Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πεντάγωνο: "Τίποτα δεν αλλάζει στο Αιγαίο"

Τελικά είναι «εχθρικά» τα αεροσκάφη των τούρκων που μπαίνουν στο Αιγαίο χωρίς σχέδιο πτήσης; Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ επιμένουν ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει στην τακτική αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων,οι πάντες αναχαιτίζονται κανονικά», υποστηρίζουν. Όσο για το έγγραφο που δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και σύμφωνα με το οποίο ο τότε Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και νυν Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζας εξέταζε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο χαρακτηρισμός των τουρκικών αεροσκαφών από εχθρικά σε κάτι άλλο πιο ...ήπιο,πηγές του ΓΕΑ εξέφραζαν δυσαρέσκεια.

Όχι για τη διαρροή του εγγράφου,αλλά γιατί εφόσον χρησιμοποιήθηκε δημοσίως ,δεν έγινε έστω αναφορά στη δεύτερη σελίδα του ,όπου υπάρχει παράγραφος στην οποία ο πτέραρχος Κλόκοζας επισημαίνει: “Δυστυχώς η αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα αναγκάζει τις ελληνικές αρχές να θέσουν σε αναμονή οποιαδήποτε ενέργεια υλοποίησης τέτοιων προτάσεων». Από το Πεντάγωνο υποστηρίζουν ότι «αυτή η παράγραφος ακυρώνει όλα τα παραπάνω και συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα προς αποκάλυψη». Την επίμαχη παράγραφο που επικαλούνται στο ΓΕΑ,αποκαλύπτει το onalert. Ασφαλώς από το περιεχόμενο του εγγράφου προκύπτει ότι οι διαδικασίες συζητήσεων,διαβουλεύσεων και φυσικά πιέσεων προς την Ελλάδα να δώσει όλο και περισσότερο χώρο στη Τουρκία ,στο Αιγαίο. Το θέμα όμως δεν είναι να δώσουν απαντήσεις οι στρατιωτικοί. Η εθνική πολιτική αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας που αντικειμενικά αυξάνεται κυρίως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προκλήσεων της Άγκυρας,χαράσεται και αποφασίζεται από τη πολιτική ηγεσία και αυτή -όχι μόνο η σημερινή- πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πόσο έχει αλλάξει η στάση μας στο Αιγαίο. Μόλις προχθές αποκαλύψαμε με αριθμούς,ότι οι αναχαιτίσεις στο Αιγαίο,έχουν γίνει σαφώς πιο ...λάϊτ. 2500 αεροπλάνα έβαλαν παράνομα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τους πρώτους εννέα μήνες του 2010. 955 ήταν οι παραβιάσεις και μόλις 14 οι εμπλοκές! Τις ημέρες που αολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα,τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί συμφωνίας για το Αιγαίο είναι πλέον καθημερινά. Αντιθέτως στην Αθήνα,επικρατεί νεκρική σιγή. Αν ήδη έχουμε ...χαλαρώσει τόσο πολύ ,τι άλλο θα δώσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters