Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για τη γενοκτονία των Αρμενίων – Αναγνώριση και αποζημιώσεις ζητούν οι Αρμένιοι από την Τουρκία


 

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία, κορυφώθηκαν το απόγευμα οι φετινές διήμερες εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την 102η επέτειο της γενοκτονίας του αρμενικού λαού από την Τουρκία. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ φέτος σηματοδοτούνται από την 30η επέτειο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1987.

Νωρίτερα, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Μνημείο Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του 1.500.000 θυμάτων.

Με την νεολαία να κρατά την τεραστίων διαστάσεων σημαία της Αρμενίας στην κεφαλή της πορείας και κυρίαρχο σύνθημα «αγώνας – νίκη – δικαίωση», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στην πρεσβεία για να επιδώσουν το υπόμνημα τους στον Τούρκο πρέσβη. Βεβαίως κατέστη ανέφικτο να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων, οπότε και παρέμειναν στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλης, και ενέτειναν τα συνθήματα κατά της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε σε αντιπροσωπεία τους να πλησιάσει το κτίριο της πρεσβείας για να θυροκολλήσει το υπόμνημα.

«Οι εκδηλώσεις των απανταχού Αρμενίων μετά την πρώτη εκατονταετηρίδα, εστιάζουν, όχι μόνο στη διεκδίκηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας αλλά στην αποκατάσταση των συνεπειών της από την τουρκική κυβέρνηση», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Σέρκο Κουγιουμτζιάν. Πλέον, προσθέτει, «διεκδικούμε αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες ζωές, τα εδάφη, τις περιουσίες μας».

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται και στο ψήφισμα, ο αρμενικός λαός συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον αγώνα του και απαιτεί από την Τουρκία «το αυτονόητο»:

– Την αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων το 1915 και την ανάληψη των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

– Την επιστροφή των κατεχομένων ιστορικών αρμενικών εδαφών, στο νόμιμο δικαιούχο τους, τον αρμενικό λαό.

– Την επιστροφή των αστικών και εκκλησιαστικών περιουσιών.

Επίσης απαιτείται από την Τουρκία:

– Να άρει αμέσως τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Δημοκρατία της Αρμενίας.

– Να σταματήσει την άκριτη υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν, σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο και να συμβάλει στις πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μιας οριστικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.


http://www.pentapostagma.gr/2017/04/κορυφώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-στην-αθήνα.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters