Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ",

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ",ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ", ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ, ΠΟΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ", ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,
ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ "ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...ΗΤΟΙ,
Ν. 3723/2008,
Ν. 3845/2010,
Ν. 3872/2010,
Υ. Α 2/ 43219/0025,
Ν. 3965/2011,
Ν. 4031/2011,
Ν. 4056/2012,
Ν. 4079/ 2012 Κ.Τ.Λ.
ΛΟΓΩ "ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΥΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ,
ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΔΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 525 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2008 - 2014 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ..
ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΤΡΙΣΘΕΩΡΑΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ.
ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
ΟΠΟΤΕ, "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ"..
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ..
ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΙΣΘΕΩΡΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΡΘΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΗΣ, ΤΗΑ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΤΛ
ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ..

*******************************************************************

Με αμερικανούς και ευρωπαίους μάνατζερς θα συννενοούνται πλέον οι έλληνες επιχειρηματίες και η έναρξη λειτουργίας της Pillarstone εγκαινιάζει μια νέα εποχή κατά την οποία η εγχώρια ελίτ της οικονομικής ζωής δεν θα αναζητά τρόπους επηρεασμού του τραπεζικού συστήματος γιατί πολύ απλά τα δάνειά τους περνούν σε επαγγελματική διαχείριση.
Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει κοινά δάνεια των δύο τραπεζών, με προοπτική να προστεθούν και η Τράπεζα Πειραιώς ενδεχομένως και η Eθνική στο σχήμα που θα διαχειρίζεται έκθεση των πιστωτικών ιδρυμάτων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στην ουσία, οι μάνατζερς του KKR θα «παίζουν μπάλα», έχοντας τη διαχείριση των επιχειρήσεων ενώ μέσω του fund θα διοχετεύονται νέα κεφάλαια.
Γράφει η Gillian Rothschild
Mε αιχμή του δόρατος την Pillarstone (έλαβε πρώτη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος),  η Alpha Bank και η Eurobank προχωρούν σε τολμηρές κινήσεις για τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων με συνέταιρος το αμερικανικό fund KKR και την Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η γνωστή EBRD. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα μεταφερθεί η διαχείριση μεγάλων εταιρειών του εμπορίου, του κλάδου τροφίμων και της μεταλλουργίας, όπως και τουριστικές επιχειρήσεις, κατασκευαστικές και «αυτοκινητάδες». Την πρώτη τετράδα πλην της Φαμάρ, συμπληρώνουν η πτηνοτροφική μονάδα «Χρυσά Αυγά», μία επιχείρηση ξυλείας αλλά και μία εταιρεία από τον ξενοδοχειακό κλάδο.
Ο σχεδιασμός της Alpha Bank και της Eurobank προβλέπει την μεταφορά στην κοινή πλατφόρμα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων αυτών και παράλληλα την προσέλκυση νέων κεφαλαίων και την ενίσχυση του μάνατζμεντ όπου χρειάζεται.Οι δύο τράπεζες θα κρατήσουν τα δάνεια στους ισολογισμούς τους και θα έχουν το όφελος από την απόδοση της διαχείρισης.
Με την κίνηση αυτή, υλοποιείται ένας κεντρικός στόχος της στρατηγικής για τα «κόκκινα» δάνεια, αυτός της διαχείρισης με την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και εργαλείων χρηματοδότησης που μόνο ένας τρίτος πάροχος, εκτός των τραπεζών, μπορεί να δώσει. Η σύνθεση των δανείων που θα περιλάβει το χαρτοφυλάκιο θα συμφωνηθεί από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης και θα είναι προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, οι οποίες κρίνονται βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους.
Η συμμετοχή τoυ εξειδικευμένου KKR διασφαλίζει ότι εκτός από την αναδιάρθρωση του δανεισμού, το νέο σχήμα θα μπορεί να παράσχει νέα κεφάλαια, λειτουργική αναδιοργάνωση, και ενίσχυση του management, με στόχο την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων και την επιστροφή τους στην αγορά.
Το KKR λαμβάνει μέρος στο σχήμα μέσω της Pillarstone, της πλατφόρμας που δημιούργησε το 2015, με τον John Davison ως συν-επενδυτή και CEO και σκοπό να συνεταιρισθεί με ευρωπαϊκές τράπεζες για τη δημιουργία αξίας από τη διαχείριση των «ανοιγμάτων» τους σε μη κύρια και υπο-αποδίδοντα περιουσιακά στοιχεία των ισολογισμών τους. Ήδη ανάλογη πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετουμένων δανείων υλοποιείται στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Unicredit και την Instesa Sanpaolo.
Πριν από την έναρξη διαχείρισης των προβληματικών δανείων απαιτείται συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της εταιρείας διαχείρισης και της KKR για το σχέδιο αναδιάρθρωσης κάθε δανείου ξεχωριστά, ώστε αυτό να ενταχθεί στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια τα οποία θα καλυφθούν από την KKR και την EBRD, ενώ οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και οι ίδιες στη νέα χρηματοδότηση.
Μετά την έγκριση που έλαβε από την ΤτΕ, η Pillarstone θα ξεκινήσει τις επαφές με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων και όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης«Η συνεργασία της Τραπέζης με την Eurobank και την EBRD, μέσω της ενάρξεως λειτουργίας της Pillarstone στην Ελλάδα, συνεισφέρει στην ουσιαστική ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Τραπέζης για την ενεργό διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων. Το εγχείρημα αυτό θα επιτρέψει στις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις  να διαχειρισθούν αποτελεσματικά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αναπτυχθούν σε στέρεες βάσεις, συνεισφέροντας παράλληλα στην τόνωση της απασχολήσεως και της ελληνικής οικονομίας».
Ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επισημαίνει ότι «η έγκριση που έλαβε η πλατφόρμα της Pillarstone θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υποστήριξη ελληνικών βιώσιμων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προκειμένου να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, διασφαλίζοντας έτσι θέσεις εργασίας και την τόνωση της εθνικής οικονομίας. Θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με την Pillarstone, την Alpha Bank και την EBRD με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο  δυνατόν».
Και ο Noel Edisson, Διευθυντής των Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της EBRD, επισημαίνει ότι πλατφόρμα της Pillastone θα παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες χρηματοδοτήσεις την απαραίτητη επιχειρησιακή τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να ανακάμψουν, γεγονός που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ενώ ο  Johannes Huth,  Μέλος και Επικεφαλής της KKR EMEA, τόνισε πως αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της Pillarstone στην Ελλάδα και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την άμεση συνεργασία της πλατφόρμας με μία σειρά ελληνικών επιχειρήσεων. «Πιστεύουμε πως η παροχή νέων κεφαλαίων και η επιχειρησιακή τεχνογνωσία που θα δοθούν σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, καθώς και η αδιάλειπτη υποστήριξη στις τράπεζες στην διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pillarstone John Davison δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα της Ελλάδος για την εποικοδομητική τους προσέγγιση καθ’ όλη τη διαδικασίας έγκρισης, και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην ενίσχυση του Ελληνικού τραπεζικού κλάδου. Πιστεύουμε πως η λύση που παρέχει η Pillarstone μπορεί να έχει πραγματικά οφέλη για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τις εγχώριες τράπεζες. Μέσα από στενή συνεργασία με τις διοικήσεις, καθώς και με τις ομάδες των τραπεζών που είναι αρμόδιες για το θέμα αναδιαρθρώσεων δανείων, η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει τις Ελληνικές επιχειρήσεις να σταθεροποιηθούν, να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τις τράπεζες και την Ελληνική οικονομία».

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Εντυπωσιακά ονόματα της διεθνούς αγοράς βρίσκονται πίσω από τα funds που θα αναλάβουν τα ελληνικά  κόκκινα δάνεια.
Μόνο μια εταιρεία, η Aktua έχει λάβει την άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος για να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα αλλά τα funds που ακολουθούν είναι επίσης από τα μεγαλύτερα στη διεθνή αγορά.
Η Alpha Bank έχει δημιουργήσει με την  Aktua,  την Aktua Hellas με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ισπανικής εταιρείας στη διαχείριση δανείων λιανικής. Από το Μάιο όμως o ομιλος Αktua δεν είναι τυπικά ισπανικός αφού εξαγοράστηκε από την Lindorff Group, έναν κορυφαίο ευρωπαικό όμιλο με έδρα το Οσλο και παρουσία σε 13 χώρες, ο οποίος ελέγχεται από το Nordic Capital Fund και έχει ως μεγάλο «αφεντικό» τον νορβηγό Klaus-Anders Nysteen, με μεγάλη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και το real estate.

Klaus-Anders Nysteen
Η Lindorff εξαγόρασε την Aktua από ομάδα μετόχων της μεταξύ των οποίων η Centerbridge Partners, η οποία ενδιαφέρεται επίσης για την ελληνική αγορά προβληματικών δανείων από την πλευρά του private equity και έχει υποβάλλει άδεια στην ΤτΕ.
O 59χρονος Mark Gallogly ίδρυσε την Centerbridge Partners, η οποία αναπτύσσει πολυσχιδή δραστηριότητα σε πολλές χώρες και πολλούς τομείς. Εχοντας θητεία στην Blackstone επί σειρά ετών, προχώρησε στην δημιουργία της Centerbridge που ψάχνει ευκαιρίες σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Gallogly-στη φωτό με την σύζυγό του- ήταν μέλος του συμβουλίου οικονομικής ανάπτυξης που δημιούργησε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώ είναι μέλος στο περίφημο Hamilton Project του Brookings Institution, και στο συμβούλιο του Columbia Business School.
Η αμέσως επόμενη μετά την Aktua που θα λάβει άδεια, θα είναι πιθανότατα το ΚΚR, ή πιο συγκεκριμένα η Pillarstone που είναι η εξιδικευμένη πλατφόρμα του αμερικανικό fund.
Ηδη, το Pillarstone με το οποίο συνεργάζονται από κοινού η Alpha Bank και η Eurobank, αναλαμβάνει την τύχη της Φαμάρ και ακολουθούν τρεις με τέσσερις εταιρείες από τον κλάδο του λιανεμπορίου,της μεταλλουργίας και των τροφίμων.
Κουμάντο στην Pillarstone (photo κάτω) κάνει ο 50χρονος βρετανός John Davison, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ευρωπαικών κόκκινων δανείων – και την ελληνική.

Η Pillarstone επικεντρώνεται σε επιχειρηματικά δάνεια και η συνεργασία της με την Alpha Bank, την Eurobank και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί μια βάση δανείων της τάξης των 2 δισ.ευρώ.
Ο John Davison έχει μεγάλα σχέδια για την ελληνική αγορά και το επόμενο διάστημα θα εντείνει τις κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων. Όπως ο ίδιος λέει, τα πρώτα μαθήματα πήρε από την οικογενειακή επιχείριση, την Davison Highley, μια εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής επίπλων που ξεκίνησε ο παππούς του και διαθέτει σταθερά υψηλού επιπέδου πελατεία ιδιωτών και επιχειρήσεων.
Tony Alvarez και Bryan Marsal (photo κάτω)  έχουν τεράστια εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και από το 1983 που ίδρυσαν την Alvarez & Marsal, η εταιρεία έχει φθάσει από τους τρεις μόλις εργαζομένους, να απασχολεί περισσότερους από 2.500 στελέχη σε όλον τον κόσμο και σε 18 χώρες, προσφέροντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Οι φιλοδοξίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά είναι μεγάλες και ο άνθρωπος της A&M στη χώρα είναι ο έμπειρος Mάριος Κολιόπουλος (photo κάτω), ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ και σύμβουλος στα ΕΛΠΕ και προηγουμένως επικεφαλής της Bank of America στην Eλλάδα.

Η καθυστέρηση στην αδειοδότηση από την ΤτΕ αποδίδεται στο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις που πάντως είναι εύλογο να υπάρχουν αφού η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να έχει την πλήρη εικόνα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από τα funds που θα ελέγξουν εν τέλει την ελληνική οικονομία μέσω των 108 δις.ευρώ κόκκινων δανείων.
Παράλληλα, και το θεσμικό πλαίσιο ειδικά για την πώληση δανείων παραμένει προβληματικό και τα ξένα funds ζητούν εναρμόνιση με ό,τι ισχύει σε διεθνές επίπεδο.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μια εταιρεία που παίρνει άδεια διαχείρισης, δεν μπορεί να αγοράζει δάνεια. Αναμένεται πάντως ότι σε επόμενο στάδιο ο νόμος θα τροποποιηθεί ώστε να διευκολυνθεί η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.
Από τις πιο εύκολες περιπτώσεις αδειοδότησης είναι η FRS, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων της Eurobank που «πατάει» πάνω στις υφιστάμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών και ενημέρωσης οφειλών του Ομίλου ενώ εταιρείες όπως η Caican και η LXM, έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για άδεια στην ΤτΕ.

 Στο μεταξύ σε ετοιμότητα για την πίτα των 110 δισ.ευρώ προβληματικών δανείων βρίσκονται μεταξύ άλλων και μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας αφού οι δουλειές που ανοίγονται είναι μεγάλες για τους εξιδικευμένους νομικούς. Η εμπλοκή τους είναι συνεχής σε επίπεδο lobbying με τους θεσμούς, πιέζοντας για το γρήγορο άνοιγμα της αγοράς δανείων, και με διεθνή funds που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στις τεκτονικές αλλαγές που θα λάβουν χώρα στην ελληνική οικονομία με αφετηρία τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Επιχειρήσεις και ακίνητα θα αλλάξουν χέρια τα επόμενα χρόνια και ήδη μεγάλα funds του εξωτερικού έχουν σκανάρει την αγορά και έχουν λάβει θέση μάχης, με τη συνδρομή δικηγορικών γραφείων, όπως η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς και συνεργάτες, το γραφείο Ποταμίτης -Βεκρής και την εταιρεία Καλλιμόπουλος, Λουκόπουλος, Χιωτέλης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 
 Η εταιρεία Καρατζάς και Συνεργάτες είναι από τα γνωστότερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, και έχει παραδοσιακά σχέση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα από την εποχή του ιδρυτή του Θεόδωρου Καρατζά, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Τραπεζικού Συστήματος έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την έκθεση που είναι γνωστή ως έκθεση Καρατζά.
Το γραφείο που ιδρύθηκε το 1963 και ασχολείται με όλο το φάσμα του εμπορικού δικαίου στις σύγχρονες εκφάνσεις του, «τρέχει» η κόρη του ιδρυτή, Κατερίνα Καρατζά-photo πάνω, πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό στελεχών του γραφείου. Με σπουδές μεταξύ άλλων στο Columbia, η Κατερίνα Καρατζά έχει εξιδίκευση στους τομείς των τραπεζών, της ναυτιλίας, των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Τους επτά partners του γραφείου πλαισιώνουν περισσότεροι από τριάντα δικηγόροι όλων των ειδικοτήτων του δικαίου. Μόνο φέτος, το γραφείο έχει λάβει δύο διεθνείς διακρίσεις ως καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στα Europe Women in Business Law Awards του Euromoney Legal Media Group και ως η καλύτερη δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα από το International Financial Law Review.
Με σημαντική pro bono δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της προστασίας του περιβάλλοντος η εταιρεία Ποταμίτης/Βεκρής απασχολεί μερικούς από τους κορυφαίους δικηγόρους της Αθήνας.
Υπό την ηγεσία του Στάθη Ποταμίτη-photo πάνω, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε μεγάλες συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων και διετέλεσε αντιπρόεδρος στο χρηματιστήριο παραγώγων ενώ έχει πάρει μέρος σε νομοπαρασκευαστικό έργο, η εταιρεία έχει σημαντική δραστηριότητα στο κομμάτι των αναδιαρθρώσεων και έχει αναπτύξει δίκτυο επαγγελματιών σε αυτό το πεδίο, δικηγόρων, λογιστών και τραπεζιτών. Τους οκτώ partners της εταιρείας πλαισιώνουν σαράντα και πλέον συνεργάτες.
 Σαράντα δύο δικηγόρους,  12 partners και 5.200 πελάτες είναι βασικά μεγέθη της KLC Law Firm, της εταιρείας Καλλιμόπουλος-Λουκόπουλος-Χιωτέλλης, η οποία έχει παράσχει νομικές υπηρεσίες σε 33 χώρες.H  εταιρεία έχει ως πρόεδρο τον καθηγητή Αστικού Δικαίου Αριστείδη Χιωτέλλη και τεράστια εξιδίκευση σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Στους partners της εταιρείας περιλαμβάνεται πλέον και η Βασιλική Λαζαράκου, με εμπειρία πολύτιμη στα χρηματοπιστωτικά.
Η Βασιλική Λαζαράκου-photo, δικηγόρος σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, αλλά και διδάκτωρ  της Νομικής Σχολής του  New York University, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τον Σεπτέμβριο 2012 μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και πέτυχε την πολιτική συμφωνία για την υιοθέτηση του Κανονισμού και της Οδηγία για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων (MiFID II) που αποτελεί τη βασική νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς το 2014.


http://kourdistoportocali.com/economy/kokkina-daniato-kourdisto-portokali-parousiazi-tin-yperparagogi-ton-120-dis-efro/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters