Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στημένη παγκόσμια υστερία Κοροναϊού Οικονομικές και πολιτικές οι σκοπιμότητες


Έθνος: Επελαύνει ο κοροναϊός. Σε συναγερμό νοσοκομεία και “Ελευθέριος Βενιζέλος”. 
Καθημερινή: Η επιδημία τρομάζει τον πλανήτη. 
Νέα ΣελίδαΚοροναϊός: Πόσο έτοιμη είναι η ανθρωπότητα σε μια νέα επιδημία; 
Το Βήμα: Το σύνδρομο της Κίνας τρομάζει την υφήλιο. 
Πρώτο Θέμα: Η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της. Και πάει λέγοντας στα πρωτοσέλιδα για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ.

Αν ήταν μόνο ελληνικό φαινόμενο θα γελούσαμε με τις υπερβολές της “φυλής”. Αλλά δεν είναι έτσι…

CNN: Νέος κοροναϊός: Δείτε live την εξάπλωση του ιού παγκοσμίως. Reuters: Περισσότεροι από 2.000 έχουν μολυνθεί τώρα από κοροναϊό. 56 νεκροί στην Κίνα. AFP: Η Κίνα σκληραίνει την άμυνα κατά των ιών καθώς οι θάνατοι πέφτουν 56…
ΗΠΑ, Γαλλία και λοιποί τρέχουν να φέρουν πίσω το διπλωματικό, και όχι μόνο, προσωπικό τους. Τώρα αν θα κουβαλήσουν και τον ιό λίγο μας ενδιαφέρει. Ή μας ενδιαφέρει πραγματικά;
Πλημμύρισαν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για τον κίνδυνο ακόμη και πανδημίας από την νέα απειλή. Βέβαια έχουν προηγηθεί στο παρελθόν και άλλες “ανάλογες εκστρατείες” όπως αυτή της νόσου των πτηνώνπου εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα και πολιτικές, και έτσι είναι πιο πονηρεμένος ο κόσμος, αλλά λέγε λέγε όλο και κάτι θα μείνει…
Στους 56 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την Παρασκευή με δύο κρούσματα στη Γαλλία. Η πλειονότητα των κρουσμάτων και όλοι οι θάνατοι ήταν στην Κίνα, αλλά ο ιός έχει εντοπιστεί με ελάχιστα κρούσματα και στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Νεπάλ, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια ειδική θεραπεία για αυτόν.
Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης ιολόγο της πανεπιστημιακής κλινικής Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο νέος νοσογόνος παράγοντας που φέρει το όνομα «2019-nCoV» ανήκει στην οικογένεια των κοροναϊών που προκαλούν ένα είδος πνευμονίας και μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν και κατά 70% ταυτόσημος δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνος όσο ο ιός SARS (“Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο”, ΣΟΑΣ) ο οποίος προκάλεσε το 2002/2003 τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Θανατηφόρος είναι ο νέος κοροναϊός για ηλικιωμένους με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αντίθετα, κανένας από τους νέους σε ηλικία ασθενείς που πριν να μολυνθεί ήταν υγιής δεν έχει πεθάνει.

Προς το παρόν κανένας κίνδυνος πανδημίας

Κ.Ντρόστεν: Τα νοσοκομεία θα πρέπει να προετοιμαστούν
Ο καθηγητής Ντρόστεν δεν διαβλέπει τον κίνδυνο παγκόσμιας πανδημίας. Τουλάχιστον αυτό δεν προκύπτει από τον έως τώρα αριθμό των περιπτώσεων. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί σωστή την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) να ασχοληθεί σήμερα με το θέμα. «Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον μέχρι στιγμής αριθμό ασθενών. Η μετάδοση προχωρά με καταπληκτική ταχύτητα». Είναι σίγουρος ότι μεμονωμένα κρούσματα κοροναϊού θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι η Γερμανία διαθέτει ένα «καλό σύστημα υγείας με σαφείς δομές» οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται. Παράλληλα συνιστά όμως στα νοσοκομεία να προετοιμαστούν προκειμένου να νοσηλευθούν ασθενείς που έχουν μολυνθεί με το νέο κοραναϊό.
Αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της εξάπλωση της  ασθένειας (TYXAIA)  διαδραματίζει η Κίνα σύμφωνα με τον κ.Ντρόστεν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι κινεζικές αρχές αντέδρασαν αμέσως μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.
Πραγματοποιούνται έλεγχοι σε χώρους όπου συχνάζει πολύς κόσμος και το Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών έχει αναπτύξει και μοιράσει στα ιατρικά εργαστήρια σε όλη την επικράτεια ένα τεστ για τη διαπίστωση του νέου ιού. Όπως δηλώνει, τέλος, είναι βέβαιος πως «προς το παρόν οι κινεζικές αρχές καταπολεμούν αποτελεσματικά την περαιτέρω εξάπλωση».

Ποιες είναι οι σκοπιμότητες της νέας εκστρατείας τρομολαγνείας σε παγκόσμιο επίπεδο;

Οι προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες είναι η εμπέδωση στη συνείδηση του κόσμου, υπόγεια με τους παραλληλισμούς στη συνείδηση που φέρνει ο φόβος, ότι όλες οι απειλές είναι από την Κίνα. Οι λόγοι, φαεινότεροι του ηλίου, για να δοθούν εξηγήσεις γιατί χάνεις τη δουλειά σου, γιατί έχεις χαμηλό μεροκάματο, γιατί πρέπει να γίνουν νέοι εξοπλισμοί και το ένα φέρνει το άλλο για να δικαιολογηθούν τα πάντα στη μίζερη ζωή μας.
Από την άλλη οι κινέζοι κάνουν επίδειξη δύναμης. Αποκλεισμός περιοχών. Έλεγχος εκατομμυρίων σε όλους τους χώρους μαζικής μετακίνησης. Απαγόρευση μετακινήσεων. Θερμικές κάμερες παντού. Στολές, αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Για τους έκπληκτους και θαυμάζοντες την κινεζική τεχνολογία χτίζουν ένα νοσοκομείο μέσα σε μια βδομάδα για τους πάσχοντες από τον ιόΣύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου.

Τον Ιανουάριο του 2009 εν μέσω του φιάσκου των εκατομμυρίων αδιάθετων παρτίδων αντινεογριπικών εμβολίων που κραταιές ευρωπαϊκές χώρες χρεώθηκαν, συντελείται μια συγκλονιστική εξέλιξη: Η πολιτική και η επιστήμη έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την ανεξέλεγκτη φαρμακευτική επιχειρηματικότητα και τα πολιτικά και επιστημονικά τσιράκια της.

Έχουν βέβαια προηγηθεί παρόμοια γεγονότα:

SARS:
24 Απριλίου 2003: ¨Τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας ισχυρίστηκαν σήμερα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υπεραντιδράσει και υπερεκτιμήσει τη σοβαρότητα του ξεσπάσματος εδώ (στον Καναδά)¨
29 Απριλίου 2003: ¨…αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κίνδυνος από το SARS… είχε υπερεκτιμηθεί.¨

Γρίπη των πουλερικών:

Ιανουάριος 2008: ¨Ο κίνδυνος υπερκτιμήθηκε¨. Ο φόβος άμεσης πανδημίας από τον Η5Ν1 ήταν ¨μια επιστημονική υπόθεση¨.
Όσο για την τυχαία μετάλλαξη; ¨Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο σταθερό στέλεχος¨.
Bernand Vallat, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την υγεία των ζώων (OIE).

Γρίπη των χοίρων:

Οκτώμβριος 2009: ¨Αν έχετε διαγνωστεί … με 2009 Η1Ν1 ή γρίπη των χοιρων τους τελευταίους μήνες, μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι: οι πιθανότητες είναι ότι δεν είχατε H1N1 γρίπη. Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν είχατε τη γρίπη καθόλου.¨
Δεκέμβριος 2009: ¨Οι ρυθμοί θνησιμότητας υπερεκτιμήθηκαν¨
Δεκέμβριος 2009: ¨Η γρίπη των χοίρων ήταν το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο αυτού του αιώνα¨- Wolgang Wodarg, προεδρεύων της επιτροπής υγείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Για ποιες πανδημίες μιλάμε λοιπόν; Μάλλον για την πολιτική δημόσιας υγείας που οι Luc Bonnex και Win Van Damme ονομάζουν ως ¨ιατρογενή πανδημία πανικού¨
Μετά λοιπόν από τουλάχιστον 25 χρόνια ακατάσχετων ιατρογενών πανδημιών πανικού, η 5η Ιανουαρίου του 2009 όπως θα δούμε αποκτά ιστορική σημασία: Είναι η μέρα που η επιστήμη και η πολιτική της έκφανση αποφασίζει να σταθεί απέναντι στους μηχανισμούς του κέρδους.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2009, ο Wolfgang Wodarg, προεδρεύων της επιτροπής υγείας του ευρωπαϊκού συμβουλίου, είχε προειδοποιήσει για τους πολλούς κινδύνους που σχετίζονται με το εμβόλιο για τον ιό H1N1. Περιέγραψε επίσης ότι πολύς κόσμος φοβάται ότι η πανδημία είναι ενορχηστρωμένη.

¨Είναι μεγάλη μπίζνα για τη φαρμακοβιομηχανία¨ είχε πει τότε.…”οι φαρμακευτικές εταιρίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το φόβο της πανδημίας της γρίπης των χοίρων…”

Το Δεκέμβριο του 2009, ο Wodarg, παρακολουθώντας τον παραλογισμό των εξελίξεων σκληραίνει ακόμη περισσότερο την κριτική του στις πολιτικές δημόσιας υγείας σε σχέση με τη γρίπη των χοίρων:

“Είχαμε μια ήπια γρίπη- και μια ψευδή επιδημία¨ δηλώνει έξω από τα δόντια και συνεχίζει αποκαλώντας την ανακήρυξη της γρίπης των χοίρων (σε άλλο δημοσίευμα και των πουλερικών) ως ¨ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα…”

Οι αποκαλύψεις του Wodarg δε σταμάτησαν εκεί:
“Η γρίπη των πτηνών ήταν πιο επικίνδυνη από τον Η1Ν1 αλλά πολύ λιγότερο μεταδοτική, και ακολούθως τα (τότε) επιχειρήματα για μια επερχόμενη πανδημία ήταν το λιγότερο αδύναμα. Αλλά η γρίπη των πτηνών βοήθησε στο να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πανικού και επηρέασε πολλές χώρες στο να δημιουργήσουν ένα πανδημικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Επιπρόσθετα η Γερμανία, η Δανία και πολλές άλλες χώρες αγόρασαν μεγάλα αποθέματα Tamiflu αν και το εν λόγω σκεύασμα δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς…”
Αργότερα δηλώνει: “… Για να καταλάβουμε θα πρέπει να επιστρέψουμε στο επεισόδιο της γρίπης των πτηνών από το 2005 μέχρι το 2006. (που είναι και οι περίοδος εξαγοράς των ¨παραδοσιακών¨ χρηματοδοτούμενων σε μεγάλο βαθμό από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από τις μεγαλοφαρμακευτικές).
Ήταν τότε που νέα διεθνή πλάνα ορίστηκαν για την αντιμετώπιση ενός πανδημικού συναγερμού.

Αυτά τα πλάνα αναπτύχθηκαν επισήμως για να εξασφαλίσουν ταχεία παραγωγή εμβολίων στην περίπτωση ενός συναγερμού. Αυτό οδήγησε σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε φαρμακευτικές και κυβερνήσεις. Από τη μία πλευρά, τα εργαστήρια δεσμεύτηκαν να είναι έτοιμα για την ανάπτυξη των σκευασμάτων, από την άλλη, τα κράτη τους βεβαίωσαν ότι θα τα αγοράσουν όλα. Μετά από αυτή την παράξενη συμφωνία, η φαρμακευτική βιομηχανία δεν είχε κανένα απολύτως οικονομικό ρίσκο από την εμπλοκή της σε νέα εμβόλια. Και ήταν βέβαια ότι θα έπιανε το Λόττο σε περίπτωση πανδημικού ξεσπάσματος.”

Κάπως έτσι αύριο, μεθαύριο, θα μαθευτεί η αλήθεια. Άλλωστε έχει γίνει πολύ μικρός ο κόσμος μας. Όπως εύκολα διαδίδεται το ψέμα έτσι εύκολα, όσο και να το κρύβουν, θα φανερωθεί και η αλήθεια…
Ν.Π.
ΠΗΓΗ: DW Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο, Huffingtonpost, In.gr, TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters