Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

5G: Έλλην επιστήμων μας διαβεβαιώνει για την ασφάλεια της τεχνολογίας όταν δεν το κάνουν ούτε οι εταιρείες!

Κανονικά ο τίτλος θα έπρεπε να είναι, Βρέθηκε – βρέθηκε!, με υπότιτλο Ο μοναδικός επιστήμονας που μας διαβεβαιώνει ότι η τεχνολογία 5G είναι ασφαλής – και είναι Έλληνας, και Λαρισαίος μάλιστα!

Αλλά πως έγινε τούτο το θαύμα; Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πριν λίγες μέρες, ένας συνωμοσιολόγος και συγγραφέας και οπαδός της θεωρίας της επίπεδης Γης πόσταρε στο προφίλ του στο faecebook μια ανάρτηση που έλεγε ότι κόβουν τα δέντρα στην Ευρώπη για να μπει η 5G γιατί εμποδίζουν. 



Το ποστ έγινε viral, μεταφράστηκε και στα Ελληνικά και δημοσιεύτηκε από κάποια ιστολόγια: 

 
 

Όπως συμβαίνει πάντα, άτομα που στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν έχουν τον πραγματικό ακτιβισμό και την ενημέρωση αλλά κάτι άλλο -κέρδος, σκόπιμη παραπληροφόρηση, αυτοπροβολή- έτσι και στην περίπτωση του Biddle, υπάρχει στην ανάρτηση ένας αχταρμάς από αλήθειες και ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα ότι οι ψεκασμοί γίνονται για την 5G, ενώ αυτοί χρονολογούνται εδώ και χρόνια. Φυσικά, σχεδόν όλοι πλέον ξέρουν ότι γίνονται για την ασύρματη τεχνολογία με την πρόφαση της διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας, οπότε η αναφορά στην 5G αποκλειστικά, είναι μάλλον άστοχη. 

Ωστόσο δεν είναι εκεί το θέμα. Η ιστορία “παρελήφθη” από τα Ελληνικά Hoaxes για να την καταρρίψουν ως ψευδή και συνωμοσιολογική και για να το κάνουν αυτό, επικαλέστηκαν τις απόψεις του γνωστού φίλου και συνεργάτη τους, Κώστα Κάππα Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοφυσικού Υπεύθυνου Ραδιολογικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: 

Δηλώσεις Κάππα



«Tα ηλεκτρομαγνητικά (ΗΜ) πεδία (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, μετεωρολογικά και στρατιωτικά σήματα, κ.α.) κατά την διάδοσή τους μεταφέρουν ενέργεια στο περιβάλλον. Η ενέργεια αυτή κάθε δευτερόλεπτο που περνά (η ισχύς δηλαδή) εξασθενεί συνεχώς, καθώς απορροφάται από τα στοιχεία της ύλης (αέρας, έδαφος, λόφοι, οικοδομικά υλικά, ανθρώπινο σώμα, βλάστηση, κ.α.) που συναντά στην διαδρομή της.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μείωσης της ενέργειας του σήματος συνυπολογίζονται από τους επιστήμονες των κατασκευαστικών εταιρειών, ώστε το σήμα το οποίο φτάνει στον αποδέκτη (π.χ. στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη) να είναι ικανοποιητικό. Η εκπεμπόμενη ισχύς του σήματος ρυθμίζεται με τρόπο ώστε να μην απαιτείται καμμία παρέμβαση στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική εξασθένηση ενός ΗΜ πεδίου ραδιοσυχνοτήτων της υπηρεσίας 5G από όλους τους παράγοντες συν τους παράγοντες που αφορούν στα τεχνικά στοιχεία της κεραίας (βίδες, καλώδια, κ.α.), μπορεί να κυμαίνεται από 120 έως 150 dB (dB = μονάδα μέτρησης της εξασθένησης).

Η φυλλωσιά ενός τυπικού δέντρο για τις συχνότητες του 5G συνεισφέρει στην συνολική εξασθένηση 1-2 dB και ένα ολόκληρο δάσος, 20 dB το μέγιστο (έκθεση της International Telecommunication Union – ITU, “Recommendation ITU-R P.833-9, 2016”).

Χαρακτηριστικά, το ανθρώπινο σώμα από μόνο του προκαλεί εξασθένηση έως και 3 dB ενώ ο τοίχος μια οικοδομής προκαλεί εξασθένηση περίπου 22 dB (περισσότερο από ένα δάσος…). Αβίαστα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι η «παρεμπόδιση» της διάδοσης του ΗΜ πεδίου των δένδρων ή της βλάστησης δεν είναι ούτε σημαντική ούτε αποτελεί νέο τεχνικό στοιχείο, ούτε θα προσφέρει κάτι σημαντικό το κόψιμο τους.

Τα τεχνικά πρότυπα του 5G (3 GPP, Release 15 & 16) προτείνουν μέτρα μείωσης της εξασθένησης τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή του περιβάλλοντος και των σπιτιών μας ή την εξαφάνιση των σωμάτων μας (body loss). Αντιθέτως, προτείνεται η χρήση των τεχνολογιών “Massive MIMO (Multiple Input / Multiple Output) – κεραίες πολλαπλών δεσμών” καθώς και του “Beam-forming – μορφοποίηση δέσμης”- ώστε να βελτιωθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκπεμπόμενου πεδίου και να οδηγηθεί αυτό αποτελεσματικά προς τους χρήστες.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Surrey δεν συμβουλεύει την κοπή δέντρων. Αντιθέτως προτείνει την αύξηση του ύψους κατασκευής των ιστών των δικτύων και μόνο όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Σημείωση: Έως τώρα αγαπημένο θέμα των πολέμιων της τεχνολογίας ήταν οι σωματικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον άνθρωπο: καρκίνος, λευχαιμία, AIDS, κ.α. Όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει καμμία επίπτωση στην υγεία των ανθρώπων, καθώς:
α) δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη παγκοσμίως η οποία να αναφέρει αρνητικές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και η οποία να έχει επιβεβαιωθεί από άλλη ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα,
β) το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, οι δορυφορικοί, μετεωρολογικοί, στρατιωτικοί και ναυτικοί σταθμοί “επιβαρύνουν” συνολικά πολύ περισσότερο από την κινητή τηλεφωνία τον άνθρωπο,
γ) η ακτινοβολία των κινητών έχει ισχύ 10 με 200 χιλιάδες φορές χαμηλότερη της ακτινοβολίας της λάμπας ή του ήλιου.

Οι τρομολάγνοι στράφηκαν στα τεχνικά στοιχεία της νέας τεχνολογίας 5G αναπτύσσοντας παραφιλολογία και fake news: τα δέντρα κόβονται, τα πουλιά πεθαίνουν, οι τοίχοι επανεκπέμπουν την ακτινοβολία. Δεν πείθουν. Η επιστήμη είναι απέναντί τους.» 


Επίσης τα Ε.Η. αναφέρουν ότι οι εικόνες είναι από μια περιοχή της Γαλλίας όπου άρχισε να γίνεται η ανάπλαση της και μάλιστα υπήρξαν και έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της. Άρα -βγάζει ο αρθρογράφος το συμπέρασμα- δεν έχει καμία σχέση με 5G. 
Πρώτον 

“Αβίαστα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι η «παρεμπόδιση» της διάδοσης του ΗΜ πεδίου των δένδρων ή της βλάστησης δεν είναι ούτε σημαντική ούτε αποτελεί νέο τεχνικό στοιχείο, ούτε θα προσφέρει κάτι σημαντικό το κόψιμο τους”, λέει ο Κάππας, κάτι για το οποίο η ίδια η 5G λέει ακριβώς το αντίθετο, και εξηγεί για ποιο λόγο θα χρειαστούν πολλές μικροκυψέλες για την λειτουργία της: 


Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο ΕΔΩ

Άρα, τόσο η βροχή όσο και το φύλλωμα, είναι πρόβλημα για την τεχνολογία αυτή. 
Δεύτερον 

Το “έλα μωρέ, μια ανάπλαση κάνουν στην Μασσαλία κι έκοψαν τα δέντρα”, καλό θα κάνει ο αρθρογράφος των Ε.Η. με τα πολλά ονόματα και παρατσούκλια να τα πει εκεί που τον διαβάζουν χωρίς να τον ελέγχουν, αφού κάποιοι τον θεωρούν ως μέγα ειδήμονα και καθόλου ψεύτη. 

Η ανάπλαση γίνεται για να γίνει η περιοχή “έξυπνη” και να γεμίσει με μικροκυψέλες. Οι δρόμοι θα πεζοδρομηθούν, θα φαρδύνουν, τα δέντρα θα πάνε στην άκρη κι εκεί που θα περιδιαβαίνει ή θα κάθετε ο κόσμος, θα υπάρχουν φωτισμοί led και φυσικά 5G μικροκυψέλες, όπως βλέπουμε και στις μακέτες: 


Τώρα φυσικά δεν θα κάτσουμε να απαντάμε στον κάθε κύριο Κάππα για τις μελέτες που έχουν γίνει για τους κινδύνους και τις βλάβες της ακτινοβολίας της ασύρματης τεχνολογίας, ούτε για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κάποιων επιστημόνων και οργανισμών, ούτε για το ότι οι δοκιμές γίνονται από τους ίδιους άρα είναι σαν να μην γίνονται, ούτε για το ισχυρό λόμπι των εταιρειών τεχνολογίας, ούτε καν για το γεγονός ότι ο καρκίνος δεν αφήνει υπογραφή, πόσο δε μάλλον για το βαρετό “δεν έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται”, όταν οι αποδείξεις ειδικών πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. 

Θα πούμε μόνο ότι κοτζάμ Βρυξέλλες και αποφάσισαν να μην βάλουν ακόμα την 5G ακριβώς γιατί την θεωρούν επικίνδυνη και οι εταιρείες δεν δίνουν καμία απολύτως διαβεβαίωση ότι δεν είναι επιβλαβής, και παραδέχονται ότι δεν την έχουν τεστάρει. 

Κρίμα στις Βρυξέλλες, θα χάσουν τις γρήγορες ταχύτητες που θα έχει η Λάρισα γιατί έχει έναν τόσο λαμπρό επιστήμονα! Αλλά αν μας τον πάρουν, που θα βρουν μετά τα Ελληνικά Hoaxes άλλο τέτοιο διαμάντι ισάξιο των αρθρογράφων τους;



Πηγή 


https://no2idcardgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters