Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

O Πύργος ήταν η γενέτειρα της ανθρωπότητας και όχι η Αφρική, λένε οι επιστήμονες!!

 
Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης έχει ξαναγραφεί αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η Ευρώπη ήταν η γενέτειρα της ανθρωπότητας και όχι η Αφρική.
 
Σήμερα, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το ανθρώπινο γενος μας χωρίστηκε από τους πιθήκους πριν από περίπου επτά εκατομμύρια χρόνια στην κεντρική Αφρική, όπου οι ανθρωποειδείς παρέμειναν για τα επόμενα πέντε εκατομμύρια χρόνια προτού να απομακρυνθούν περισσότερο.
 
Αλλά δύο απολιθώματα που μοιάζουν με ανθρώπινα δόντια έχουν βρεθεί στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, που χρονολογούνται πριν από 7,2 εκατομμύρια χρόνια. Μια από τις γεωγραφικές περιοχές αυτές είναι ο νομός Ηλείας και συγκεκριμένα η πόλη του Πύργου!
 
 
Η ανακάλυψη του πλάσματος, που ονομάζεται Graecopithecus freybergi, και το παρατσούκλι «El Graeco» από επιστήμονες, αποδεικνύει ότι οι πρόγονοί μας άρχισαν να εξελίσσονται στην Ευρώπη 200.000 χρόνια πριν από την παλαιότερη αφρικανική ανθρωπότητα.
 
Μια διεθνής ομάδα ερευνητών λέει ότι τα ευρήματα αλλάζουν εντελώς την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας και τοποθετούν τον τελευταίο κοινό πρόγονο τόσο των χιμπατζήδων όσο και των ανθρώπων - της λεγόμενης Missing Link - στην περιοχή της Μεσογείου.
 
Την εποχή εκείνη η αλλαγή του κλίματος είχε μετατρέψει την Ανατολική Ευρώπη σε μια ανοιχτή σαβάνα, η οποία υποχρέωσε τους πιθήκους να βρουν νέες πηγές τροφίμων, προκαλώντας μια στροφή προς τον διφοπλασμό, πιστεύουν οι ερευνητές.
 
"Η μελέτη αυτή αλλάζει τις ιδέες που σχετίζονται με τη γνώση σχετικά με το χρόνο και τον τόπο των πρώτων βημάτων της ανθρωπότητας", δήλωσε ο καθηγητής Nikolai Spassov από τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.
 
"Ο Graecopithecus δεν είναι πονηρός. Είναι μέλος της φυλής των hominins και του άμεσου προγόνου του homo.
 
"Το φαγητό του Graecopithecus σχετίζεται με την μάλλον ξηρή και σκληρή βλάστηση σαβάνας, σε αντίθεση με αυτή των πρόσφατων μεγάλων πιθήκων που ζουν στα δάση. Ως εκ τούτου, όπως και ο άνθρωπος, έχει φαρδύ molars και παχύ σμάλτο.
 
"Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι ένας νεοανακαλυφθείς σύνδεσμος που λείπει, αλλά οι σύνδεσμοι που λείπουν θα υπάρχουν πάντα, επειδή η εξέλιξη είναι απεριόριστη αλυσίδα των μεταγενέστερων μορφών." Το πρόσωπο του El Graeco θα μοιάζει με ένα εξαιρετικό πίθηκο, με κοντύτερα κυνόδοντα.
 
 
Η ομάδα ανέλυσε τα δύο γνωστά δείγματα Graecopithecus freybergi: χαμηλότερη γνάθο από την Ελλάδα και άνω οδόντα από την Βουλγαρία.
 
Χρησιμοποιώντας τομογραφία ηλεκτρονικών υπολογιστών, ήταν σε θέση να απεικονίσουν τις εσωτερικές δομές των απολιθωμάτων και να δείξουν ότι οι ρίζες των προγομφίων είναι ευρέως συγχωνευμένες.
 
"Ενώ οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν συνήθως δύο ή τρεις ξεχωριστές και αποκλίνουσες ρίζες, οι ρίζες του Graecopithecus συγκλίνουν και είναι μερικώς συγχωνευμένες - χαρακτηριστικό γνώρισμα των σύγχρονων ανθρώπων, πρώιμων ανθρώπων και πολλών προ-ανθρώπων", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Madelaine Böhme Το Πανεπιστήμιο του Tübingen.
 
Η κάτω γνάθο, έχει επιπλέον χαρακτηριστικά οδοντικής ρίζας, υποδηλώνοντας ότι το είδος ήταν ανθρωποειδές.
 
 
Το είδος βρέθηκε επίσης μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μεγαλύτερο από το παλαιότερο αφρικανικό hominid, Sahelanthropus tchadensis που βρέθηκε στο Τσαντ.
 
"Είμαστε έκπληκτοι από τα αποτελέσματά μας, καθώς οι προ-άνθρωποι ήταν γνωστοί μόνο από την υποσαχάρια Αφρική", δήλωσε ο διδακτορικός φοιτητής Jochen Fuss, φοιτητής διδακτορικού στο Tübingen που διεύθυνε αυτό το τμήμα της μελέτης.
 
Ο καθηγητής David Begun, παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Τορόντο και συν-συγγραφέας αυτής της μελέτης, πρόσθεσε: "Αυτή η χρονολόγηση μας επιτρέπει να μετακινήσουμε τον χωρισμό ανθρώπου-χιμπατζή στην περιοχή της Μεσογείου".
 
Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Μεσόγειος Θάλασσα περνούσε συχνά περιόδους πλήρους αποξήρανσης, σχηματίζοντας γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, επιτρέποντας να περάσουν οι πίθηκοι και οι πρώιμες ανθρωπότητες μεταξύ των ηπείρων.
 
 
Η ομάδα πιστεύει ότι η εξέλιξη των ανθρωποειδών μπορεί να έχει οδηγήσει σε δραματικές περιβαλλοντικές αλλαγές που πυροδότησαν τη δημιουργία της Βόρειας Αφρικής Σαχάρας πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια και ώθησαν τα είδη στα βόρεια.
 
Βρήκαν μεγάλες ποσότητες άμμου Σαχάρας σε στρώματα που χρονολογούνται από την εποχή, υποδηλώνοντας ότι βρισκόταν πολύ βορειότερα από σήμερα.
 
Ο καθηγητής Böhme πρόσθεσε: «Τα ευρήματά μας μπορεί τελικά να αλλάξουν τις ιδέες μας για την προέλευση της ανθρωπότητας.» Προσωπικά δεν νομίζω ότι οι απόγονοι του Graecopithecus πεθαίνουν, μπορεί αργότερα να εξαπλωθούν στην Αφρική. Τα δεδομένα μας υποστηρίζουν την άποψη ότι αυτή η διάσπαση συνέβαινε στην ανατολική Μεσόγειο - όχι στην Αφρική.
 
"Εάν γίνει αποδεκτή, αυτή η θεωρία θα αλλάξει πράγματι την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας".
 
Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί ήταν πιο σκεπτικοί σχετικά με τα ευρήματα.
 
Ο συνταξιούχος ανθρωπολόγος και συγγραφέας Δρ Peter Andrews, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, δήλωσε: "Είναι πιθανό η ανθρώπινη γενεαλογία να προέρχεται από την Ευρώπη, αλλά πολύ σημαντικές απολιθωμένες ενδείξεις θέτουν την προέλευση στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων μερικών μερικών σκελετών και κρανίων.
 
"Θα ήμουν διστακτικός για τη χρήση ενός μοναδικού χαρακτήρα από ένα απομονωμένο απολίθωμα για να τεθεί εναντίον των στοιχείων από την Αφρική".
 
Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One.
 
 
 
 
 
 
yourmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters