Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Φόρος τιμής στη Μόσχα, από Έλληνες και Ρώσους, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Τιμή στο μνημείο των αδερφών Λειχούδη στη Μόσχα
Μια ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας διοργανώθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας.
Με την κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα των αδελφών Λειχούδη σε κεντρικό σημείο της Μόσχας, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου.
Ο Ιωαννίκιος Λειχούδης και ο Σωφρόνιος Λειχούδης ήταν Έλληνες λόγιοι, ορθόδοξοι ιερομόναχοι, ιδρυτές της Σλαβο-ελληνο-λατινικής Ακαδημίας της Μόσχας, του πρώτου ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης στη Ρωσία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας, Ανδρέας Φρυγανάς, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, εκπρόσωπος του Δήμου Μόσχας, εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στη Μόσχα και πλήθος κόσμου.


Στην ομιλία του κατά την τελετή, ο Έλληνας πρέσβης, τόνισε ότι η συνεισφορά των αδερφών Λειχούδη στη διαμόρφωση της ρωσικής κρατικής υπόστασης αποτελεί σαφή ένδειξη των πνευματικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μόσχα Χρήστος Ταχτσίδης επισήμανε το εύρος της ψυχής, τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του ελληνικού λαού σε όποιο κράτος έχουν φιλοξενηθεί.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ήρθαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους Έλληνες διαφωτιστές εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας, η πνευματική και επιστημονική ελίτ της χώρας και επίσημοι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους. Αυτό αποδεικνύει μεταξύ άλλων το σεβασμό στην ιστορική κληρονομιά που ενώνει τη Ρωσία και την Ελλάδα στο πέρασμα των αιώνων».


https://sputniknews.gr

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters