Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η «Πύλη του Ήλιου» και η «Πύλη της Σελήνης»

Ήταν ημερολόγια για τις κινήσεις των άστρων ή όπως θέλει ο μύθος, πύλες για μια άλλη διάσταση;…
Η «πύλη του ήλιου» αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και μυστηριώδη αξιοθέατα της Βολιβίας.

Πρόκειται για τοξωτή αψίδα που ανακαλύφτηκε από τους Ευρωπαίους εξερευνητές στα μέσα του 19ου αιώνα.

Έχει τρία μέτρα ύψος και τέσσερα μέτρα πλάτος.

Κατασκευάστηκε πριν από 1.500 χρόνια από τους κατοίκους του Τιουανάκο, του προκολομβιανού πολιτισμού που άκμασε ανάμεσα στο 400 και 900 μ.Χ.
Πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα της αρχαίας πόλης Τιουανάκο στη δυτική Βολιβία, η οποία ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις των Ίνκας.

Η πόλη βρισκόταν σε υψόμετρο 3.000 μέτρων και ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τη λίμνη Τιτικάκα όπου, σύμφωνα με τους θρύλους των Άνδεων, γεννήθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι. Η αψίδα είναι σκαλισμένη σε ένα μεγάλο κομμάτι από πέτρα ανδεσίτη.


Η «Πύλη του Ήλιου» και η «Πύλη της Σελήνης».
Ντόπιος φωτογραφίζεται δίπλα στην αψίδα, κατά την ανασκαφή της, στα μέσα του 19ου αιώνα

Στο κέντρο είναι χαραγμένη μια φιγούρα, που κατά ορισμένους ιστορικούς είναι ο Βιρακότσα Ίνκα, ο όγδοος αυτοκράτορας των Ίνκας και δημιουργός όλων των πραγμάτων.

Η «Πύλη του Ήλιου» και η «Πύλη της Σελήνης».

Κατά μια άλλη εκδοχή, πρόκειται για τον «Βασιλιά Ήλιο», καθώς γύρω από το πρόσωπό του είναι χαραγμένες 24 γραμμικές ακτίνες. Πολλοί τον αποκαλούν «Δακρυσμένο θεό», διότι μοιάζει να κυλούν δάκρυα στο πρόσωπό του.

Γύρω από την κεντρική μορφή είναι σκαλισμένοι αγγελιοφόροι του θεού, 48 φτερωτές μορφές οι οποίες έχουν ανθρώπινα κεφάλια και ουρές ζώων.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για ηλιακό ημερολόγιο, που είναι χωρισμένο σε 290 ημέρες.

Μερικοί πίστευαν ότι ήταν η είσοδος για μια άλλη διάσταση και ότι τα σύμβολα συνδέονταν με την αστρονομία.


Η «Πύλη του Ήλιου» και η «Πύλη της Σελήνης».
Η πύλη της Σελήνης

Στην ίδια περιοχή δεσπόζει και η «πύλη της Σελήνης», η οποία δεν είναι το ίδιο γνωστή με την «πύλη του Ήλιου» αλλά δημιουργήθηκε την ίδια εποχή και συνδεόταν με τη θεά του φεγγαριού και σύζυγο του Θεού Ήλιου.

Μερικοί πιστεύουν ότι η δεύτερη πύλη λειτουργούσε ως σεληνιακό ημερολόγιο και συνδεόταν με την κίνηση της σελήνης. Η περιοχή ήταν τελετουργικός χώρος και οι αψίδες αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO….

mixanitouxronou.gr

https://www.diadrastika.com/2017/04/pyli-ilioupyli-selinis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters