Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση έχασε €6 δισ. στο Eurogroup του Μαΐου 2016! Θα πάνε κάποιοι στο σκαμνί ή απλά θα αποδεχθούν "πολιτική ευθύνη" που ΔΕΝ τιμωρείται;

Από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε: Η κυβέρνηση έχασε €6 δισ. στο Eurogroup του Μαΐου 2016
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μας και όταν αυτό δεν γίνεται από την ίδια, τουλάχιστον ας τα μαθαίνουμε από άλλους....

Ο Νίκος Χουντής, Έλληνας ευρωβουλευτής πρώην του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκε την 13/7/2015 γιατί διαφώνησε με το τρίτο μνημόνιο και τώρα ανήκει στη ΛΑΕ, ίσως είναι κατά τη γνώμη μου, ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής που έχει να παρουσιάσει έργο και τιμά τη θέση και την ιδιότητα του με τις παρεμβάσεις του σε σχέση με άλλους συναδέλφους του, που αρέσκονται στην καλοπέραση απολαμβάνοντας τους υψηλούς μισθούς τους και τις ξεναγήσεις αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα.
 
Σε ερώτηση του προς την Κομισιόν ζητούσε διευκρινίσεις “για την οφειλόμενη από τους δανειστές, επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων, γνωστών ως SMPs και ANFAs, τα οποία οι δανειστές, στα Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, είχαν δεσμευθεί ρητά ότι θα τα επέστρεφαν στην Ελλάδα. Με βάση αυτή τη συμφωνία, είχαν ήδη επιστρέψει 2 δισ. ευρώ το 2013 και αναμενόταν η επιστροφή πολλών ακόμα δισ. για τα επόμενα έτη”.
 
Τα αναφερόμενα αυτά “κέρδη” αφορούσαν σε  ελληνικά ομόλογα, ή αλλιώς τα SMPs και ANFAs που κατείχαν η ΕΚΤ και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης, που αγοράστηκαν στην κορύφωση της κρίσης, το 2012, από την ΕΚΤ, στο 30-40% της ονομαστικής τους αξίας, τα ξεπληρώνει όμως η Ελλάδα στο 100% της ονομαστικής τους αξίας. Ως εκ τούτου, τα κέρδη που αποκομίζουν η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες, αποτελούν προϊόν αθέμιτης κερδοσκοπίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αναγκάστηκε το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 να συμφωνήσει στην επιστροφή των κερδών αυτών στην Ελλάδα. Στη βάση αυτής της Συμφωνίας, αποδόθηκαν πράγματι, το 2013, 2 δις στην Ελλάδα.
 
Όταν όμως στις 27.6.2015 προκηρύχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το δημοψήφισμα, το Eurogroup, με έκτακτη απόφασή του, ανέστειλε όλες τις χρηματοδοτικές δεσμεύσεις των δανειστών προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από SMP και ANFA.
 
Στην απάντησή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντά ότι “Δεν υπάρχουν εκκρεμείς πολιτικές δεσμεύσεις των κρατών μελών για εκταμίευση ποσών ισοδύναμων των κερδών από τη συμφωνία για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (ANFA) και το SMP στην Ελλάδα.
 
Δεν υπήρξε επιτυχής επανεξέταση που να ολοκληρώθηκε μετά την 1η Ιουλίου 2014 και μέχρι τη λήξη του προγράμματος του ΕΤΧΣ στις 30 Ιουνίου 2015, όταν έληξαν όλες οι σχετικές με το πρόγραμμα διευθετήσεις . Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν εκκρεμείς πολιτικές δεσμεύσεις των κρατών μελών για εκταμίευση ποσών ισοδύναμων των κερδών από τη συμφωνία για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (ANFA) και το SMP στην Ελλάδα αφότου εξέπνευσε το πρόγραμμα του ΕΤΧΣ”.
 
“Δηλαδή, σταματάει η εκταμίευση αυτών των ποσών στη χώρα μας”, όπως αναφέρει ο Ν. Χουντής μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.
 
“Μετά τη μετατροπή του “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ σε όλα” , όλοι θεωρούσαν ότι θα συνεχιζόταν η απόδοση των υπερκερδών των ελληνικών ομολόγων SMPs και ANFAs, όπως συνεχίστηκαν και όλες οι άλλες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις των δανειστών προς την Ελλάδα.
 
“Η Ελλάδα εύλογα ανέμενε ότι θα εισπράξει τα ποσά αυτά. Για το λόγο αυτό άλλωστε, τα ενέγραφε στον προϋπολογισμό (για το 2016 είχαν εγγραφεί 1,691 δισ.), ενώ και η ίδια η Κομισιόν που έχει και την αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού, είχε εισηγηθεί εγγράφως προς το Eurogroup του Μαΐου, όπως αποκαλύφθηκε (Καθημερινή, 10/05/2016) να αποδοθούν στην Ελλάδα τα χρήματα αυτά, υπολογίζοντάς τα μάλιστα, γύρω στα 8 δισ. (= 3 ΕΝΦΙΑ!!!)!!!
 
“Δυστυχώς για την Ελλάδα, στο Eurogroup στις 25.05.2016, οι Υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν την πρόταση της Κομισιόν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη των ομολόγων από τα 3 τελευταία έτη, αφού τα χρήματα αυτά είχαν “ζεστάνει” καλά στα χρηματοκιβώτιά τους.
 
Το γεγονός αυτό, η ελληνική κυβέρνηση το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά.
 
Το τεράστιο αυτό ποσό όμως, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.
 
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει επιτυχές έργο στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού, στις απατηλές περιαυτολογίες για την μείωση της ανεργίας όταν χιλιάδες άνεργοι επιστήμονες ξενιτεύονται και η υποεργασία των λίγων ωρών με μισθούς-χαρτζιλίκι αλλοιώνουν τα στατιστικά στοιχεία, όταν επενδύσεις προαναγγέλλονται αλλά ποτέ δεν εμφανίζονται, όταν καυχάται για πρωτογενή πλεονάσματα που προκύπτουν από την ληστρική φοροεπιδρομή και την παύση πληρωμών των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες.
 
Μοναδική επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε.
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters