Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δεν είναι ο Αμαζόνιος.. Είναι η πιο εξωτική γωνιά της Ελλάδας! Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της χώρας!





Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει…

Το δάσος της Στροφυλιάς, στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, είναι μια από αυτές τις γωνιές-εκπλήξεις της χώρας.



Ενα δάσος, μια λίμνη, ένας βιότοπος και μια φανταστική παραλία συνθέτουν το σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνες τοπίων από την Αφρική ή από το δάσος του Αμαζονίου.




Από τη μία το δάσος και οι χωματένιοι λόφοι.




Από την άλλη η παραλία και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.



Πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή, που αποτελείται από το δάσος Στροφυλιά, τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι και την παραλία Καλογριά. Εκτείνεται από τον Πατραϊκό κόλπο έως την Κυλλήνη.



Το δάσος της Στροφυλιάς είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας, με έκταση 19.000 στρεμμάτων, γεμάτο πεύκα, κουκουναριές, βελανιδιές και αγριοκέρδους.



Μέσα από τα ξέφωτα του δάσος οδηγείται κανείς στην περίφημη παραλία της Καλογριάς.



Καθώς ακολουθεί κανείς τα μονοπάτια του δάσους διαπιστώνει ότι τα πεύκα διαδέχονται τις κουκουναριές -τα δέντρα που δίνουν στο δάσος το όνομά του, καθώς «στροφυλιά» σημαίνει κουκουναριά- ενώ στη συνέχεια ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας οι αμμόλοφοι και οι αμμοθίνες.



Φυσικά και τεχνητά κανάλια δημιουργούν χερσαίους βιότοπους, τα γλυκά νερά της λίμνης μπερδεύονται με τα αλμυρά νερά της θάλασσας…



Υπεύθυνος για αυτό το θαύμα της φύσης είναι ένας δυτικός άνεμος, ο Μαΐστρος, ο γλύπτης του τοπίου της Στροφυλιάς, ο οποίος έχει… σκαλίσει τους αμμόλοφους με τη χαρακτηριστική κυματοειδή μορφή σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας που ντύνει το δάσος.



Οι εικόνες που αντικρίζεις είναι μαγευτικές..









Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος

Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος 

 Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος
 Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος 

Αποτέλεσμα εικόνας για στροφιλια δασος

http://www.dinfo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters