Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Αποκάλυψη Βόμβα για την Πυρκαγιά στην Κινέτα! Υπάρχει δόλος; Όλα για τον βωξίτη;


 
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε άρθρο μας για τη σημερινή καταστρεπτική πυρκαγιά στην Κινέτα (ΕΔΩ).
  Θυμίζουμε πως γράφαμε τα εξής.
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε πως το 2017 είχε υπάρξει ενδιαφέρον ιδιωτικής εταιρείας για δοκιμαστικές εξορύξεις βωξίτη και ενδεχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα σε περίπτωση επαρκών κοιτασμάτων, στην περιοχή των Γερανείων. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο (12/07/2017) είχε μπλοκάρει τα σχέδια αυτά καθώς η περιοχή είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και φυσικά αποτελεί φυσικό ανάχωμα στις πλημμύρες.
Δυστυχώς ο χειμώνας του 2017, με τους νεκρούς, έδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την απορία τους για το κατά πόσον είναι η φωτιά εμπρησμός ή αν προήλθε από φυσικά αίτια.


Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ@velopky
Εκεί στα Γεράνεια και στην φωτιά λέτε να φταίει και ο ΒΩΞΙΤΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΒΩΞΊΤΗ!ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ….. !ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΑΝΤΩΣ! ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ @ellinikilisi @skaigr @AdonisGeorgiadi @enikos_gr @parapolitika


Τώρα θα σας παραθέσουμε είδηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ (26/10/2017 ΠΗΓΗ).

«Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο αίτημα αδειοδότησης, της Ανώνυμης Μεταλλευτικής Εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε, για έρευνα σε έκταση 50.000 στρ. στα Γεράνεια Ορη, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη βωξίτη.



Την αρνητική γνωμοδότηση εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας αφενός την έλλειψη επαρκών στοιχείων στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και με συμμεριζόμενος αφετέρου την «αναπτυξιακή» -όπως υποστηρίζει η εταιρεία- προοπτική για την περιοχή.

Οπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής χαρακτηρίζεται από φυσικούς πόρους που αξίζουν τη διατήρηση και την ανάδειξή τους (Γεράνεια Ορη, Ορος Πατέρας, Ορος Πάστρα, Κιθαιρώνας, Έλος Ψάθας Βιλίων, υγρότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων). Την ίδια στιγμή, αν και ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τους βασικούς τομείς της οικονομίας της, δέχεται έντονες πιέσεις από τον δευτερογενή τομέα. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «θεωρούμε ότι μια ακόμα εγκατάσταση, όπως η εξόρυξη κοιτασμάτων βωξίτη σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, χαλυβουργίας, τσιμεντοβιομηχανίες, δεν θα λειτουργούσε θετικά στην κατεύθυνση της αειφορίας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά θα δημιουργούσε μια ακόμα μη αναστρέψιμη αρνητική επίπτωση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική, που διαφυλάσσει η εταιρεία για την περιοχή, σημείωσε ότι δεν συνάδει με το όραμα της Περιφερειακής Αρχής για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής που συνοψίζεται: στην ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, στην αποκλιμάκωση της περιθωριοποίησης, τη μείωση των ανισοτήτων και εντέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ανάλογη ήταν η επιχειρηματολογία όλων των περιφερειακών συμβούλων, που μίλησαν εκ μέρους των παρατάξεων. Οι ομιλητές υπερθεμάτισαν τους λόγους που καθιστούν απαγορευτική την επένδυση και επισήμαναν ότι η επένδυση -με το πρόσχημα της εξεύρεσης θέσεων εργασίας- θα εκμηδενίσει τον φυσικό πλούτο της περιοχής και θα πληγεί ανεπανόρθωτα το Περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων.

Αντίστοιχο ήταν και το ψήφισμα του δήμου Μεγαρέων, που μετέφερε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενους από δεκάδες κατοίκους των Μεγάρων. Εκδηλη ήταν η ανακούφιση και η χαρά τους με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.»

Παράλληλα πριν από λίγο μάθαμε ότι έχει προσαχθεί άνθρωπος και ανακρίνεται για πιθανό εμπρησμό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλοδαπό, ωστόσο μέχρις στιγμής τίποτα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

upd 18.56 Βίντεο από την προσαγωγή του υπόπτου



Όλα τυχαία;.. Μήπως οι ανησυχία των κατοίκων δεν είναι τυχαία για τους λόγους της πυρκαγιάς;

σ.σ VoiceNews πάντοτε υπάρχουν φωτιές το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι απλά οικοπεδοφάγοι. Μήπως όμως υπάρχει άλλο σχέδιο από πίσω; Θα περιμένουμε την αστυνομική έρευνα και τις δικαστικές αποφάσεις.



ΠΗΓΗ:voicenews.gr

http://krinitrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters