Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα ταμεία είναι άδεια αλλά τα 448 εκατ στο ΔΝΤ και 1,4 δισ έντοκα αποπληρώνονται


Το αργότερο 10-15 Μαίου τελειώνουν και τα τελευταία ευρώ στα ταμεία του ελληνικού κράτους
Μπορεί να εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα του ελληνικού κράτους, μπορεί να μην έχει μείνει ούτε 1 ευρώ στα ταμεία ορισμένων δημοσίων, μπορεί δημόσιοι οργανισμοί όπως η ΕΥΔΑΠ να απορρίπτει αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να διαθέσει μέρος των ταμειακών διαθεσίμων, παρ΄ όλα αυτά το ελληνικό κράτος θα αποπληρώσει τα 448 εκατ της δόσης του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ενώ θα αποπληρωθεί – αναπληρωθεί και εσωτερικό δανεισμό και το έντοκο 6μηνης διάρκειας 1,4 δισεκ. στις 14 Απριλίου.

Ο κίνδυνος για στάση πληρωμών εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου μετριάζεται καθώς η Ελληνική κυβέρνηση βρήκε τελικώς τα απαραίτητα κεφάλαια ύψους 1 με 1,1 δισεκ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι από τα έντοκα που πρέπει να αποπληρωθούν ύψους 1,4 δισεκ. τα 650 εκατ τα κατέχουν ξένοι και δεν θα τα ανανεώσουν.

Οι τράπεζες δεν μπορούσαν να αγοράσουν άλλα έντοκα και τα 650 εκατ των ξένων που δεν θα ανανεωθούν θα καλυφθούν από ταμειακά διαθέσιμα διαφόρων οργανισμών του δημοσίου.
Είναι πάντως αληθές ότι τα ταμειακά διαθέσιμα εταιριών ή οργανισμών που βρίσκονται εξολοκλήρου στον έλεγχο του κράτους έχουν μεταφερθεί στον έλεγχο της διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση προσωρινά ξεπερνούν τον σκόπελο του κινδύνου στάσης πληρωμών.
Πλέον ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις.
Στο EuroWorking Group που συνεδριάζει σήμερα 1 Απριλίου δεν αναμένονται θεαματικές αποφάσεις, θα απαιτηθεί ακόμη χρόνος ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Ορισμένες πηγές πάντως τονίζουν ότι θα μπορούσε να συγκληθεί το Eurogroup για την Ελλάδα όχι στις 8 Απριλίου αλλά μεταξύ 14 και 17 Απριλίου μετά το Πάσχα των ορθόδοξων χριστιανών.
Όμως πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φθάσει έως τις αρχές Μάιου χωρίς συμφωνία καθώς θα έχει αντικειμενικό πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων.
Θα πρέπει αμέσως μετά το Eurogroup να εκταμιευτεί είτε μέρος της δόσης των 7,2 δισεκ. σενάριο όχι τόσο πιθανό είτε να καταβληθούν στην Ελλάδα τα 1,92 δισεκ. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες και ΕΚΤ.

Σοβαρή υποσημείωση

Η ρευστότητα του ελληνικού κράτους – μετά τις αποπληρωμές που έπονται - θα έχει εξαντληθεί σε ποσοστό 98% κοινώς τα ταμεία θα έχουν μείνει άδεια, το αργότερο 10-15 Μαίου τελειώνουν και τα τελευταία ευρώ. 

 
 
 
 
www.bankingnews.gr 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/04/448-14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters