Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ μας «δίνουν» το δικαίωμα εκμετάλλευσης των ενεργειακών μας πόρων μαζί με την Τουρκία που ζητάει το μισό Αιγαίο. Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε μια ακόμα σιβυλλική δήλωση προχώρησαν οι ΗΠΑ σε ότι αφορά το δικαίωμα της Ελλάδας να εκμεταλλευθεί τους φυσικούς πόρους της εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία επί της ουσίας βάζει την Άγκυρα στο «κάδρο» του διαμοιρασμού του ενεργειακού πλούτου που υπάρχει...
σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο παρά το γεγονός ότι νόμιμα
ανήκει στην ελληνική πλευρά.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία, έχει δικαίωμα με βάση το διεθνές δίκαιο να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της.
Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τη δική της ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).
«Η θέση των ΗΠΑ παραμένει σαφής. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την νόμιμη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας τους από χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα κάθε χώρας να ερευνά και να εκμεταλλεύεται φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της», ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.
Μόνο που εδώ υπάρχουν κάποιες «λεπτομέρειες». Η ΑΟΖ δεν έχει οριοθετηθεί διότι οι ελληνικές κυβερνήσεις φοβούνται να το πράξουν. Επίσης οι ίδιες οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει ειδικότερα σε ότι αφορά την ζώνη της Αρκτικής.
Η Αμερική ήταν ένα από τα 4 κράτη που δεν ψήφισαν υπέρ της νέας Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και από τότε αρνούνται να προσχωρήσουν παρότι χρησιμοποιούν διάφορα άρθρα της Συνθήκης που θεωρούν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Κάτι παρόμοιο κάνει και η Τουρκία, η οποία δεν ψήφισε και αυτή υπέρ της Συνθήκης
Συνεπώς τι δήλωση είναι αυτή που περιέχει Ελλάδα και Τουρκία στην ίδια πρόταση; Άλλωστε μετά την ανακοίνωση αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συρία πολύ δύσκολα μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος τους Αμερικανούς για το ποιανού το μέρος παίρνουν και ειδικότερα από την στιγμή που αποφάσισαν να παραδώσουν ότι καλύτερο διαθέτουν στον αντιαεροπορικό κλάδο στην Τουρκία, δηλαδή το σύστημα Patriot Pac-3.
Έτσι λοιπόν έχουμε την Άγκυρα να παίρνει από τις δύο υπερδυνάμεις ότι καλύτερο, «the best of both worlds»
Οι χθεσινές δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη δεν έχουν ακόμη επίσημη απάντηση από την Άγκυρα αλλά ο γνωστός πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ είπε πως όλα τα νησιά από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, ως τη Σάμο, τη Χίο τη Λέσβο, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο είναι τουρκικά!
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο άνθρωπος που λέει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 17 νησιά, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ανήκει στην Τουρκία λέει τώρα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και πως έχει καταλάβει παράνομα την περιοχή.
Ο Ουμίτ Γιαλίμ ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας το 2009 και το 2010 επί Ερντογάν. Κατηγορεί την Ελλάδα για προσπάθεια αναβίωσης του Βυζαντίου και την ίδια ώρα φτάνει τα τουρκικά σύνορα ως το Λιβικό Πέλαγος διεκδικώντας μάλιστα το 75% της Κρήτης!
Τώρα ζητάει όλο το Αιγαίο μέχρι τον Άθω και τα νησιά φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters