Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής, υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής τάχθηκαν 152 βουλευτές.
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής 101 βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Παρών δήλωσαν 12 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Δεδομένου ότι η επίμαχη τροπολογία, του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη σύνθεση και λειτουργία των Επιτροπών προσφύγων για το άσυλο, δεν τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με τη θετική ψήφο που δόθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον παραδοσιακό τρόπο δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Την τροπολογία μάλιστα εκτός από τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝ.ΕΛ, υπερψήφισαν και η ΝΔ και το Ποτάμι, ενώ κατά τάχθηκαν Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.
Ο Κανονισμός απαγορεύει την κατάθεση αιτήματος για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σε περαιωμένη συζήτηση όπως ήταν αυτή του αναπτυξιακού νόμου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία.
Το γεγονός αυτό οδήγησε σε σχόλια στα πηγαδάκια της Βουλής περί "εκ του ασφαλούς κίνηση" των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προειδοποιούσαν νωρίτερα για καταψήφισή της σε περίπτωση ονομαστικής.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/06/152-101-12.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου