Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Η μέλισσα έχει δηλωθεί το πιο σημαντικό έμβιο ον στον πλανήτη


Το κεντρί της πονάει πολύ, αλλά εάν επρόκειτο να εξαφανιστούν, θα βλάψει πολύ περισσότερο.
Το Earthwatch Institute που συνήφθη κατά την τελευταία συζήτηση της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας του Λονδίνου, ότι οι μέλισσες αποτελούν το σημαντικότερο ζωντανό ον στον πλανήτη, ωστόσο,  οι επιστήμονες έχουν κάνει μια ανακοίνωση: Οι μέλισσες έχουν ήδη τεθεί σε κίνδυνο εξαφάνισης.
Μέλισσες σε όλο τον κόσμο έχουν εξαφανιστεί έως και 90%, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι λόγοι είναι διαφορετικοί ανάλογα με την περιοχή, αλλά από τους κύριους λόγους είναι μαζική αποψίλωση των δασών, η έλλειψη ασφαλή μέρη για φωλιές, η έλλειψη των λουλουδιών, χρησιμοποιήστε την ανεξέλεγκτη φυτοφάρμακα, αλλαγές στην του εδάφους, μεταξύ άλλων.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΈΛΙΣΣΕΣ ΈΧΟΥΝ ΚΗΡΥΧΘΕΊ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΎΤΙΜΟ ΈΜΒΙΟ ΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ ΜΑΣ;

Η επιχειρηματικότητα Κέντρο Μελισσοκομίας του Universidad Mayor (CeapiMayor) και η Μελισσοκομίας Corporation της Χιλής (cach) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αγροτικής Καινοτομίας (FIA), πραγματοποίησε μια μελέτη όπου διαπιστώθηκε ότι  οι μέλισσες είναι το μόνο ζωντανό ον που είναι όχι ένας φορέας οποιουδήποτε τύπου παθογόνο,  ανεξάρτητα από το αν είναι ένας μύκητας, ένας ιός ή ένα βακτήριο.
Η γεωργία του κόσμου εξαρτάται από το 70% αυτών των εντόμων, για να το θέσω πιο ξεκάθαρα και άμεσα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι  οι 70 από 100 τρόφιμα παρενέβη υπέρ των μελισσών.
Επίσης,  η επικονίαση που οι μέλισσες κάνουν επιτρέπει στα φυτά να αναπαράγουν, εκ των οποίων τα εκατομμύρια των ζώων ζωοτροφές,  χωρίς αυτά, η πανίδα θα αρχίσει σύντομα να εξαφανιστούν.
Το μέλι παράγεται από τις μέλισσες, όχι μόνο να χρησιμεύσει ως τροφή, αλλά και να παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και το δέρμα μας.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, οι άνθρωποι θα έχουν 4 χρόνια για να ζήσουν.

Pixabay

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΡΟΩΡΗ ΕΞΑΦΆΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΏΝ;

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας, προτείνει μια θεωρία που κατηγορεί τα κύματα που παράγονται χάρη στην κινητή τηλεφωνία. Εξηγούν ότι  αυτά τα κύματα που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια κλήσεων είναι σε θέση να αποπροσανατολίσει τις μέλισσες,  προκαλώντας τους να χάνουν την αίσθηση της κατεύθυνσης και ως εκ τούτου η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο.
Ο ερευνητής και βιολόγος Ντάνιελ Favre, μαζί με άλλους ερευνητές, κάνοντας 83 πειράματα που δείχνουν ότι οι μέλισσες στην παρουσία αυτών των κυμάτων, παράγει ένα θόρυβο δέκα φορές υψηλότερες από το συνηθισμένο, συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί ώστε να είναι γνωστό σε άλλες μέλισσες Βρίσκονται σε κίνδυνο και είναι σημαντικό να αποχωρήσει από την κυψέλη.
Αναμφίβολα,  η μεγαλύτερη αιτία εξαφάνισης του οφείλεται στην συνεχή υποκαπνισμό των καλλιεργειών,  ένα παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στην Κολομβία, δεδομένου ότι κατά τα τελευταία τρία χρόνια το 34% των μελισσών με agrotoxins πέθαναν από δηλητηρίαση.

Pixabay

ΕΙΝΑΙ ΛΎΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ;

Υπάρχουν πράγματι λύσεις, το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τους εκτελέσουν, γιατί υπάρχουν πολύ παγιωμένες πρακτικές στην παραγωγή και τη γεωργία.
Ωστόσο,  οι τρεις λύσεις που προτείνονται  με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα:
  1. Απαγορεύουν, δεν μειώνουν, τη χρήση των τοξικών φυτοφαρμάκων.
  2. Προώθηση εντελώς φυσικό γεωργικών εναλλακτικές λύσεις.
  3. Εκτελέστε συνεχή έρευνα και παρακολούθηση της υγείας, πρόνοιας και προστασίας των μελισσών.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα του προβλήματος που έχει προκύψει σε σχέση με τις μέλισσες και τον επείγοντα χαρακτήρα της δημιουργίας αλλαγές στη διαχείριση των πόρων μας, λέει ο Luciano Grisales, εκπρόσωπος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κολομβίας.
Είναι ζωτικής σημασίας να καθοριστεί το στρατηγικό χαρακτήρα της προστασίας και ανανέωση του πληθυσμού των μελισσών και των άλλων επικονιαστών, δεδομένου ότι δεν είναι για να το κάνει σε 10 χρόνια δεν θα υπολογίζονται για τις μέλισσες στην Κολομβία. Αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή των τροφίμων και την κρίση της υγείας στη χώρα. - Luciano εκφράζονται στη βιώσιμη εβδομάδα.



Pixabay



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ  
ImTranslator   v.15.36

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters