Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέχρι τον επόμενο μήνα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι αρχές. Υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος - απάντηση στις συλλήψεις των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού και θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Το πολιτικό κλίμα με τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες χαρακτηρίζεται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ως ιδανικό για να ξαναχτυπήσουν οι τρομοκράτες.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η επαναδραστηριοποίηση της «Σέχτας Επαναστατών» η τελευταία ενέργεια των οποίων ήταν η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ενεργά μέλη της «Σέχτας» θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στις συλλήψεις της Αστυνομίας, ενώ εκτιμούν ότι υπάρχει διασύνδεση των τρομοκρατικών ομάδων, δηλαδή των «Πυρήνων» και της «Σέχτας». Αλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι καταζητούνται πέντε μέλη της πρώτης οργάνωσης, μπορεί να είναι η αφορμή για να γίνει ένα χτύπημα αποπροσανατολισμού των διωκτικών αρχών.

Απαντήσεις
Αλλωστε, σε παλαιότερες συλλήψεις τρομοκρατών, τα ασύλληπτα μέλη είχαν απαντήσει με βομβιστικές ενέργειες και επιθέσεις, όπως π.χ. η βόμβα που τοποθετήθηκε κοντά στο σημείο που μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στο Πεδίον του Αρεως, λίγα μόνο 24ωρα μετά την ανακάλυψη της γιάφκας του Χαλανδρίου και τη σύλληψη 4 υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Όσο πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου τα μέτρα φύλαξης θα αυξάνονται, διότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία για χτύπημα τρομοκρατών. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας, μετά τη σύλληψη των Γ. Τσάκαλου και Π. Αργυρού, επικεντρώνονται στην ανακάλυψη των κρησφύγετων της οργάνωσης που πιθανολογείται ότι βρίσκονται είτε στην περιοχή του Ζωγράφου είτε σε συνοικίες απ' όπου οι δύο συλληφθέντες έκαναν τηλεφωνήματα από τις τηλεκάρτες που βρέθηκαν πάνω τους. Μέσα σ' αυτό το κλίμα ανησυχίας, συνεχίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων, οι οποίοι αποδίδονται σε αντιεξουσιαστές ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Μόνο τα ξημερώματα του Σαββάτου κάηκαν 8 αυτοκίνητα του ΟΤΕ στην Αγία Παρασκευή κι άλλα τρία σε διάφορα σημεία της Αθήνας.


Επιστολές
Εν τω μεταξύ, επιστολή συμπαράστασης στους Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού, ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι προφυλακισμένοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Μασούρας και Κ. Καρακατσάνη. Αφού επιτίθενται σε δικαστές, αστυνομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες τονίζουν ότι η μόνη επιλογή είναι το αντάρτικο πόλεων και ότι θα συνεχίσουν την «επανάσταση» όπως την χαρακτηρίζουν.
Τέλος, στο διαδίκτυο ανήρτησαν πολυσέλιδη επιστολή και οι φυλακισμένοι για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα», Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς που εξηγούν γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτικούς κρατούμενους, κάνουν εκτενή αναφορά στον νεκρό σύντροφό τους Λάμπρο Φούντα και μιλάνε για επαναστατική προοπτική.


Ημερησία
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters