Αυστραλοί – Ποινικοί Κατάδικοι.
Η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας είναι η έκτη μεγαλύτερη γεωγραφικά, χώρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Αυστραλασία και στην Ωκεανία. Το όνομα Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική φράση terra australis incognita («άγνωστη νότια γη»). Η έκτασή της είναι 7.688.287 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της είναι 25.287.400 κάτοικοι σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του Μαρτίου του 2019. Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα, με 403.000 κατοίκους (2016). Αποτελείται από την αυστραλιανή ήπειρο, την Τασμανία και πολυάριθμα νησιά.
Για τουλάχιστον 40.000 χρόνια πριν από τον ευρωπαϊκό αποικισμό στα τέλη του 18ου αιώνα, η Αυστραλία κατοικούνταν από Ι Θ Α Γ Ε Ν Ε Ι Σ Αυστραλούς, οι οποίοι ανήκουν σε μια ή περισσότερες από τις περίπου 250 γλωσσικές ομάδες. Μετά την κατάκτηση τους αρχικά από Ολλανδούς το 1606, το ανατολικό μισό της Αυστραλίας διεκδικήθηκε από τους Αγγλοσάξονες Προτεστάντες το 1770 και αρχικά εγκαταστάθηκαν μέσω της ΠΟΙΝΙΚΗΣ μεταφοράς στην αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία επισήμως ιδρύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1788.
Βέβαια μουσουλμάνοι έμποροι είχαν φτάσει στην Αυστραλία πριν από τον Μεσαίωνα, αλλά οι αγγλοσάξονες την πρώτη καταγεγραμμένη θέαση της ενδοχώρας της Αυστραλίας και τον πρώτο καταγεγραμμένο ελλιμενισμό στην Αυστραλιανή ήπειρο την απέδωσαν στον Ολλανδό Βίλεμ Γιάνσον -όποιος έχει το μαχαίρι κόβει κατά πως επιθυμεί.
Το 1783, οι Αγγλοσάξονες έστειλαν στόλο υπό την διοίκηση του Άρθουρ Φίλιπ, για να δημιουργήσει ΠΟΙΝΙΚΗ αποικία στην Νέα Νότια Ουαλία. Κατασκεύασαν στρατόπεδο και ύψωσαν την σημαία στον κόλπο του Σύδνεϋ τις 26 Ιανουαρίου 1788, ημερομηνία η οποία θεωρείται εθνική γιορτή της Αυστραλίας. (sic)
Η Βικτόρια και η Δυτική Αυστραλία επίσης ιδρύθηκαν ως ΠΟΙΝΙΚΕΣ αποικίες. Οι τελευταίοι κατάδικοι έφτασαν το 1848. Ο ιθαγενής πληθυσμός, ο οποίος εκτιμάται ότι αριθμούσε ανάμεσα σε 2.750.000 και 3.980.000 το 1788, εξολοθρεύτηκε, ανασκολοπίστηκε και εκκαθαρίστηκε από τους εισβολείς ευρωπαίους για τα επόμενα χρόνια μετά την άφιξη των, ενώ χιλιάδες πέθαναν και εξακολουθούν να πεθαίνουν ως αποτέλεσμα των συνοριακών συγκρούσεων με τους αποίκους-εισβολείς.
Ο πυρετός του χρυσού στην Αυστραλία άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1850 και η επανάσταση Γουρίκα ενάντια στους φόρους των αδειών των ορυχείων το 1854 ήταν μια πρώτη έκφραση ανυπακοής των ΓΗΓΕΝΩΝ. Το ανοικτό ορυχείο χρυσού στην Καλγκούρλι, στην δυτική Αυστραλία, είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η Αυστραλία είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού παγκοσμίως.
Ανάμεσα στο 1855 και το 1890, οι έξι αποικίες απέκτησαν κυβέρνηση και δήθεν διαχειρίζονταν μόνες τους τις υποθέσεις τους, ενώ παρέμειναν τμήμα των Αγγλοσαξόνων Προτεσταντών. Το αποικιακό γραφείο στο Λονδίνο διατηρεί τον έλεγχο σε εξωτερικές υποθέσεις, άμυνα και την διεθνή ναυτιλία. Από το 1951, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσημοι στρατιωτικοί σύμμαχοι. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αυστραλία ενθάρρυνε την μετανάστευση από την Ευρώπη. Μετά τη κατάργηση της πολιτικής της Λευκής Αυστραλίας την δεκαετία του 1970, είναι δεκτοί μετανάστες από την Ασία και Αφρική. Οι τελευταίοι συνταγματικοί δεσμοί ανάμεσα σε Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο δήθεν διασπάστηκαν με την πράξη του 1986.
Οι ιθαγενείς κάτοικοι της Αυστραλίας, οι Αβοριγίνες, όπως προσδιορίζονται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, είναι 649.171 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2016 και αποτελούν το 2,8 του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2016, στην Αυστραλία κατοικούν 23.401.892 ΠΟΙΝΙΚΟΙ. Αν εξαιρεθούν οι αυτόχθονες Αβοριγίνες οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι μετανάστες άποικοι και οι απόγονοι τους, που ανήκουν φυλετικά κυρίως σε διάφορους πληθυσμούς της Ευρώπης. Οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Έλληνες είναι από τις κυριότερες εθνότητες Ευρωπαίων πολιτών της Αυστραλίας. Άλλες σημαντικές πληθυσμιακά εθνότητες της Αυστραλίας είναι οι Κινέζοι, οι Ινδοί και άλλοι λαοί της Ασίας.
Πριν τον ερχομό των ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ο πολιτισμός που επικρατούσε ήταν αυτός των ιθαγενών Αβοριγίνων. Οι Αβοριγίνες ζούσαν ως νομάδες γύρω από το βράχο Άιερς, γνωστό και ως Ουλουρού στην γλώσσα τους. Οι Αβοριγίνες είναι οι εφευρέτες του μπούμερανγκ. Το χρησιμοποιούν στο κυνήγι αλλά και ως παιχνίδι. Άλλο στοιχείο του πολιτισμού των ιθαγενών ήταν το ντιτζεριντού. Είναι ένα μουσικό όργανο, ένας μεγάλος ξύλινος σωλήνας από τον οποίο με ένα φύσημα παράγεται ένας παράξενος ήχος σαν βούισμα. Το ντιτζεριντού χρησιμοποιείται ακόμα στις θρησκευτικές γιορτές των εναπομεινάντων Αβορίγινων.
Με την άφιξη των ποινικών εισβολέων από το 1788 κι εντεύθεν, η βάση της αυστραλιανής κουλτούρας έγινε καθαρά Αγγλοσαξονική. Κατά τα τελευταία χρόνια, ο αυστραλιανός πολιτισμός είναι αντίγραφο του αμερικάνικου καθώς αμφότεροι κακοποιοί εισέβαλαν στις δύο αυτές Ηπείρους και δολοφόνησαν τους γηγενείς πληθυσμούς τους. Από χώρα γηγενών η Αυστραλία έχει καταντήσει χώρα ποινικών και σκλάβων… τουρλού τουρλού μανιφατούρα όπως ακριβώς και η Αμέρικα.
Επομένως στην Αυστραλία κατοικούν οι αρχέγονοι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ, οι απόγονοι των ΠΟΙΝΙΚΩΝ και οι διαφόρων φυλών εισβολείς.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΕΣ
Η Αυστραλία καίγεται.
Η φωτογραφία πάνω κάποιοι λένε πως είναι από το ISS κι άλλοι λένε πως είναι γράφημα τρισδιάστατης απεικόνισης των πυρκαγιών της Αυστραλίας δημιούργημα του Anthony Hearsey η οποία καταρτίστηκε από τα δορυφορικά δεδομένα της NASA, σχετικά με τις πυρκαγιές μεταξύ 05/12/19 – 05/01/20 κι αυτές είναι όλες οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, κάποιες εστίες έχουν σβήσει και κάποιες εξακολουθούν να καίνε. 3D animation που συνδυάζει αληθινές φωτογραφίες από το ξεκίνημα του φαινομένου κι απεικονίζει το σύνολο των εστιών σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, προκειμένου να υπάρχει μια συνολική εικόνα της καταστροφής. Ο συνδυασμός των φωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκε είναι απόλυτα αληθινός και αποτυπώνει το σύνολο των εστιών ενεργών και μή.
Τείνω να συμφωνήσω με την δεύτερη εκδοχή, καθώς δεν θα τολμούσε το ISS να δώσει στην δημοσιότητα τέτοια φωτογραφία αν ήταν αληθινή σε πραγματικό χρόνο.
Είναι μια ΑΛΗΘΙΝΗ φωτογραφία 3D animation που δείχνει Α Λ Η Θ Ι Ν Ε Σ εικόνες φωτιάς από το ISS.
Στο έλεος των πυρκαγιών παραμένει η Αυστραλία. Κυκλώνας ενισχύεται στα ανοικτά της βορειοδυτικής Αυστραλίας, απειλώντας την πόλη Μπρουμ με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και με ανέμους που μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 125 χιλιόμετρα την ώρα, προειδοποίησε η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία.
«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», δήλωσε η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας. «Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε προσθέτοντας ότι «αρκετά χωριά που ουδέποτε γνώρισαν την απειλή δασικής πυρκαγιάς κινδυνεύουν να αφανιστούν εντελώς».
Το Σίδνεϊ κατέγραψε θερμοκρασίες ρεκόρ, με 48,9 βαθμούς στο δυτικό προάστιο Πένριθ. Η πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, που έχει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κατοίκους μαζί με τα προάστιά της, απειλείται με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος μετά την καταστροφή από τις φωτιές δύο ηλεκτρικών υποσταθμών, και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Στην Καμπέρα, η θερμοκρασία έφθασε τους 44 βαθμούς, καταγράφοντας επίσης ρεκόρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας. Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε χθες σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση, 3.000 έφεδρους του στρατού να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστών, ενώ η επιφάνεια που έχει απανθρακωθεί αντιστοιχεί σε έκταση διπλάσια από αυτήν του Βελγίου.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, τον εκπρόσωπό ΤΗΣ στην χώρα, εκφράζοντας την «βαθιά λύπη» της για τις πυρκαγιές και ευχαριστώντας τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τον πληθυσμό. «Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» είπε η μονάρχης των Αγγλοσαξόνων Προτεσταντών.
Διασημότητες έχουν στρατευτεί και συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν τους πυροσβέστες και τις πυρόπληκτες κοινότητες, όπως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πινκ, η οποία ανακοίνωσε χθες με μήνυμα στο Twitter ότι κάνει δωρεά 500.000 δολαρίων ΗΠΑ. «Η στήριξη, οι σκέψεις και οι προσευχές της οικογένειάς μας είναι προς όλους όσους επηρεάζονται από τις φωτιές σε όλη την Αυστραλία. Δωρίζουμε 500.000 στις υπηρεσίες Πυροσβεστικής που δίνουν και κάνουν τόσα πολλά τώρα», αναφέρει το μήνυμα της Αυστραλής Νικόλ Κίντμαν. Η Κίντμαν και ο τραγουδιστής συζυγος της Έρμπαν, διατηρούν ένα αγρόκτημα έξω από το Σίδνεϊ και μαζί με την ανακοίνωση της δωρεάς μοιράζονται και πληροφορίες σχετικά με τοπικές υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να γίνουν δωρεές κι από άλλους. ΔΗΛΑΔΗ για να σβήσουν οι φωτιές χρειάζονται χρήματα;
Από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ εκτιμούν πως σχεδόν μισό εκατομμύριο ζώα, ενώ ανυπολόγιστος αριθμός φυτών κι εντόμων έχουν αφανιστεί από την έναρξη των πυρκαγιών. Η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει σπίτια και έχει εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στις ακτές από την Νέα Νότια Ουαλία και την Βικτόρια. Σχεδόν 12,35 εκατομμύρια εκτάρια γης έχουν γίνει στάχτη σε όλη την χώρα, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο, Associated Press. Πάνω από μισό δισεκατομμύριο θηλαστικά, πουλιά κι ερπετά έχουν χαθεί από την ενίσχυση των πυρκαγιών τον Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο, αλλά ο πραγματικός αριθμός αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τις περιοχές που μαίνεται η φωτιά, δείχνουν καγκουρό να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δάση που καίγονται και καρβουνιασμένα πτώματα από κοάλα να κείτονται στην γη.
Τα κοάλα, που είναι ήδη υπό απειλή από την σημαντική απώλεια που έχει υποστεί το περιβάλλον τους, χτυπήθηκαν σκληρά από τις πυρκαγιές. Κάνουν λόγο για 8.000 νεκρά κοάλα – περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού τους – από την έναρξη των πυρκαγιών. «Σχεδόν το 30% του περιβάλλοντός τους έχει καταστραφεί» δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, Sussan Ley, προσθέτοντας πως «θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν οι φωτιές κοπάσουν και κάνουμε μία καλύτερη εκτίμηση» Ενώ τα κτηνιατρικά νοσοκομεία αναλαμβάνουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, θεραπεύοντας τα εγκαύματά τους, οι υπηρεσίες δίνουν πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των περιστατικών που χρήζουν ανάγκης. Και τα ζώα που κατάφεραν να επιζήσουν αδυνατούν να βρουν τροφή και καταφύγιο καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν το σπίτι τους.
«Έχουμε πάρει πολλά μαθήματα από αυτό που συμβαίνει και δείχνει ακριβώς πόσο απροετοίμαστοι είμαστε», δήλωσε η Δρ. Kellie Leigh, σε επείγουσα ακρόαση στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο σχετικά με τον πληθυσμό κοάλα. «Δεν υπάρχουν διαδικασίες ή πρωτόκολλα δράσης, ακόμη και οι φροντιστές της άγριας πανίδας δεν έχουν πρωτόκολλα για το πότε μπορούν να δράσουν μετά από φωτιά». «Οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει υψηλές θερμοκρασίας και έχουν κατακάψει τα πάντα σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που υπήρξε σημαντική θνησιμότητα των ζώων στα δέντρα. Σε μία τέτοια μεγάλη περιοχή που καίγεται αυτή την στιγμή πιθανά να μην καταφέρουμε να βρούμε ούτε τα πτώματά τους» δήλωσε ο Mark Graham, οικολόγος από το «Nature Conservation Council».Όπως είπε, τα κοάλα δεν έχουν την δυνατότητα να απομακρυνθούν γρήγορα από τις φλόγες.
Τα έντομα που είναι βασικά για την επικονίαση και τον θρεπτικό κύκλο υπέστησαν επίσης τεράστιες απώλειες και δεν είναι σαφές πώς θα ανακάμψουν οι πληθυσμοί και τα οικοσυστήματά τους. Επιπλέον, πολλά σπάνια είδη φυτών έχουν εξαφανιστεί εντελώς. «Οι πυρκαγιές είναι ένα φυσικό μέρος των αυστραλιανών οικοσυστημάτων και πολλά από τα φυτά και τα ζώα είναι προσαρμοσμένα σε αυτό», είπε ο Hochuli. «Ωστόσο, οι αλλαγές στην συχνότητα και την ένταση των πυρκαγιών έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην φύση. Γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος εξαφάνισης αυξάνεται εκθετικά καθώς οι πληθυσμοί μειώνονται σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που εγείρει σημαντικές ανησυχίες».
Αναφέρει το άρθρο «Global Apathy Toward the Fires in Australia Is a Scary Portent for the Future» που δημοσιεύτηκε την πρωτοχρονιά στο New York
[…] Οι φωτιές στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας μαίνονται από τον Σεπτέμβριο 2019, έχοντας μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά μίλια, και παραμένουν εντελώς ανεξέλεγκτες, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του Γενάρη, οπότε αναμένονται και οι πρώτες μεγάλες βροχές. Μπορεί να διαρκέσουν και παραπάνω όμως, ενισχυμένες από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα που συγχρόνως πλήττουν την χώρα, η οποία τεχνικά αποτελεί μια ολόκληρη ήπειρο, και την θαλάσσια ζωή στον ωκεανό που την περιβάλλει
Όπως σημειώνει η αγγλόφωνη εφημερίδα της Σιγκαπούρης, Straits-Times, «στην στεριά, η διαρκώς αυξανόμενη ζέστη που επικρατεί στην Αυστραλία, θυμίζει συνθήκες Αποκάλυψης, στον ωκεανό, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη». Πάνω από 500 μίλια πιο μακριά, η Μελβούρνη στραγγαλίζεται επίσης από τα σύννεφα του καπνού, ενώ ακόμα και οι παγετώνες στην Νέα Ζηλανδία έχουν αλλάξει χρώμα από τις φωτιές. Μια πρώτη αναφορά έκανε λόγο για ουσιαστική εξαφάνιση των κοάλα, σύμφωνα με μια άλλη νεότερη, έχουν ήδη χαθεί από την καταστροφή 500 εκατομμύρια ζώα και επειδή τα φυτά περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα το οποίο απελευθερώνεται με την καύση, όταν τελικά οι φωτιές καταπέσουν, θα έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την Αυστραλία.
Οι φωτιές στην Αυστραλία είναι μόνο μία από τις δοκιμασίες που θα πλήξουν τον πλανήτη στα χρόνια που έρχονται και θα είναι τραγικό η ανησυχία και η ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή την υποτίθεται ότι όλοι μοιραζόμαστε πλέον, αντί να προκαλέσει μια έντονη αίσθηση κοινής μοίρας της ανθρωπότητας, να έχει ως αποτέλεσμα ένα σύστημα γενικευμένης αδιαφορίας που ορίζεται από όλο και στενότερους κύκλους συμπόνιας και ενσυναίσθησης.
Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η γενική απάθεια που παρατηρείται στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με την τεράστια αυτή καταστροφή. Πώς εξηγείται; Υπάρχουν πάντα οι συνήθεις λόγοι: η επιθυμία να αποστρέψει κανείς το βλέμμα και να μην αναλογιστεί τις ολέθριες συνέπειες για το μέλλον όλων μας, η κοντόφθαλμη προσέγγιση των media, και οι δυνάμεις της άρνησης οι οποίες φαίνονται να εκπροσωπούνται εξίσου πλέον από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον -ο οποίος εξελέγη μέσω μιας προεκλογικής εκστρατείας που στρεφόταν κατά της κλιματικής δράσης και πήγε διακοπές στη Χαβάη την ώρα που η χώρα του καιγόταν- όσο και από ομολόγους του όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαΐρ Μπολσονάρο.[…]
Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Οχι ότι υπάρχει κάτι τέτοιο που αυτοαποκαλείται ως «διεθνής κοινότητα» αλλά λέμε τώρα … Δεν ζήτησε βοήθεια (sic) ή τουλάχιστον, δεν ζήτησε με την ανάλογη ένταση κι επιταγή συγκριτικά με την έκταση της καταστροφής που υφίσταται. Εψαξα πολύ στο ιντερνέτ για να βρω κάτι ψήγματα έτσι «για τα μάτια» που δεν συνάδουν με τις φωτιές που βλέπουμε. Στις υπό ξηρασία, θερμοκρασίες-ρεκόρ κοντά στους 50οC κι εκτεταμένες καταστροφικές πυρκαγιές, μια κατάσταση όχι μεν ασυνήθιστη στα αυστραλιανά καλοκαίρια που όμως φέτος εξαιτίας της ανθρώπινης ολιγωρίας και συνενοχής, εξελίσσεται σε μια τεράστια οικολογική και ανθρωπιστική τραγωδία με ανυπολόγιστες σε βάθος χρόνου συνέπειες. Μέχρι στιγμής 23+ άνθρωποι, 1500+ σπίτια κι αγροικίες, 6+ εκ. εκτάρια δασών, καλλιεργειών και θαμνότοπων, μισό δισ.+ ζώα χάθηκαν ως τώρα. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι ξεσπιτωμένοι, δυσθεώρητο και το οικονομικό κόστος.
Οι φλόγες που κατατρώνε την Αυστραλία και που έρχονται να προστεθούν σ’ εκείνες που κατέκαψαν το 2019 την Σιβηρία, τον Αμαζόνιο και την κεντρική Αφρική με πρωτοφανείς ρυθμούς μοιάζουν να επιβεβαιώνουν όχι μόνο την σοβαρότητα της νοητικής ανισσοροπίας των εξουσιαστών αλλά και την εξοργιστική ανεπάρκεια των μαζών που τους ανέχονται.
Οι δολοφονικοί καπνοί (πολλές ασθένειες περιμένουν αυτούς που θα τον αναπνεύσουν) από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από την Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν (6-01-2020) οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο χωρών.
Γιατί να γίνονται αυτά τα παρανοϊκά;
Αν αυτά σημβαίνουν στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ …που είναι από τις πλέον προηγμένες, τεχνολογικά, οικονομικά, πολιτιστικά κλπ … τι να πουν η Αφρική, Λατινική Αμερική και οι άλλες;
«Όσα Πανεπιστήμια μιλάνε για κλιματική αλλαγή, λένε αρλούμπες. Αν δείτε πώς ξεκίνησε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, θα γελάσετε. Πρόκειται για πολιτικό θέμα. Ξεκίνησε το 1978 από την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία είχε πρόβλημα με τους Εργατικούς και τις περίφημες απεργίες που έκαναν τότε οι ανθρακωρύχοι για να την ρίξουν. Πάει, λοιπόν, η Θάτσερ παίρνει και χρήματα πολλά, πάει στους επιστήμονες και τους λέει: «Πάρτε τόσα χρήματα και αποδείξτε ότι το διοξείδιο του άνθρακος που βγαίνει από το κάρβουνο καταστρέφει την ατμόσφαιρα» και τα πήρανε τα χρήματα οι επιστήμονες και δείξαν ψέμματα! Παρουσιάσαν ψεύτικα στοιχεία. Θα τα κάνω επίσημη ανάλυση όταν με καλέσουν στο ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και μου δοθεί η ευκαιρία. Μου είπαν ότι θα με καλέσουν για να τους τα πω» είπε o καθηγητής Φώσκολος στις 12 Ιουλίου στο «Crete TV» και φυσικά δεν τον κάλεσαν ποτέ.
ΟΥΑΟΥ …
Παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή.
Πάλι στο τραπέζι η κλιματική παράνοια, αφού δεν τους πιστεύει κανένας εχέφρων άνθρωπος, ούτε φυσικά το γραφικό κατασκεύασμα που σουλατσάρει κι ουρλιάζει με γουρλωμένα μάτια και σουφρωμένο στόμα πείθει κανέναν, εκτός ίσως απ’ τους ομοίους της. Δεν τους πιστεύει κανένας λογικός άνθρωπος γιατί ΑΝ η κλιματικά-τέτοια είχε ίχνος αλήθειας, σε 1-2 βδομάδες θα ‘χε λυθεί, αλλά δεν θένε να λύσουν τίποτε, μα μόνο να σε βάλουν σε άλλο ένα παρανοϊκό προπαγανδιστικό πράμα, σαν χαμεστεράκι στο κλουβί να τρέχεις για να σωθείς από έναν ανύπαρκτο -κατασκευασμένο από το εξουσιαστικό ιερατείο- εχθρό που έρχεται να σου κάνει -μπου -μπου -μπου … άσε μεγάλε προσπάθησε περισσότερο, ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στα ιερατεία σας.
Επειδή δεν τους πιστεύει η κρίσιμη μάζα μαζανθρώπων που απαιτείται για να γίνουν πράξη τα σχέδια τους -γνωστά κι άγνωστα- στήνουν σκηνικά μαζικού τρόμου κι ολεθρου. Ξέρεις ποιούς ταϊζουν με τον μαζικό τρόμο; Μα τους δικούς τους θεούς κι αφέντες, που καμμία σχέση δεν έχουν με τα παράσιτα θεούς που προσκυνούν τα σανοφάγα πρόβατα των εκκλησιών κάθε είδους.
Πάνω από μισό δις θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν χαθεί, άγνωστος αριθμός φυτών εξαφανίστηκε, 1500+ σπίτια κάηκαν, δεκάδες νεκροί και πόλεις ολόκληρες εκκενώνονται. Την ίδια στιγμή οι γελοιωδέστατες ΜΚΟ έχουν ξεσαλώσει μαζεύοντας χρήματα για την «αναδάσωση» … θα αναστήσουν και τα κοάλα και τα καγκουρό (LOL) δηλαδή για τους λοβοτομημένους των MKO η Αυστραλία πάσχει από χρήματα και γι’ αυτό καίγεται. Στα social media έχουν ξεσαλώσει τα ζωντόβολα όπου φτιάχνουν ομαδούλες για να μαζέψουν λαικ, να «είμαστε όλοι αυστραλία» και να φοβηθεί η φωτιά να λακίσει.
Αυτήν την καταστροφή πως ακριβώς θα την σώσουν τα χρήματα που ΘΑ δώσουν οι χολιγουντιανοί καρνάβαλοι και οι προσευχές της Ελισάβετ;
Εμάς ποιός θα μας ζώσει από τα λοβοτομημένα ζωντόβολα;
@Ηω Αναγνώστου /2020
*πληροφορίες από το CNN, Washington Post και Guardian.
φωτο πρώτη: Καπνός από τις φωτιές που καίνε το Ιστ Τζιπσλαντ στην Βικτώρια. Περισσότερα από 1.000.000 εκτάρια έχουν γίνει στάχτη στην περιοχή. (Φωτό: Department of Environment, Land, Water & Planning)
https://terrapapers.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου