Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί μας ειρωνεύεται το τουρκικό ΥΠΕΞ για τα Ίμια; - Μήπως υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία από το 1996 για τα Ίμια;

Εγγραφη απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Το χαβά της η Άγκυρα: Γνωστή η στάση μας για την κυριαρχία στα Ίμια

Ελενα Καραθάνου
Και ειρωνείες από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την ελληνική αντίδραση: Η γειτονική χώρα έκανε σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τη «γνωστή» θέση μας
Εμμένει στις απόψεις της η Τουρκία για τον ισχυρισμό της ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, καθώς σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε νέα απάντηση προς την ελληνική πλευρά.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απάντησε  εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, καθώς ξεκαθάρισε ότι η στάση της Τουρκίας σχετικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες αυτές είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996.

«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με την κυριαρχία πάνω στις  βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ αποκάλεσε τις βραχονησίδες ο κ. Μουφτούογλου). Η πολιτική μας θέση δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα» τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την απάντηση του κ. Μουφτούογλου δεν λείπει η ειρωνεία για την άμεση απάντηση της ελληνικής πλευράς. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «με τις δηλώσεις περί Ιμιών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας, αφού το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών».

Ο κ. Μουφτούογλου έδωσε τη δική του απάντηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο της δήλωσης αυτής».

Την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/1996.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters