Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Και που να πιστέψω ;

Συνήθως, όταν η Αλήθεια είτε του Νου , είτε η Ιστορική, «γκρεμίζει» τα δόγματα και τις πάσης φύσεως πεποιθήσεις που κάποιοι άλλοι (σίγουρα όχι για το καλό μας) όρισαν για εμάς δίχως ποτέ να μας ρωτήσουν αρχίζουν και αναρωτιούνται αναζητώντας  «Νέα Είδωλα»  για να λατρέψουν. Μέχρι σήμερα έχω έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές  -όταν μετά από συζητήσεις και αναλύσεις είχα αποδείξει σε ανθρώπους πως ο Δογματικός Θεός του Ισλάμ και του Χριστιανισμού κατ ουσίαν είναι ένα αγενές κατασκεύασμα πολλών συνιστωσών και συμφερόντων – με το συγκεκριμένο ερώτημα :
Και που να πιστέψω δηλαδή ; Που να προσεύχομαι ; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα ;
Καλώς η κακώς ο άνθρωπος έμφυτα έχει ανάγκη το να προσεύχεται σε μια ανώτερη δύναμη. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Όχι μόνο τώρα , μα διαχρονικά. Αυτή την ανάγκη του ανθρώπου στο θρησκεύειν πάντοτε “κάποιοι” έξυπνοι , την εκμεταλλεύτηκαν, την τροποποίησαν και την παρουσίασαν με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε Α) και το Κοινό αίσθημα και αναγκαιότητα να εκδηλώνεται και Β) Να κερδίζουν και να χειραγωγούν μέσω αυτού. Δεν θα εξετάσω το εάν έπραξαν σωστά η λάθος. Με μια πρώτη ανάγνωση και με αίσθηση δικαίου, μπορούμε να πούμε πως είναι εγκληματίες, αλλά σε βαθύτερη ανάλυση θα βλέπαμε πως και εκείνοι ήταν επίσης αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Το ζήτημα δεν είναι τι γινόταν κάποτε, μα τι γίνεται σήμερα, τώρα, αύριο . Το παρελθόν καλώς η κακώς πέρασε, μας διδάσκει και μας διαμορφώνει. Θα αφήσουμε τα κακώς κείμενα του, να συνεχίζουν να ορίζουν τις ζωές μας και στον 21ο αιώνα ; Κατ εμε αυτό θα ήταν ακόμα ποιο εγκληματικό. Ας περάσουμε όμως στον πυρήνα του σημερινού μου άρθρου .

Σχεδόν πάντα η απόγνωση στο βλέμμα των ανθρώπων όταν τους γκρεμίζεις τον κόσμο τους είναι ίδια « Και τώρα που να πιστέψω; Έτσι έμαθα από παιδί, αυτά πίστευαν και οι παππούδες μου . Πού να πιστέψω; . Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι ξεκάθαρη . Συνέχισε να πιστεύεις στον Θεό. Κανείς δεν σε εμποδίζει από αυτό. Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για αυτό, κανείς αν το θες δεν θα σε κατακρίνει για αυτό (και δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει). Καλώς η κακώς υπάρχουν πολλά που δεν κατανοούμε «εκεί έξω». Δεν θα μπω στην λογική του αν είναι παραισθήσεις οι εμπειρίες  εκατομμυρίων ανθρώπων με Αγίους – Αγγέλους - τον Ιησού , τους Θεούς η πάσης φύσεως «Δύναμη». Αυτό που πρέπει να εμποδίσεις τον εαυτό σου να πράξει είναι να «εισέρχεσαι» στα χνάρια της έτοιμης τροφής, της έτοιμης λύσης, των αντιπροσώπων του «Θεού» από εσένα, για εσένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να σκέφτεσαι, να συγκρίνεις και να αναλύεις. Να αποδείξεις στον εαυτό σου και στην κοινωνία πως δεν είσαι νοήμων ον μόνο στα λόγια μα και στην πράξη. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε πρώτο βήμα λοιπόν είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και στην Λογική που ενυπάρχει μέσα σου . Ως δεύτερο βήμα οφείλεις να μην επιτρέπεις σε «Θεικούς» Νόμους η «Κανόνες» «Θεόπνευστων» κατά το όνομα βιβλίων να επηρεάζουν το μυαλό σου, τα θέλω σου, τους στόχους σου και την προσωπικότητα σου. Να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε χειραγωγεί, να σε οδηγεί εκεί που θέλει, να σου μεταφράζει η να σου παραφράζει είτε βιώματα σου είτε πεπραγμένα σου με παλαιολιθικούς «Νόμους» που αντί να σε οδηγούν στην εξέλιξη και την πρόοδο σε οδηγούν στην σκλαβιά και την πνευματική πενία. Όλοι σχεδόν οι «οδηγοί» των θρησκευτικών δογμάτων σου λένε πως θα νιώσεις «γαλήνη» στα χέρια του Θεού τους. Τι εννοούν με αυτό ; Πως εάν παραδόσεις πάσα ευθύνη του Εαυτού σου σε κάποιον θεό θα αισθανθείς αυτομάτως καλύτερα. Πως εάν αρχίσεις να παπαγαλίζεις τις εντολές κάποιου θεού μέσα από «Θεόπνευστα» βιβλία θα οδηγηθείς στην ευτυχία . Αυτό βασικά εν μέρει είναι αλήθεια. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν το κουράγιο να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την εσωτερική δύναμη που απαιτείται να κατηγορήσουν πρωτίστως τον εαυτό τους για όσα τους συμβαίνουν. Είναι το αίσθημα της ανευθυνότητας , της αδυναμίας και της νοητικής τεμπελιάς που εκμεταλλεύονται οι εξουσιαστές των θρησκειών κάθε απόχρωσης. Τι είναι ποιο απλό. Να καθίσεις να κρίνεις εξονυχιστικά κάθε τι που σου πλασάρει ο πάσα ένας και να το φιλτράρεις με την Λογική σου , η να δεχτείς ως de facto αλήθειες (και πόσο μάλλον δε του ίδιου του θεού έτσι ;) και κώδικα ζωής από έτοιμες λύσεις ; Τι είναι ευκολότερο, το να μαγειρέψεις μόνος σου στο σπίτι για να φας η να πας σε κάποιο FastFood ; Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα δόγματα μα και με τις κυβερνήσεις ακόμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούνται λες και είναι η προσωπική τους κατάρα το να σκεφτούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Παντού και πάντα βλέπεις ανθρώπους να παπαγαλίζουν πεποιθήσεις τρίτων δίχως η ίδιοι να έχουν στο παραμικρό ιδέα για το τι θέλουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Παντού και πάντα βλέπεις ανθρώπους να θυσιάζονται για “έτοιμες” πεποιθήσεις που γαλουχήθηκαν με αυτές η και που ακόμα , ακόμα οι ίδιοι τις επέλεξαν από τις χιλιάδες εναλλακτικές που υπάρχουν παρά να θυσιαστούν για αληθινούς λόγους και αίτια , που οι ίδιοι αποδεδειγμένα μόχθησαν να ανακαλύψουν για τον εαυτό τους. Αυτό το βλέπουμε παντού και πάντοτε. Πριν επέλθει ο καταναλωτισμός και οι Εταιρείες στην ζωή μας , αυτό τον ρόλο τον έπαιζε η θρησκεία και η πληθώρα αγίων. Επειδή κάποτε δεν είχες την πολυτέλεια να αλλάξεις δόγμα η να αλλαξοπιστήσεις, γιατί αυτομάτως θα σε σκοτώνανε (τι πολιτισμός Θεέ μου) , υπήρχανε εκατοντάδες Άγιοι στο “μαγαζί” που σε “καλούσαν” να τους επιλέξεις για να προσεύχεσαι σε αυτούς. Εκατοντάδες εκκλησάκια αυτών που σε καλούσαν να τα επισκεφτείς και να ταχθείς σε αυτούς. Ο καπιταλισμός καθώς και ο Κομμουνισμός είναι γεννήματα του Θρησκευτικού Δογματισμού και της προπαγάνδας . Είναι το ίδιο ακριβώς συστατικό της θεοποίησις και της Ιερότητας που αποχαυνώνει τον άνθρωπο και τον κάνει ένα εργαλείο προς πάσα χρήση για όποιον ξέρει να το εκμεταλλευτεί σωστά. Επαναλαμβάνω, δεν λέω πως δεν υπάρχει Θεός, δεν λέω πως δεν είναι αληθινές οι εμπειρίες των πιστών . Εδώ αναλύω ένα άλλο πλαίσιο του ζητήματος . Το πλαίσιο της χειραγώγησης, της προπαγάνδας, της υποταγής του καθενός .

Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο που υπάρχει σήμερα. Κάθε άνθρωπος βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέμε “κοινωνία”. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίσουν να γκρεμίσουν, τότε η κοινωνία θα γκρεμιστεί και θα επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις χρειάζεσαι και έτοιμο το συστατικό της επιτυχίας.

Όλοι απεγνωσμένα ζητάνε κάποια δύναμη για να βγάλουν το βάρος των ευθυνών της ζωής τους. Τους κουράζει το να σκέφτονται και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Ως φυσικό αποτέλεσμα αυτού , ηγέτες που εκμεταλλεύονται τον λαό και τον οδηγούνε σε σφαγές η σε πάσης φύσεως καταστάσεις που οι ίδιοι το θέλησαν και αποφάσισαν, ως φυσικό αποτέλεσμα αυτού, στο Όνομα των Νόμων ενός υποτιθέμενου Θεού να γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα και ζωές να καταστρέφονται διαχρονικά.

Στο ερώτημα λοιπόν που να πιστέψω η μόνη αληθινή απάντηση είναι : Στον Εαυτό σου κι εάν νιώσεις υπερβολικά αδύναμος στην προσπάθεια σου, τότε προσευχήσου και στον θεό της αρεσκείας σου . Τι θα ήθελε ο Θεός ως «Πατέρας» για μας πραγματικά ; Προφανώς να περπατήσουμε στα πόδια μας, να τον μιμηθούμε και να μην χρειαζόμαστε τιμωρίες και «φωνές» ούτως ώστε να πορευτούμε. Τι θα ήθελε ο Θεός για την ανθρωπότητα ; Να σταματήσει να εξοντώνεται για τους ποιο ηλίθιους λόγους, να σταματήσει να σπαταλάει το δώρο της Σκέψης και της Λογικής με τους ποιο κωμικοτραγικούς τρόπους . Είμαι σίγουρος πως εάν εξωγήινος πολιτισμός, μας μελετάει γελάει μαζί μας και δικαίως. Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι θες ; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ορίσεις ο ίδιος την ζωή σου και να γνωρίζεις πως είσαι μέρος ενός συνόλου ; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μην κατανοούν πως κανείς θεός δεν τους καταδίκασε σε φτώχεια – απώλεια κοντινών τους προσώπων – απώλεια εργασίας – χωρισμούς – ασθένειες και τόσα ακόμα , αλλά πως είτε η ζωή η ίδια τα προκαλεί αυτά με τους φυσικούς της Νόμους, είτε άνθρωποι σε ανθρώπους ; Επειδή άνθρωποι σε Χ πόστα και Θέσεις εξουσίας αποφάσισαν η Ελλάδα να εισέλθει στο ΔΝΤ θα το ρίξουμε σε κάποια αόρατη δύναμη που βλακωδώς κάποιοι αποκαλούν «Σατανά» ; Επειδή εμείς ως λαός είμαστε ανίκανοι να ψηφίσουμε σωστά η να έχουμε συναίσθηση των πράξεων μας μας φταινε Θεοί και Δαίμονες ; Είναι δυνατόν να λέμε πως η πρόοδος της τεχνολογίας προέρχεται από το “κακό” ; Είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως ζούμε στα χρόνια κάποιου αντιχρίστου ; Μα φυσικά και ζούμε στα χρόνια του αντιχρίστου. Οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τους Νόμους και τους Κανόνες των Χριστιανών είναι αυτομάτως και σατανικό. Μήπως δεν ήταν και ο Νέρωνας ενας ακόμα αντίχριστος ; Μήπως δεν ήταν και ο Μωάμεθ το ίδιο ; Μήπως δεν ηταν και ο Χίτλερ για ορισμένους η ο Στάλιν ; Κάθε φορά που η ανθρωπότητα θα βαδίζει μακρυά από τους «Νόμους» των Ευαγγελίων οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης θρησκείας θα λένε πως βαδίζουμε «κατά διαόλου». Στο ερώτημα όμως , εάν ο κόσμος όταν λάτρευε τον «Ιησού» στην χιλιόχρονη αυτοκρατορία του, προόδευσε και υπήρχε ευημερία πραγματική, εκεί άκρα του τάφου σιωπή. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να δει την πλάνη. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται με τι ανοησίες καθόμαστε και ασχολούμαστε.

Αντιστοίχως και στο Ισλάμ. Κάθε φορά που η Δύση για Γεωπολιτικούς λόγους θα εισβάλλει εκεί το παραμύθι θα είναι το ίδιο « Οι άπιστοι οι Χριστιανοί μας κήρυξαν πόλεμο ήρθε η ώρα για Τζιχάντ» . Κάθε φορά που ο κόσμος του Ισλάμ απομακρύνεται από τους Νόμους του Κορανίου αυτομάτως θα γεννιούνται « Μάρτυρες» ζωσμένοι με εκρηκτικά έτοιμοι να υποστηρίξουν με την ζωή τους τους Νόμους του Θεού τους . ( Προσέξτε, του Θεου τους, οχι της πατρίδας τους)


Τώρα εάν εσείς βλέπετε Λογική και σοβαρότητα σε όλο αυτό το πλαίσιο που η ανθρωπότητα κινείται, τότε τι να πω. Και εις ανώτερα !


Στο ερώτημα λοιπόν «Και που να πιστέψω» η μόνη σοβαρή απάντηση είναι

Στον εαυτό σου . Να πιστέψεις σε ανθρώπους , να πιστέψεις σε ότι πραγματικά μπορεί να σε φέρει στην ευδαιμονία. Να πιστέψεις στην ηθική που υπάρχει ως άγραφος κώδικας μέσα σου, να πιστέψεις στα έργα των ανθρώπων του Πνεύματος και της Φιλοσοφίας, να πιστέψεις στο ατελές δημιούργημα που λέγεται άνθρωπος και να προσπαθήσεις να αυτοβελτιωθείς, να αυτομορφωθείς, να γίνεις Όμοιος προς τον “Θεό” . Πίστεψε , αγάπησε, λάτρεψε εναν άξιο άνθρωπο. Χίλιες φορές προτιμότερο απο το να λατρεύεις κάποιον "Θεό" αμφιβόλου ποιότητας και προθέσεων.

Εάν π.χ κάποιος Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ( Εάν λέμε, σιωπή άθεοι) τότε σίγουρα τον δημιούργησε για να τον δει να γίνεται και αυτός κάποτε Θεός .

Εάν πάλι τον δημιούργησε για να τον βασανίζει και να τον εμπαίζει η να τον θέλει σκλάβο του, τότε δεν αξίζει για θεός . Όχι μόνο δικός μας, μα οποιασδήποτε ύπαρξης στο Σύμπαν .

Αρκετά η ανθρωπότητα αιματοκυλίστηκε στο όνομα του Θεού. Αρκετά παρουσιάστηκε ως “Καλό” το να θυσιάζεσαι για τον Θεό. Είναι ότι ποιο γελοίο έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία και ακόμα συνεχίζει να υφίσταται . Και όταν λες τα αυτονόητα μπορεί και να καταδικασθείς και από πάνω επειδή τα δογματικά μυαλά αντί σκέψης έχουν μέσα τους σκατά.

Ο κάθε κομπλεξικός της ιστορίας πάντοτε προσπαθούσε να βαφτίσει τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες του γύρω από “επίσημους” μανδύες. Όπως συνέβαινε τους πρωτοχριστιανικούς αιώνες όπου ο καθένας έλεγε πως όσα έγραφε δεν ήταν δικά του αλλά κάποιου αναγνωρισμένου συγγραφέα , ούτως ώστε τα όσα έγραφε να παίρνανε “κύρος” . Έτσι και εδώ. Ο κάθε κομπλεξικός αποδίδει στον Θεό του τις αντιλήψεις του, τους φόβους του, τα “θελω” του και επειδή είναι στο Όνομα του Θεού αυτομάτως παίρνει συγχωροχάρτι στο να σκοτώσει, να ληστέψει, να βασανίσει, να βιάσει και ταυτόχρονα να αισθάνεται περήφανος που όλα αυτά τα θεάρεστα τα έπραξε στο ονομα του Θεού .

Όπως βλέπετε δεν αναφέρομαι στην οικονομική η και πολιτική προέκταση και εκμετάλλευση του εν λόγο θέματος. Είναι αυτονόητα για να καθίσω να τα αναφέρω.

Τα ιδανικά και οι Ιδέες, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι των ανθρώπων αναφορικά με την πρόοδο και την εξέλιξη των κοινωνιών μας.. Όταν όμως αυτά τα ιδανικά και αυτές οι ιδέες δεν σχετίζονται με τον άνθρωπο αλλά με «Θεούς» και τα «Θελήματα» τους τότε υπάρχει προδοσία προς την ανθρωπότητα.. Όταν σκοτώνεις εις το όνομα θεού , αυτομάτως προδίδεις την ιδια σου την ουσία, την ανθρωπότητα.

Τέρμα οι δικαιολογίες. Αποφασίστε με ποιανού μεριά είστε.

Κανείς ποτέ δεν θα σας πει πως ο άνθρωπος είναι κάποιο τέλειο δημιούργημα. Αντιθέτως είναι ατελές και πολλάκις βάρβαρο, άξεστο και απαίδευτο.

Προσωπικά όμως θα σας πω πως μόνο η εξέλιξη του ανθρώπου μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας . Θα επανέλθω με σχετικά άρθρα στο μέλλον σε αυτά τα ζητήματα και θα καυτηριάσω κάθε παράλογη όψη που κυριαρχεί στους ανθρώπους εδώ και χιλιετίες ..

Αρκετά με την ανοησία

Πιστέψτε, προασπίστε και εξελίξτε τους Εαυτούς σας. Είναι το Χρέος σας προς την ίδια την Ζωή .

Θελημικός Ιεροφάντης 
 
http://meta-ta-fysika.blogspot.com/2010/12/blog-post_7382.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters