Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Συγκρούσεις με ΜΑΤ … Σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή με αγρότες – Χημικά, αυγά και ξύλο - ΒΙΝΤΕΟ

«Κόκκινο πανί» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται στην περιοχή -Εκατοντάδες τρακτέρ φτάνουν στην κοιλάδα των Τεμπών -Κλειστή η Εγνατία – Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι της Νάξου – Δεμένα για 48 ώρες τα καράβια – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη από τους επιστημονικούς φορείς – Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο για να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Συμπλοκές αγροτών και ΜΑΤ

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρξαν συμπλοκές με αγρότες. Οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από περίπου μισή ώρα επεισοδίων αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης και
μπήκαν μέσα στο κτίριο, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και μέσα στο κτίριο. Αντιπροσωπεία τους τελικά, συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό.



Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οιαγρότες, με αιχμή το ασφαλιστικό. «Αιχμή του δόρατος» αποτελεί το μπλοκ που κατευθύνεται αυτή την ώρα προς τα Τέμπη. Το συγκεκριμένο μπλόκο θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.

Παράλληλα στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι επιστημονικοί φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό οργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11:30 στα Προπύλαια. Η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλεί όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα του ασφαλιστικού  να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης.  H ΓΣΕΒΕΕ καλεί την ίδια ημέρα τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους  και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Εκατοντάδες τρακτέρ προς τα Τέμπη
Αποφασισμένοι να παραμείνουν πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει, για σήμερα, στα Τέμπη, είναι οι αγρότες του Νομού Λάρισας, παρά τη συνεχή χιονόπτωση στον νομό που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες. Περίπου στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε σταδιακά η μετακίνηση γεωργικών μηχανημάτων προς την περιοχή, με τους δρόμους να κλείνουν σταδιακά σε όλο το μήκος της διαδρομής

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα
Το λιμάνι της Νάξου έχουν αποκλείσει οι αγρότες του νησιού, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για το 23% στο ΦΠΑ, τον τριπλασιασμό στις εισφορές τους, ενώ σε μία προσπάθεια να δείξουν την απόγνωση τους έχυσαν γάλα μπροστά από το λιμάνι της Νάξου.



Από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου. Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται επίσης στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μηλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ σήμερα θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν.

Στις Μικροθήβες και το Αερινό είναι το σημερινό ραντεβού των αγροτών της Μαγνησίας για να στήσουν δύο μεγάλα μπλόκα.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα και οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος, στις 12:00 οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, από νωρίς το πρωί οι αγρότες θα παρατάσσουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου.

Επίσης μπλόκο υπάρχει στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στο σταθμό του τραίνου.

Στη Λακωνία, οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και θα ξεκινήσουν ενημέρωση του κόσμου.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν την Τρίτη οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Ο δρόμος έκλεισε για δέκα λεπτά, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και η κίνηση δεν ήταν και πολύ μεγάλη εκείνη την ώρα. Σήμερα έχει οριστεί στις 12 το ραντεβού των αγροτών και στα Κερδύλλια, στο νότιο τμήμα του νομού. Οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποίηση, που δεν θα έχει σχέση με τις προηγούμενες, μιας και οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στην Κρήτη αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετάσχουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση που θα βγάλει τα τρακτέρ όλης της Ελλάδας στους δρόμους.

Και στα Ιωάννινα οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Άρτα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου. Από το πρωί είχαν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην εθνική οδό, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.

Τις δυνάμεις τους μετρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, για να ξεκινήσουν, όπως υπογραμμίζουν, δυναμικές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία.

Σε στάση αναμονής με προσυγκεντρώσεις και προσπάθεια μαζικοποίησης των μπλόκων κινούνται οι αγρότες και στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα. Στη Βοιωτία έχει συγκροτηθεί προσυγκέντρωση με περίπου 130 τρακτέρ μεταξύ της Λιβαδειάς και του Ορχομενού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου είναι και ο κόμβος της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας και Λιβαδειάς.

protothema
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/01/blog-post_896.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters