Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Τι μάθαμε και πάθαμε ΣΟΚ (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη
Κάποτε περιμέναμε με αγωνία τους νέους υπολογιστές και τα νέα κινητά. Οι εποχές άλλαξαν όμως και από το 2010 και μετά είδαμε την τεχνολογική έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Από το πουθενά εμφανίστηκαν τα πρώτα ρομπότ. Από το πουθενά εμφανίστηκαν τα εργαλεία που θα μετατρέψουν τον άνθρωπο σε μηχανή.Πρώτα ήρθε η Τεχνητή Νοημοσύνη, μετά η Μηχανική μάθηση και τώρα ήρθε η διασύνδεση του ανθρώπου με τις μηχανές, ώστε οι μηχανές να μην τον καταστρέψουν, μας είπαν.

Οι τρεις βασικές τεχνολογίες!!!!
Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I): Ηλεκτρονικός «εγκέφαλος» που εκτελεί προγραμματισμένες ενέργειες.
Μηχανική μάθηση (A.I Deep Learning): Ηλεκτρονικός «εγκέφαλος» που αντλεί πληροφορίες από το Παγκόσμιο Διαδίκτυο (internet) και μαθαίνει νέα πράγματα συνεχώς.
Διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής: Ο βιολογικός εγκέφαλος συνδέεται μέσω ενός εμφυτεύματος, με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο.
Μιλάμε δηλαδή για τρία διαφορετικά πράγματα, τα οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε, ώστε να τα αναγνωρίζουμε.
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε την πιο “light” εκδοχή, όπου ένα ρομπότ ή μια μηχανή γενικότερα, εκτελεί προκαθορισμένες από τον άνθρωπο, εργασίες. Μέχρι κάποιο σημείο αυτό είναι καλό.
Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, αφού έχουμε ένα ρομποτικό μηχανισμό ή ένα πρόγραμμα που έχει την δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες από το internet για τα πάντα (για την ιατρική, για την πληροφορική, για την βιολογία, για τα πυρηνικά όπλα, για την ραδιενέργεια και για ότι ακόμα βάλει ο νους σας). Τις πληροφορίες αυτές τις αποθηκεύει και τις καλεί στην μνήμη του όποτε τις χρειαστεί. Ο άνθρωπος μπορεί να έχει μια σφαιρική άποψη αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει ειδίκευση στα πάντα.
Στην Τρίτη περίπτωση, μπορούμε να μιλάμε για την σταδιακή εξάλειψη της ανθρώπινης βιολογικής ύπαρξης. Ο άνθρωπος θα έχει μέσα του τεχνητά όργανα και νεύρα και φυσικά δεν θα είναι μόνος του, ούτε όταν σκέφτεται αφού ο «πιστός του ηλεκτρονικός φίλος», θα είναι πάντα εκεί.
Επειδή το παραπάνω άρθρο ίσως να μοιάζει υπερβολικό, αξίζει να θυμηθούμε τα αποκαλυπτήρια του neuralink:
Πηγή εικόνας:pexels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters