Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ένας 32χρονος Έλληνας ομογενής η επιλογή του Τραμπ για Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου

Για πρώτη φορά κατά την Προεδρία Τραμπ, οι ΗΠΑ θα έχουν έναν Chief Technology Officer (Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας – CTO), επεσήμανε το «Bloomberg Businessweek» επικαλούμενο πηγή από τον Λευκό Οίκο, αναφέροντας ότι αυτός πρόκειται να είναι ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), πρώην επενδυτής, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής CTO.

Ο κ. Κράτσιος είναι μόλις 32 ετών, ανέφερε το «Bloomberg», αλλά με πολύ καλές γνωριμίες, έχοντας θητεύσει και ως Προσωπάρχης στην επενδυτική εταιρεία Thiel Capital πριν συμμετάσχει στην ομάδα μετάβασης στην εξουσία του Τραμπ το 2016.
Ο Peter Thiel της ομώνυμης εταιρείας, που είναι αρκετά συντηρητικός για τα δεδομένα της Σίλικον Βάλεϊ, επεσήμανε το άρθρο, είχε άσχημες σχέσεις με τη βιομηχανία της τεχνολογίας καθώς υποστήριξε τον Τραμπ και έπειτα βοήθησε στηνανάληψη της Προεδρίας.
Μετά την ορκωμοσία ο Thiel παρέμεινε στην εταιρεία του ως επενδυτής, αλλά ο Kratsios ανέλαβε αναπληρωτής CTO, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ». Επί της ουσίας ωστόσο ήταν ο de facto επικεφαλής για τη στρατηγική Τεχνολογίας καθώς δεν υπήρξε ποτέ CTO.
Ηταν η πρώτη θέση εργασίας σε πολιτικό επίπεδο για τον Μιχάλη Κράτσιο, από την εποχή του George W. Bush, όταν είχε κάνει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος για τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή, Lindsay Graham, ενώ σπούδαζε Πολιτική Επιστήμη στο Princeton.
Ο Κράτσιος πέρασε τα τελευταία χρόνια, έγραψε το «Bloomberg» σε μία κάπως άβολη θέση για τεχνολογικό παράγοντα καθώς εργάζεται για έναν πρόεδρο ο οποίος δεν χρησιμοποιεί email και έχει εκφράσει εχθρότητα για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες και την τεχνολογία ευρύτερα.
Ακόμη και κάποιοι από τους επικριτές του Τραμπ πάντως δηλώνουν πως έχουν ενθαρρυνθεί από το ιστορικό του Κράτσιου ως αναπληρωτή CTO. «Μου δίνει κάποια ελπίδα», δήλωσε η Aneesh Chopra, Δημοκρατική που υπηρέτησε ως η πρώτη CTO των ΗΠΑ κατά την Προεδρία Ομπάμα. «Δεν είχα συζητήσεις μαζί του, που με κάνουν να εκτιμώ ότι είναι κομματικός».
Η Ginni Rometty, Διευθύνουσα Σύμβουλος της IBM, χαρακτήρισε την επιλογή του Κράτσιου ως «σπουδαία νέα» και του «πίστωσε» την «ενδυνάμωση της ηγεσίες της Αμερικής στις τεχνολογίες όπως τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη».
Υπάρχουν πάντως και σκεπτικιστές που σημειώνουν ότι οι μεγάλες διακηρύξεις για την τεχνολογία δεν έχουν πολιτικό σχεδιασμό ή προϋπολογισμό. Χρησιμοποιούν ακόμη το νεαρό της ηλικίας του Κράτσιου και το γεγονός ότι το Τραμπ δεν κατάφερε να επιλέξει επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας μέχρι τον Αύγουστο, ένα στοιχείο λένε, αδιαφορίας προς τις επιστήμες. Ο Λευκός Οίκος πάντως διαψεύδει κάτι τέτοιο.
Προτού πάει στην εταιρεία Thiel Capital ο Κ. Κράτσιος ήταν διευθυντής των οικονομικών στην Clarium Capital Management, η οποία επίσης ίδρυσε την Thiel, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της Barclay Capital.
Ο κ. Κράτσιος απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008 με το δίπλωμα ΑΒ στην Πολιτική Επιστήμη και ιδιαίτερα στην αμερικανική πολιτική. Επίσης έλαβε πιστοποιητικά στην Πολιτική Οικονομία και τις Ελληνικές Σπουδές.
Η έρευνά του επικεντρώθηκε εν πολλοίς στο θέμα της πολιτικής ψηφοφορίας. Πριν επιστρέψει στην Καλιφόρνια πέρασε ένα εξάμηνο στην Κίνα ως επισκέπτης επιστήμων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters