Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

POLAR VORTEX: Πολλοί αναρωτιούνται πώς συνδυάζεται η υπερθέρμανση του πλανήτη με το φαινόμενο των -50 βαθμών.

Τι γίνεται τελικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη; Σχολιαστές σε αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο για «πολικό εξπρές», «καιρό των παγετώνων», ακόμα και για «αρκτική έκρηξη» επιχειρώντας να περιγράψουν τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοθύελλες που πλήττουν πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ρας Λιμπάου έμοιαζαν μπερδεμένοι από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής είναι στην… κατάψυξη, από τη στιγμή που οι επιστήμονες μιλάνε εδώ και καιρό για αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Ωστόσο, οι μετεωρολογικές και κλιματικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην κυβέρνηση Τραμπ, αναφέρουν ότι οι πολικές θερμοκρασίες δεν αντικρούουν την σχεδόν καθολική συναίνεση για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με tweet που ανήρτησε την Τρίτη το πρωί η υπηρεσία Climate.gov: «Οι χειμερινές καταιγίδες δεν αποδεικνύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν συμβαίνει».
Όπως εξηγεί η υπηρεσία, οι χιονοθύελλες απαιτούν δύο πράγματα: υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες θα πρέπει να φτάσουν τους -12 βαθμούς Κελσίου πριν σταματήσει να χιονίζει. Μέχρι τότε, οι χιονοθύελλες παραμένουν εντελώς πιθανές.

Η συζήτηση για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες και το πόσο επηρεάζει το άλλο, έχει φορτιστεί πολιτικά, σε μια εποχή που ορισμένοι πολιτικοί απορρίπτουν την επιστημονική θεωρία για την αλλαγή του κλίματος: δηλαδή ότι τα αέρια του θερμοκηπίου έχουν θερμάνει την ατμόσφαιρα της Γης και έχουν συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας, ξηρασίες και πυρκαγιές ακραίου τύπου, σαν αυτές που πλήττουν την Αυστραλία.
Η έκρηξη του κρύου αέρα του τελευταίου δεκαημέρου έχει συνδεθεί με ένα γνωστό φαινόμενο: την πολική δίνη (ή πολικό στρόβιλο όπως λέγεται το polar vortex).

Τι είναι το φαινόμενο του πολικού στρόβιλου polar vortex

Πρόκειται για έναν μόνιμο, μεγάλης κλίμακας κυκλώνα που εντοπίζεται στην ατμόσφαιρα και των δύο πόλων της Γης. Υπάρχει μεν πάντα, αλλά εμφανίζεται ενισχυμένος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εξασθενημένος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διαταράσσεται με αποτέλεσμα την αποκοπή ενός μέρους του, το οποίο στη συνέχεια κινείται προς νότο πηδαλιουχούμενο από τον αεροχείμαρρο, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα, όπως εξηγεί το northmeteo.
Αυτή η μάζα κρύου αέρα λοιπόν, που τυπικά φυσάει αριστερόστροφα πάνω από την Αρκτική, όταν επιβραδύνει, μπορεί να ωθήσει τον ψυχρό αέρα νότια, στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν στο nbc ειδικοί επιστήμονες.Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Σικάγο μπορεί να έχει θερμοκρασίες Νότιου Πόλου στους -22 βαθμούς, ενώ το Μιλγουόκι να είναι ακόμα πιο παγωμένο με θερμοκρασία στους -28.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters