Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Αυτό είναι το νέο όνομα των Σκοπίων! Τρία ονόματα και μια «παραλλαγή» – Δεχόμαστε το «Μακεδονία»

Οι εξελίξεις αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων επιταχύνονται, όπως προκύπτει και από τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ό,τι πρέπει να ενταθεί  αυτήν την περίοδο η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την ονομασία του γειτονικού κράτους, κάνοντας λόγο για «δικαίωση της Ελλάδας» ως ηγέτιδας δύναμης στα Βαλκάνια και παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.


Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με την «Real News», αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι των συνομιλιών τις επόμενες ημέρες, τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων: «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία» και «Nova Macedonia».

Η «παραλλαγή» που θα μπορούσε να …πείσει τον Καμμένο


Μια παραλλαγή του «Nova Macedonia» φαίνεται ό,τι τις τελευταίες ώρες …παίζει έντονα στο παρασκήνιο, προκειμένου να διαφανεί αν θα μπορούσε να πέσει, ως «συμβιβαστική λύση», στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, στις 19 Ιανουαρίου. Το όνομα αποκάλυψε η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» και επιβεβαιώνεται από γνώστες των διαπραγματεύσεων η ύπαρξη του και η διακίνηση του ως πιθανής συμβιβαστικής λύσης


Πρόκειται για το «Novamakedonski» (προφέρεται ΝόβαΜακεντόσκι), γραμμένο στα Κυριλλικά. Το όνομα θα προφέρεται έτσι, δεν θα μεταφράζεται και σύμφωνα με πληροφορίες «παίζει πολύ» εσχάτως στην σκέψη του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται να το προτείνει.

Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι με τέτοια ονομασία δεν θα ακούγεται «ατόφιος» ο ελληνικός όρος «Μακεδονία», τον οποίο ο Πάνος Καμμένος, μετά από την σύσκεψη στο Μαξίμου την Πέμπτη, υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί. Σε ότι αφορά το «Novamakedonski», κάποιοι συνομιλητές του, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, υποστηρίζουν ότι είναι ένα όνομα που «θα το κοίταζε».

Κόντρα Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την ονομασία


«Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προς ώρας, κρατά μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση. Δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008. Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

AP - Αλέξης Τσίπρας - Ζόραν Ζάεβ - Σκοπιανό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επιτέθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό για διγλωσσία και είπε ότι ο Πάνος Καμμένος θα κάνει τα πάντα «για να παραμείνει στην καρέκλα του ΥΕΘΑ», μιλώντας στο capital.gr, τόνισε ότι «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η εθνική γραμμή της χώρας, όπως αυτή καθορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Κατά πόσο αυτή η γραμμή αποτελεί πλαίσιο και των δύο κυβερνητικών εταίρων απομένει να το δούμε».

Η θέση του κόμματος είναι «ίδια και καθαρή» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, αντιδρώντας στην πολιτική πίεση της Κυβέρνησης, που «κατεβαίνει» στις διαπραγματεύσεις με την γραμμή Καραμανλή. Μάλιστα, η Πειραιώς τονίζοντας ότι αυτή την εθνική γραμμή την δημιούργησε εκείνη και την τιμά έκτοτε, έδωσε στην δημοσιότητα και ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2016 και το 2017, προς απόδειξη ό,τι η θέση του κόμματος είναι ίδια διαχρονικά.

Συμβιβασμός Τσίπρα – Καμμένου

Ο Πρωθυπουργός πέτυχε να ρίξει τους τόνους ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος φέρεται να δεσμεύτηκε ενώπιων όλων ότι δεν θα προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την «Real News», στην σύσκεψη της Πέμπτης στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Πάνο Καμμένο ότι «δεν πρέπει να σέρνεται για πολύ καιρό το θέμα και να ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία», με τον Υπ. Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να απαντά «δεν πρόκειται φυσικά να ρίξω την Κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

Ως «ολυμπιονίκη της κυβίστησης» χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Καμμένος - Κοτζιάς

Το πρωί της Παρασκευής συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η Κουμουνδούρου δηλώνει σταθερά προσηλωμένο σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, εξαπολύοντας παραλλήλως επίθεση στην Νέα Δημοκρατία.

Εκφράζοντας την θέση του ΚΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς αναφέρει «ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, που στην περίπτωση που έχει το όνομα “Μακεδονία” ή “Μακεδονικό”, αυτό να έχει αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό».
Στο “στόχαστρο” του Βασίλη Λεβέντη βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Υποστήριξε ότι έκανε “τούμπα” αναφορικά με την αρχική του θέση όσον αφορά τη σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Εθνικιστές στα Σκόπια έχουν γεμίσει αφίσες με το όνομα «Μακεδονία» την πρωτεύουσά τους, ενώ την ίδια ώρα ενώσεις στη χώρα μας μαζεύουν υπογραφές και ζητούν ακόμη και δημοψήφισμα για το όνομα.



https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters