Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το άλυτο μυστήριο του Τάος: Ο ήχος που κανείς δεν κατόρθωσε να βρει από πού προέρχεται (vid)


 

Επιστήμονες και ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τι είναι αυτός ο παράδοξος ήχος;

Το Τάος είναι μια μικρή πόλη του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. Θα ήταν μια παντελώς αδιάφορη γωνιά αυτού του πλανήτη αν δεν υπήρχε ένα μεγάλο μυστήριο να την καθορίζει.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Βουητό του Τάος».

Όταν μιλάμε για ένα ανεξήγητο βουητό, ακριβολογούμε: ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται, αποτελεί δομικό στοιχείο της καθημερινότητας του Τάος. Πάρα πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν πολλές φορές την προηγούμενη δεκαετία για παράξενα και παρατεταμένα βουητά από το πουθενά.

Το συγκεκριμένο, ωστόσο, δεν ακούγεται μόνο στην εν λόγω περιοχή. Άνθρωποι τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου και την Βόρειας Ευρώπης έχουν «καταγγείλει» έναν αντίστοιχο ήχο. Δεν αποτελεί… προνόμιο μόνο των κατοίκων του Τάος (κι ας έχει πάρει το δικό του το όνομα εξαιτίας των απειράριθμών αναφορών των εκεί κατοίωκν).

Εξάλλου, αν το φαινόμενο ήταν χωροταξικό θα είχαμε να κάνουμε και με ένα «τοπικό» μυστήριο. Εδώ το μυστήριο είναι επιστημονικό…

Σύμφωνα με τις περισσότερες περιγραφές, το συγκεκριμένο βουητό μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση. Όπως έχει παρατηρηθεί, συνήθως ακούγεται μέσα σε κτίριο και όχι σ’ εξωτερικό χώρο, ενώ μερικοί κάτοικοι το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, ο ήχος όχι μόνο δεν ελαττώνεται, αλλά γίνεται ολοένα και πιο έντονος όσο βραδιάζει.

Κανείς δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί, ούτε καν τα προηγμένα ραντάρ και τα μικρόφωνα μπορούν να το εντοπίσουν. Φυσικά, τίποτα δεν είναι ανεξήγητο…

Οι βασικές θεωρίες


Μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων. Μια άλλη θεωρία, λίγο πιο… κουφή, λέει πως πρόκειται για ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Κατ’ άλλους έχουμε να κάνουμε με απόηχους των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρύχιων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι θόρυβοι προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί, οπότε μάλλον πρέπει να ψάξουμε τη λύση στους ανθρώπους και όχι στο περιβάλλον τους.
Όπως και να έχει, κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να δώσει οριστική απάντηση. Οι σεισμολόγοι και οι γεωλόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να καταλάβουν την προέλευση του ήχου και τονίζουν ότι δεν οφείλεται σε σεισμούς ή κάποιο γεωλογικό φαινόμενο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο γεωλογικό; Τεχνικό; Υποθαλάσσιο; Ή μήπως… εξωγήινο; Πολλοί ερευνητές κάνουν ισχυρίζονται ότι πρόκειται για θορύβους που προέρχονται από τον πυρήνα της Γης.

Αυτή, ωστόσο, δεν παύει να είναι απλά μια ακόμα αναπόδεικτη θεωρία που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες.

Και το μυστήριο συνεχίζεται…

thesecretrealtruth

http://hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters