Η Monsanto ετοιμάζεται να προωθήσει ένα υπερ-δηλητήριο που σκοτώνει καλλιέργειες στο πέρασμά του — εκτός από τα γενετικά τροποποιημένα φυτά της Μονσάντο. Μεταφέρεται ακόμη και με τον αέρα στα γειτονικά χωράφια!
Το dicamba, ένα ζιζανιοκτόνο που παράγεται από την Monsanto και την BASF, τείνει να σκοτώνει ότι βρίσκεται στο δρόμο του.
Η χρήση αυτού του προϊόντος, το οποίο υποτίθεται ότι σκοτώνει τα ζιζάνια που είναι όλο και πιο ανθεκτικά στις χημικές ουσίες, επιτράπηκε πολύ γρήγορα, χωρίς να ελεγχθούν όλες οι συνέπειες.
Έτσι, καλλιεργητές, όπως ο Clay Mayes από το Αρκάνσας, είδαν το dicamba να καταστρέφει μαζί με τα ζιζάνια και τα ίδια τα φυτά. Τα συρρικνωμένα φύλλα του φυτού που εκτέθηκε στο ζιζανιοκτόνο κρέμονται σαν μικρές σπασμένες ομπρέλες.
Η ζημία που προκλήθηκε από το dicamba στο βορειοανατολικό Αρκάνσας και σε όλο το Midwest (σόγια, άλλες καλλιέργειες, ακόμα και δέντρα) είναι χαρακτηριστική μιας κρίσης που συνεχίζει να επιδεινώνεται στην αμερικανική γεωργία.
Οι αγρότες παγιδεύονται μεταξύ των ισχυρών ζιζανιοκτόνων και των ολοένα και πιο ανθεκτικών ζιζανίων.
Το dicamba είναι ένα ζιζανιοκτόνο νέου τύπου, του οποίου η χρήση έχει εγκριθεί επίσημα την περασμένη άνοιξη, για να σπάσει τον κύκλο και να εξαλείψει τα ισχυρά ζιζάνια στα χωράφια βαμβακιού και σόγιας.
Το ζιζανιοκτόνο υποσχέθηκε καλύτερο έλεγχο των ανεπιθύμητων παράσιτων, όπως ο αμάραντος, που αναπτύσσεται στη σόγια από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα κοινά ζιζανιοκτόνα (συμπεριλαμβανομένου τουglyphosate).
Και αν αυτή είναι η πλευρά των αμερικανών μεγαλοαγροτών που χάνουν τις φυτείες τους, η πλευρά των καταναλωτών είναι ακόμα πιο οδυνηρή. Γιατί αν το glyphosate είναι μία φορά καρκινογόνο, μπορεί να φανταστεί κανείς τι είναι το πάρα πολλές φορές ισχυρότερο dicamba!
Φυτοφάρμακο glyphosate: Καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπινων κυττάρων
Φυτοφάρμακο glyphosate: Καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπινων κυττάρων
Μετά τη μαζική αντίδραση 1.000 αγροτών, μια πολιτεία των ΗΠΑ σκέφτεται να το απαγορεύσει.
Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να πετύχουμε την απαγόρευσή του ανά τον κόσμο.
Η Monsanto ετοιμάζει σφοδρή εκστρατεία πίεσης και ελπίζει πως η μάχη θα δοθεί σε τοπικό επίπεδο. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δείξουμε πως όλος ο κόσμος θέλει αυτό το τοξικό χημικό μακριά από τα χωράφια μας και το φαγητό μας!
Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί.
Το Dicamba σπέρνει τον θάνατο με τον άνεμο, μολύνοντας καλλιέργειες, δέντρα, έδαφος και νερό. Οι αγρότες είναι τώρα αντιμέτωποι με ένα εκβιαστικό δίλημμα: να αρχίσουν κι αυτοί να καλλιεργούν τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους της Monsanto, ή να δουν τις καλλιέργειες τους να πεθαίνουν.
Είναι ένα άπληστο και επικίνδυνο σχέδιο που θα φέρει κέρδη δισεκατομμυρίων στη Monsanto και μπορεί να καταστρέψει την τροφική μας αλυσίδα.
Όμως μπορούμε να το σταματήσουμε. 17 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ανοίξει έρευνες για το Dicamba και οι αρχές του Αρκάνσας μόλις πρότειναν την απαγόρευσή του -η ψηφοφορία θα γίνει σε λίγες μέρες.
Ρυθμιστικές αρχές, από την Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική, παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις. Αν 1 εκατ. από εμάς έρθουμε αντιμέτωποι με την Monsanto στο Αρκάνσας και πετύχουμε την απαγόρευση, μπορούμε να σταματήσουμε το θανατηφόρο δηλητήριο, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Στοιχεία από www.artinews.gr
«ΤΡΟΦΗ»: ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ 100% ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ
- τα Φύκια A.F.A σε καθημερινή βάση, όπως και
- Την φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών που συνδυάζει Pine Bark (Πυκνογενόλη)–Gingko Biloba και Εκχύλισμα κουκουτσιών κόκκινου σταφυλιού, και
- αρκετές φορές μες τον χρόνο γαϊδουράγκαθο
ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΤΩ, ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΑΣ (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου