Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΌ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΕΙ ΕΜΠΡΆΚΤΩΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΊΕΣ ΠΟΥ ΔΙΈΠΡΑΞΕ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΑΥΤΌΧΘΟΝΩΝ ΛΑΏΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ ΑΙΏΝΕΣ

"ΦΡΑΓΚΊΣΚΕΙΟΣ" ΆΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ!!

Αυστραλία: Σχέδιο δράσης συμφιλίωσης για τη διόρθωση των «αδικιών του παρελθόντος» εναντίον των αυτόχθονων ανθρώπων
Η αυστραλιανή αρχιεπισκοπή του Μπρίσμπεϊν εγκαινιάζει ένα καινοτόμο Σχέδιο Δράσης Συμφιλίωσης με στόχο τη διόρθωση παρελθόντων λαθών εναντίον Αβορίγινων στη χώρα.

Από τη Λίζα Ζεγγερίνι
Η Αρχιεπισκοπή του Μπρίσμπεϊν ξεκίνησε ένα καινοτόμο Σχέδιο Δράσης Συμφιλίωσης (RAP), το οποίο στοχεύει στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με τους Αβορίγινους και τους Νήσους των Στενών Torres για τη διόρθωση των «αδικιών του παρελθόντος» που υπέστησαν από τους Ευρωπαίους αποίκους. Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από το Εθνικό Καθολικό Συμβούλιο των Αυτοχθόνων και των Νήσων Torres Strait του Κουίνσλαντ και υποστηρίζεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reconciliation Australia, δεσμεύει όλα τα τοπικά Εκκλησιαστικά ιδρύματα «να θεραπεύσουν τις πληγές του παρελθόντος και να αναλάβουν δράση με πνεύμα έλεος, αγάπης, δικαιοσύνης, αλήθειας και ειρήνης». Εμπνέεται από τα λόγια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, ο οποίος είπε, στην ομιλία του προς τους Αβορίγινους και τους Νησιώτες των Στενών Torres, στην Αλίκη Σπρινγκς το 1986: «Δεν είναι μακριά η ημέρα που θα είμαστε πλήρως η Εκκλησία που μας θέλει ο Ιησούς να είναι, μια Εκκλησία όπου οι Αβορίγινες και οι Νήσοι των Στενών Torres θα έχουν την συμβολή τους στη ζωή της, και αυτή η συνεισφορά λαμβάνεται με χαρά από άλλους », αναφέρει το έγγραφο.
Το RAP, είναι το αποτέλεσμα μιας τετραετούς διαβούλευσης από μια Ομάδα Εργασίας Συμφιλίωσης, η οποία περιελάμβανε έξι μέλη των αυτόχθονων εθνών. Κυκλοφόρησε επίσημα στις 17 Νοεμβρίου και γιορτάστηκε μαζικά υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Mark Coleridge. Στην ομιλία του ο ιερέας σχολίασε πώς οι αδικίες εναντίον των Πρώτων Εθνών στην Αυστραλία, τις οποίες ονόμασε «πρωτότυπη αμαρτία» της χώρας, «παραμένουν μια πληγή στην καρδιά του Έθνους», τονίζοντας τη σημασία της ακρόασης των αυτόχθονων λαών και μάθετε από αυτούς, ώστε να υπάρχει «ένα μέλλον για την Αυστραλία ως ενωμένος λαός».
Το σχέδιο
Το σχέδιο, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες «Σχέσεις», «Σεβασμός», «Ευκαιρίες» και «Διακυβέρνηση» και υποστηρίζεται από 20 στοιχεία δράσης που συνδέονται με χρονοδιαγράμματα και παραδοτέα, το RAP θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη δημιουργία περισσότερων αυτόχθονων θέσεων εργασίας στην Αρχιεπισκοπή, και για την υιοθέτηση γηγενών πολιτιστικών προοπτικών στις καθημερινές δραστηριότητες ενοριών, εκκλησιαστικών φορέων και σχολείων.
Μεταξύ άλλων δεσμεύει την Αρχιεπισκοπή του Μπρίσμπαιην να πραγματοποιήσει εκπαίδευση πολιτιστικής ευαισθητοποίησης για υπαλλήλους και ενορίες εντός του επόμενου έτους. Μέσα σε δύο χρόνια, όλες οι ενορίες και τα πρακτορεία θα ενθαρρυνθούν να συμπεριλάβουν τα παραδοσιακά τελετουργικά «Καλώς ήλθατε στη Χώρα» ή «Αναγνώριση της χώρας», όπου ενδείκνυται σε δημόσιες εκδηλώσεις και σημαντικές λειτουργίες. Θα υπάρξει επίσης μια ανασκόπηση όλων των φυλλαδίων και αφισών που προωθούν τις υπηρεσίες πρακτορείων αρχαιοκεντρικών υπηρεσιών για να συμπεριλάβουν τον πολιτισμό των Αβορίγινων και των Νήσων Torres Strait Islander όπου είναι δυνατόν.
Σε ένα πρόλογο που περιλαμβάνεται στο έγγραφο RAP, ο Αρχιεπίσκοπος Coleridge έγραψε για μια αίσθηση επείγοντος για την εφαρμογή των στρατηγικών της, η οποία θα αποτελούσε κρίσιμο μέρος του ταξιδιού της τοπικής Εκκλησίας στο Νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ: «Το RAP θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανανέωση και εμβάθυνση των σχέσεων» μεταξύ των λαών των Αβοριγίνων και των Στενών του Torres και άλλων κληρονομιών », είπε. «Υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα οδηγήσει τις κοινότητες σε ένα νέο δρόμο εμπιστοσύνης και σεβασμού». Στη συνέχεια, εξέφρασε την ελπίδα του και η προσευχή του είναι να «ενθαρρυνθούν, να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν όλοι οι Αβορίγινες και οι Νήσοι των Στενών του Torres, ώστε όλοι οι άνθρωποι του Θεού να εμπλουτιστούν με τα δώρα που μπορούν να φέρουν μόνοι τους».
Υ.Γ. ΤΟ ΌΤΙ ΑΝΆΓΚΑΣΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΌ ΝΑ ΠΡΟΒΑΊΝΕΙ ΣΕ ΤΈΤΟΙΕΣ ΡΗΞΙΚΈΛΕΥΘΕΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΑΔΙΑΝΌΗΤΕΣ ΜΈΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΌ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΖΉΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΊ
ΕΚΕΊΝΟ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ
🙏🙏🙏🙏🙏

ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ GOOGLE TRANSLATE
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΈΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ ΚΕΙΜΈΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑ Τ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters