Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

OZARK ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


OZARK 

Δεν είναι άνθρωποι είναι μιμητές ανθρώπων.
Αυτός θα ήταν ένας εύστοχος εναλλακτικός τίτλος της σειράς, αν οι παραγωγοί γνώριζαν τι ειναι «Οργανική Πύλη» ή αλλιώς «Επιτυχημένος Ψυχοπαθής»

Εκτός των άλλων αρετών της σειράς, (φωτογραφία, σκηνοθεσία, ερμηνείες, ανατροπές, καυσίγελος κλπ) η δραματική και περιπετειώδης σειρά Ozark (πρόκειται για ένα ιδιόμορφο θέρετρο με λίμνες, εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών και πάνω από 5.000.000 τουρίστες την τουριστική περίοδο, κάπου στα βάθη της αμερικανικής ενδοχώρας, στην πολιτεία του Μιζούρι,
εκεί που αναπνέει η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ) προσφέρει και την ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς τον Τζέισον Μπέιτμαν σε ρεσιτάλ ερμηνείας -με κάποια επεισόδια να έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, μεταξύ αυτών ο πιλότος και το φινάλε, το οποίο διαρκεί μιάμιση ώρα σαν αυτόνομη ταινία μεγάλου μήκους.

Και σα να μην έφτανε αυτό, δίπλα του βρίσκεται μία από τις κορυφαίες σύγχρονους ηθοποιούς, η οποία επίσης πάντα κάνει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και απρόσμενο όπου κι αν εμφανίζεται, η Λόρα Λίνεϊ, η αποκαλούμενη και «Μέριλ Στριπ του 21ου αιώνα». Μαζί αποτελούν το κεντρικό ζεύγος χαρακτήρων της σειράς, ένα συνενοχικό ζευγάρι της προνομιούχας αμερικάνικης τάξης, χωρίς αναστολές και όρια. Μπορούν να κάνουν με απόλυτη ψυχρότητα τα χειρότερα, χωρίς να αισθάνονται ίχνος ενοχών και να στέλνουν τα παιδιά για ύπνο στην ώρα τους, παιδιά που καπνίζουν χασίς … Κι αυτό στην πρώτη σεζόν γιατί στην δεύτερη το επίπδο ανεβαίνει με την εξαιρετική όσο και καθοριστική παρουσία της έξοχης Janet McTeer, γιατί ναι, τελικά, τα ταγέρ, η γόβα και το κοφτερό βλέμμα είναι πιο σκιαχτικά από την ωμή βία που συνήθως ακολουθεί, με ένα της νεύμα.

Εκείνος είναι οικονομικός σύμβουλος/αναλυτής με ειδικότητα στο ξέπλυμα κατάμαυρης προέλευσης χρήματος Μεξικάνικου καρτέλ και εκείνη καταθλιπτική νοικοκυρά κι άπιστη συζυγος σε απόγνωση με προϋπηρεσία ως σύμβουλος στις πρώιμες πολιτικές καμπάνιες του Ομπάμα. Οι δυσχερείς όμως και εξαιρετικά βίαιες περιστάσεις δηλαδή η διαπλοκή με πρωτοκλασάτο στέλεχος Μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών, τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν νύχτα με τα δύο τους παιδιά το Σικάγο και να εγκατασταθούν στην κοινότητα των Όζαρκς. H τεχνητή λίμνη Ozark, γνωστή και ως «Η Ριβιέρα των rednecks» με περισσότερη ακτογραμμή από ότι ολάκερη η Καλιφόρνια κι ένεκα του ότι εκεί είχε εξοχικό ο ένας από τους δημιουργούς της σειράς.

Εκεί λοιπόν, καταρχάς, θα πρέπει να ξεπλυθεί, μέσω διάφορων γρήγορων επενδύσεων («άγγελος επενδυτής» και «σιωπηλός συνεταίρος» είναι οι όροι που χρησιμοποιούνται πλέον στο πλυντήριο χρήματος) το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ναρκοδολαρίων, ειδάλλως αντίο ζωή κυριολεκτικά. Όλα όμως είναι πολύ δύσκολα καθότι οι ντόπιοι μπορεί να είναι καράβλαχοι, είναι όμως πονηροί και υποψιασμένοι βλάχοι κι ο καθένας έχει από ένα οπλοστάσιο σπίτι του -δίπλα σε στοίβες ναρκωτικών κάθε είδους- που μπορεί να ξεπαστρέψει άνετα ολόκληρο τάγμα. Επίσης, στο κατόπι της οικογένειας βρίσκεται και το FBI στο πρόσωπο ενός ψυχασθενούς γκέι πράκτορα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβούν ανόσια και φριχτά πράγματα και όντως συμβαίνουν, και μάλιστα με ιδιαίτερη αγριότητα και συχνά εκεί που δεν το περιμένεις. Η λύτρωση εμφανίζεται πού και πού στον ορίζοντα, αλλά παραμένει φευγαλέα.

«Δεν είναι αρκετό… Πρέπει να γίνω κάποιος άλλος… Πρέπει να αντρωθώ κι άλλο…». Το ξέσπασμα του πρωταγωνιστή είναι ενδεικτικό της τυπολογίας του λευκού «φλώρου» κεντρικού χαρακτήρα που βρίσκεται μπλεγμένος σε εγκληματικές δραστηριότητες και είναι αναγκασμένος να προβεί σε αλματώδεις υπερβάσεις και να κινητοποιήσει σύγχρονες δεξιότητες και αρχέγονα ένστικτα αν θέλει να σώσει τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του. Κοντεύει να γίνει κλισέ μάλιστα, μετά από τόσες τηλεοπτικές σειρές που έχουμε πλέον συναντήσει (και ταυτιστεί με) αυτόν τον ήρωα, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Breaking Bad. Υπάρχουν σαφώς κάποιες δομικές και αφηγηματικές ομοιότητες του Ozark με εκείνη την «εμβληματική» σειρά εδώ όμως η ατμόσφαιρα είναι ακόμα πιο αποπνικτική και η χρωματική παλέτα πιο σκοτεινή όπως τα αφιλόξενα βάθη της λίμνης Όζαρκ.

Είναι η σειρά που πρέπει να δεις για να αντιληφθείς τι σημαίνει ο ορισμός “Οργανική Πύλη” ή “Επιτυχημένος Ψυχοπαθής” … όλοι οι χαρακτήρες, ακόμη και τα παιδιά ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Απόλυτη άγνοια των λέξεων “Ηθική” ή “Λογική” απόλυτη απουσία Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Καταφέρνει να επιβιώσει όποιος διαθέτει Νοητική Νοημοσύνη, χωρίς ίχνος από αυτό που κάνει τον άνθρωπο να διαφέρει από τα ζώα, το συναίσθημα και την ορθολογική σκέψη, την ηθική και την λογική.

Απουσιάζουν παντελώς από την σειρά και … αυτή είναι η ΑΛΗΘΙΝΉ ΑΜΕΡΙΚΉ που εξάγει την αρρώστια της στον πλανήτη σαν πανούκλα. Σε αυτήν την πανούκλα πρέπει να αντισταθείς με κάθε τρόπο … πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις το πρόσωπο του εχθρού που είναι ύπουλος όσο και ιλουστρασιόν.

Ozark (4)

Ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που συναντάμε στο δρόμο είναι άνθρωποι που είναι κενοί μέσα τους, δηλαδή είναι ήδη νεκροί. Είναι ευτυχές για εμάς που δεν το βλέπουμε και δεν το γνωρίζουμε. Αν γνωρίζαμε, πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πράγματι νεκροί και πως ορισμένοι από αυτούς τους νεκρούς κυβερνούν τη ζωή μας, θα έπρεπε να τρελαθούμε από τον τρόμο.

Αυτό είναι o «Επιτυχημένος Ψυχοπαθής»

Μια από τις πιο δύσκολες έννοιες που είναι δύσκολο να συζητηθούν, πόσο μάλλον να κατανοηθούν, είναι η έννοια των Organic Portals ‘Οργανικών Πυλών’. Συνήθως λαμβάνουμε στο miastala.com τώρα και στο terrapapers.com ακόμη και στο orgonodrome.gr, πολλά φανατικά μηνύματα κυρίως από διάφορους θρησκόληπτους τύπους κι άβουλους νεοεποχίτες πιστούς, αλλά έχουμε λάβει ακόμη περισσότερα μηνύματα και τηλεφωνήματα, από ανθρώπους που σχεδόν φωνάζουν από ανακούφιση, έχοντας πια μια εξήγηση για πράγματα και καταστάσεις, που έχουν παρατηρήσει ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ, σε όλη τους τη ζωή και απλά έψαχναν μια επιβεβαίωση.

Αυτό που φαίνεται να προσβάλει, αυτό που φαντάζει σκληρό και βέβηλο, είναι η θεώρηση, ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα, είδη ανθρώπων. Ας γίνω σαφέστερος σε αυτό το σημείο, ΔΕΝ εννοώ αυτό που είναι κοινώς ή παραδοσιακά κατανοητό ως φυλή -χρώμα, γλώσσα, θρησκεία, κλπ- και απεχθάνομαι κάθε προσπάθεια ταμπελοποίησης και υπαγωγές σε λίστες ελέγχου. Να διευκρινίσω επίσης πως δεν αναφέρομαι σε αλλόκοσμα ή διαφορετικού DNA, όντα, αλλά μονάχα σε ανθρώπινες φυλές και λέγοντας «άψυχοι», δεν το εννοώ υποτιμητικά.

Πρέπει εδώ, να σας πω, πως, από τα γεγονότα που παίζουν έξω στην παγκόσμια σκηνή -πολιτική, θρησκευτική, κοινωνική, κλπ- αλλά και από πολύ προσωπικές επιθέσεις, έχουμε μια δυνατή συνειδητοποίηση, πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ανθρώπου αλλά και ένα είδος ανθρώπου, του Επιτυχημένου Ψυχοπαθή ή αλλιώς της Οργανικής Πύλης. Ας μην ξεχνάμε πως συνυπάρχουμε μαζί τους, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μην τους επιτρέπουμε να επηρεάζουν την ζωή μας, την οικογένεια μας, την εργασία μας …και μπορούμε πολύ εύκολα να το πετύχουμε. Γιατί τίποτα δεν θα σου φορέσει τον ζουρλομανδύα, πιο γρήγορα και πιο νοικοκυρεμένα από τον γάμο σου με ένα επιτυχημένο ψυχοπαθή, από την συνεργασία σου με πολλές ή με μια Οργανική Πύλη.

Είναι πολύ εύκολο να πούμε, πως οι κακοί είναι όσοι φορούν μαύρα ψηλά καπέλα και έχουν σπίτι τους μαύρες γάτες, για να αρχίσει το κυνήγι όσων φορούν καπέλα, ψηλά, μαύρα ή όχι και έχουν γάτες οποιουδήποτε χρώματος. Για να μην αρχίσουμε ανόητα «το κυνήγι των μαγισσών» είναι πιο σημαντικό να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά των έμψυχων, παρά των άψυχων ανθρώπων.

Ολόκληρη η δημιουργία, είναι βασισμένη στα έμψυχα όντα, χωρίς την δυναμική της ψυχής δεν νοείται ύπαρξη δημιουργίας. Δίνουμε επομένως προσοχή και περιγράφουμε τα άψυχα όντα, στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τα έμψυχα όντα από την ολέθρια και καταστροφική επιρροή τους. Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πως αντεστραμμένα τα χαρακτηριστικά των ΟΠ είναι τα χαρακτηριστικά των Έμψυχων ανθρώπων αν και οφείλουμε να τα δούμε αναλυτικά και αυτό κάνουμε.

Ozark

Ο Cleckley περιγράφει τον «Επιτυχημένο Ψυχοπαθή» στο βιβλίο του «the mask of sanity» δίνοντας κάποια χαρακτηριστικά του.

> Ο παρατηρητής έρχεται αντιμέτωπος με μια πειστική μάσκα λογικής.

> Δεν είναι όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτής της μάσκας άθικτα.

> Δεν μπορεί εύκολα, να διαπεραστεί από ερωτήσεις που κατευθύνονται προς τα βαθύτερα επίπεδα της προσωπικότητας.

> Ο εξεταστής, ποτέ δεν πετυχαίνει να στοχεύσει το χάος, που εμφανίζεται κατά την αναζήτηση, κάτω από την εξωτερική επιφάνεια, ενός Επιτυχημένου Ψυχοπαθή.

> Οι λογικές διεργασίες, διατηρούν την φυσιολογική πλευρά τους, κάτω από ψυχιατρικές έρευνες και τεχνικές δοκιμές, που έχουν σκοπό ν’ αποκαλύψουν στοιχεία διαταραχής.

> Οι εξετάσεις αποκαλύπτουν, όχι απλώς μια συνηθισμένη δισδιάστατη μάσκα, αλλά αυτό που φαίνεται να είναι μια σταθερή και ουσιαστική διαρθρωτική εικόνα μια υγιούς και ορθολογικής προσωπικότητας.

Θα μπορούσε τότε να θεωρηθεί, με την πλήρη κυριολεκτική έννοια του όρου, ως παράδειγμα του τι εννοούσε ο Trélat όταν προσδιόριζε τον εκφραστικό όρο, la folie lucide (Διαυγή Τρέλα). Επιπλέον, αυτή η δομή της προσωπικότητας σε όλες τις θεωρητικές καταστάσεις λειτουργεί κατά τρόπο φαινομενικά πανομοιότυπο με αυτό της κανονικής, υγιούς λειτουργίας. Οι λογικές διεργασίες σκέψης μπορούν να ειδωθούν σε λειτουργία, ασχέτως το πόσο έχουν ενισχυθεί ή αντιμετωπίζονται υπό πειραματικές συνθήκες.

Ο Cleckley περιγράφει ένα ον που: «είναι σε θέση να μιμηθεί την ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά που αφήνει την εντύπωση ότι ‘κάτι δεν πάει καλά εκεί’. Έχει μια δομή προσωπικότητας που λειτουργεί κατά τρόπο φαινομενικά πανομοιότυπο με αυτό της κανονικής, υγιούς λειτουργίας, αλλά ακόμα και όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, έχουμε να κάνουμε εδώ, όχι με ένα ολοκληρωμένο άνθρωπο σε όλα, αλλά με κάτι που υποδηλώνει μια ευέλικτη κατασκευαστικά ανακλαστική μηχανή που μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη προσωπικότητα τέλεια και αυτό κάνει, μέχρι το σημείο πού, κανείς που τον εξετάζει σε κλινικό περιβάλλον δεν μπορεί να διατυπώσει με επιστημονική ή αντικειμενική ορολογία γιατί, ή πώς, δεν είναι πραγματική προσωπικότητα»

Ο τύπος που αναφέρεται ως Επιτυχημένος Ψυχοπαθής ή «Οργανική Πύλη» είναι «άνθρωποι» των οποίων οι ικανότητες της μίμησης των έμψυχων ανθρώπων, είναι τόσο ανεπτυγμένες, τόσο αναπόσπαστο μέρος του ποιοί είναι, που μπορούν ν’ ανακαλυφθούν μόνο μετά από χρόνια παρατήρησης, με οδυνηρά για την ψυχική υγεία ενός έμψυχου, παρ’ ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ. Ο ψυχοπαθής που φτάνει στα ψυχιατρικά ιδρύματα ή στην καρέκλα του ψυχολόγου, είναι μια αποτυχημένη οργανική πύλη, με δυσλειτουργικό πρόγραμμα. Σε μερικές περιπτώσεις στο ντιβάνι του ψυχίατρου φτάνει κι ένας έμψυχος, μετά από αλόγιστη συναναστροφή, χωρίς έλεγχο, με τους Ο.Π. Δεν είναι άνθρωποι είναι μιμητές ανθρώπων. Είναι άλλο πράγμα οι ερπετοειδείς και το αλλότριο DNA που σουλατσάρει στον πλανήτη μας.

Ο Mouravieff αναφέρει: «Υπήρχαν αρχικά δύο φυλές ανθρώπων που εξελίχθηκαν στη γη κι αυτές οι δύο φυλές, ενώ είναι σωματικά σχεδόν ταυτόσημες, ήταν πολύ διαφορετικές από άποψη ψυχής. Φαίνεται ότι ένας είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει μια ανώτερη κι ολοκληρωμένη ψυχή σε αυτή τη ζωή, σε σύγκριση με τους άλλους που ήταν άδεια δοχεία κι ήταν προορισμένοι να περιμένουν άλλη μια “στροφή του τροχού” ή έναν νέο κοσμικό κύκλο. Η Αδαμική φυλή είναι η φυλή που υπέστη την Πτώση, πράγμα που σήμαινε τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ των υψηλότερων κέντρων (η οποία δίνει την πρόσβαση στην ανώτερη γνώση/συνειδητότητα) και τα χαμηλότερα κέντρα (τα οποία διέπουν τη φυσική ύπαρξη) και τα οποία άφησαν τον Αδαμικό άνθρωπο στην ίδια παιδική χαρά, με τον προ-Αδαμικό άνθρωπο, στην πραγματικότητα κάνοντας όλους μας Οργανικές Πύλες, μέχρι να μάθουμε πώς ν’ αναπτύξουμε την ψυχή μας» όσοι από εμάς διαθέτουν ψυχή.

@Ιων Μαγγος /miastala.com 2009

                            
http://terrapapers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters