Μια απίστευτη εξέλιξη λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες. Ενώ ταυτόχρονα έχουμε προκλήσεις σε Αιγαίο, Εβρο και Κυπριακή ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ μας ζητά να εντοπίσουμε ρωσικό υποβρύχιο που κινείται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο! Δηλαδή μας ζητάνε να κυνηγήσουμε ρωσικό υποβρύχιο την ώρα που η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται και έχει φθάσει στο κόκκινο!...
Επιπλέον το ΠΝ έχει διαθέσει ένα υποβρύχιο σε άσκηση του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Σικελίας. Στην άσκηση συμμετέχει και η Τουρκία.
Να θυμήσουμε, πως η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο για δύο ολόκληρους μήνες , μπλοκάροντας μια τεράστια περιοχή από την οποία διακινούνται εκατοντάδες εμπορικά πλοία κάθε μήνα, κατά το μεγαλύτερο μέρος Μαρτίου και Απριλίου.
Η Άγκυρα έχει εκδώσει ναυτική προειδοποίηση για ναυτικές ασκήσεις μέσω NAVTEX, αλλά στην ουσία πρόκειται για «κεκαλυμμένες στρατιωτικές ενέργειες» με τις οποίες οι Τούρκοι θέλουν να επιδείξουν «ισχύ και κυριαρχία» στο μέσο του Αιγαίου το οποίο διεκδικούν μετά τον 25ο παράλληλο.
Σύμφωνα με τη NAVTEX, η Τουρκία θα μπλοκάρει την περιοχή ανάμεσα στα νησιά της Σκύρου, Ψαρά και Εύβοια για «στρατιωτική ναυτική άσκηση που αφορά πραγματικά πυρά τον Μάρτιο 7, 8, 25-27, 28, 29 και τον Απρίλιο 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.
Ομως για ποιον λόγο να μπούμε σε αυτή την διαδικασία; Για ποιον λόγο να ψυχρανθούν περεταίρω οι σχέσεις μας με την Ρωσία;Σκεφτήκαμε ενδεχόμενα αντίποινα σε διπλωματικό επίπεδο;
Οπως αποκαλύψαμε χθες, εντύπωση προκαλεί και πάλι το τουρκικό πλοίο το οποίο κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δεν ανάρτησε την ελληνική σημαία κατά την πάγια τακτική των νέο-οθωμανών, ενώ φέρει «υπερμεγέθη» τουρκική σημαία όπως πάντα συνηθίζουν οι Τούρκοι για να προκαλέσει .
Ολοι οι κάτοικοι που είδαν ξαφνικά μια μεγάλη τουρκική σημαία να ανεμίζει μέσα στην Πάτρα ήταν εξοργισμένοι.
Τα νατοϊκά πλοία που κατέπλευσαν σήμερα στην Πάτρα ήταν στο πλαίσιο της άσκησης με την επωνυμία «Αριάδνη».
Στον λιμένα της πόλης έχουν έρθει πλοία από την Αγγλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία να προκαλέσουν για ακόμα μία φορά, σε συνέχεια της έντασης που υφίσταται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο .
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο , παρά το γεγονός ότι κατέπλευσε σε λιμάνι της Ελλάδας και ως είθισται, όφειλε να σηκώσει τη σημαία της χώρας που το «φιλοξένησε», ήταν το μόνο πλοίο που συμμετείχε στην άσκηση, που δεν το έκανε, παίζοντας για άλλη μια φορά με τη φωτιά.
Η ερώτηση είναι μία και απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές μας που διεξάγουν το επίπονο και σοβαρό έργο τους με περίσσεια δύναμη αυτό το διάστημα .