Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η Ivanka Trump μπορεί να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας - Εκθέσεις

Οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν έχουν ακόμη εγκαταστήσει έναν υποψήφιο για να αντικαταστήσουν τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος θα αναχωρήσει από τον αναπτυξιακό δανειοδοτικό οργανισμό σε τρεις εβδομάδες για να συμμετάσχει σε εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Ένας κατάλογος υποψηφίων για τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει κυριαρχήσει καθώς ο σημερινός επικεφαλής του, Jim Yong Kim, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει την 1η Φεβρουαρίου μετά από περισσότερα από έξι χρόνια στο τιμόνι του οργανισμού.
Σύμφωνα με μια μακρόχρονη παράδοση, η Παγκόσμια Τράπεζα διοικείται από μια αμερικανική επιλογή: οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν τον πρόεδρο ως τον μεγαλύτερο μέτοχο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ λέγεται ότι έχει ήδη λάβει "σημαντικό αριθμό συστάσεων για καλούς υποψηφίους" και ξεκίνησε "τη διαδικασία εσωτερικής επανεξέτασης" για να αποφασίσει σχετικά με τον υποψήφιο.
Εκείνοι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, οι εκθέσεις των Financial Times , συμπεριλαμβάνουν τον David Malpass, τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Υπουργείου Εξωτερικών, Nikki Haley, ο οποίος διετέλεσε απεσταλμένος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη το 2017-2018, ο Mark Green, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ , και τέλος, η κόρη του Donald Trump, Ιβάνκα.
Η Ivanka Trump, 37 ετών, χρησιμεύει ως ανώτερος σύμβουλος του προέδρου. έκλεισε την ετικέτα μόδας της τον Ιούλιο, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στη δουλειά της στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, οι εκθέσεις ανέφεραν ότι οι πωλήσεις του εμπορικού σήματος είχαν υποστεί ταχεία πτώση μετά την προεδρία του πατέρα της. Επίσης, βοήθησε στην έναρξη της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης γυναικών επιχειρηματιών γυναικών (We-Fi) της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία επιδιώκει να κινητοποιήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση από χορηγούς για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Επίσης, προέκυψε ότι φέτος θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα βήμα μακριά από την δεκαετή παράδοση της υποψηφιότητας Αμερικανών στην υψηλού προφίλ θέση. Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επιλογής "ανοικτού, με βάση την αξία και διαφάνεια" , πράγμα που σημαίνει ότι η υποψήφια επιλογή δεν μπορεί να εξαρτάται από την εθνικότητα.
Η FT αναφέρει ότι άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι ο Ngozi Okonjo-Iweala, πρώην υπουργός οικονομίας της Νιγηρίας που έχασε από τον απερχόμενο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2012 ο Donald Kaberuka, πρώην πρόεδρος της αφρικανικής τράπεζας ανάπτυξης, και ο Sri Mulyani, διευθυντή του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ωστόσο, ορισμένοι ειδήμονες λένε ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα δεν είναι προετοιμασμένη για ένα μη αμερικανικό υποψήφιο προς το παρόν. "Είναι ένα πολύ περίπλοκο παιχνίδι", συνέθεσε ο David Dollar, πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομικός και οικονομικός απεσταλμένος του Υπουργείου Οικονομικών στην Κίνα. "Το ένστικτό μου είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να εγκριθεί ο Αμερικανός υποψήφιος. Ο κόσμος έχει ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ να παραμείνουν δεσμευμένοι στην Παγκόσμια Τράπεζα".
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ GOOGLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters