”.

Σε ανακοίνωσή του, ένας από τους πληρεξούσιους δικηγόρους, ο Nitsana Darshan-Leitner δήλωσε: “Στη δίκη θα εκτεθούν όλες τις αναλήθειες και οι ψευδείς δηλώσεις (που περιέχονται) στο βιβλίο του Κάρτερ και θα αποδειχθεί, ότι το μίσος του κατά του Ισραήλ,     τον οδήγησαν να διαπράξει την απάτη σχετικά με την (εξεπάτηση) του κοινού, χωρίς να έχει δικαίωμα, με τις γνώμες του, αλλά και τις απάτες του και τα ψέματά του, που δεν έχουν καμία θέση σε έργα της ιστορίας”.
Ο Adam Rothberg, εκπρόσωπος της εκδοτικής “Simon & Schuster”, είπε σε μια δήλωση που την απέστειλε στην “The Washington Post”: “Αυτή η δίκη είναι επιπόλαια, χωρίς καμιά αξία, και είναι μια φανερή προσπάθεια από τους ενάγοντες, παρά τους ισχυρισμούς τους, να τιμωρήσει τον συγγραφέα, που βραβεύθηκε με ένα Νόμπελ Ειρήνης και είναι ένας παγκοσμίου φήμης πολιτικός, και ο εκδότης του, για τη σύνταξη και έκδοση ενός βιβλίου, για το οποίο οι ενάγοντες απλώς διαφωνούν. Πρόκειται για μια ανατριχιαστική επίθεση στην ελευθερία του λόγου, την οποία θέλουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά”.
Οι αιτήσεις (στην εφημερίδα) για απαντήσεις στο σχόλιο του εκπροσώπου του Κάρτερ δεν γίνονται αμέσως.
Από την αρχή, το βιβλίο του Κάρτερ. έτυχε κριτικής από ορισμένους κύκλους που το θεώρησαν μονόπλευρο. Για παράδειγμα, σε σχόλιο αναθεώρησης από την Washington Post, ο Jeffrey Goldberg έγραψε:
“(Το βιβλίο) -Παλαιστίνη — ειρήνη χωρίς Απαρτχάιντ- (κυκλοφόρησε) στο εμπόριο απλά, ως ένα έργο της ιστορίας, αλλά θα ήταν ένα τίμια (γραμμένο) βιβλίο, αν κατά την αξιολόγηση των αιτιάσεων (του στγγραφέα), για τις οποίεςς επιρρίπτονται ευθύνες για την σύγκρουση, (έγγραφε ότι) δεν φταίνε μόνο οι (παράνομοι εβραϊκοί) οικισμοί, αλλά έπρεπε επίσης να λάβει υπόψη και να σημειώσει ως σημαντικό, το γεγονός ότι οι Άραβες που περιβάλλουν το Ισραήλ έχουν ξεκινήσει πολυάριθμους πολέμους εναντίον του, οι οποίοι αποβλέπουν να το κάψουν και να το εξαφανίσουν”.

Το κατηγορητήριο, “Unterberg et al -κατά- Jimmy Carter et al”, κατατέθηκε χθες (1-2-2011) στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Οι δικηγόροι του (Jimmy Carter) λένε, ότι αυτό είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος και ο εκδότης του έχουν εναχθεί για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών.
Αντίγραφο της καταγγελίας μπορείτε να βρείτε εδώ.
ΠΗΓΗ: The Washington Post
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης


http://tsoutsouneros.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters