Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πειραιώς-KKR: Οι μυστηριώδεις «συν-επενδυτές» από τα νησιά Cayman


Πειραιώς-KKR: Οι μυστηριώδεις «συν-επενδυτές» από τα νησιά Cayman

Αποκαλύπτουμε τους κρυφούς «συν-επενδυτές» της σκανδαλώδους συμφωνίας που γίνονται συνεταίροι σε αποδόσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κίνδυνο, μέσω μιας εταιρίας στο φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής. Το καυτό έγγραφο της Deloitte.
Όπως είναι γνωστό, το Euro2day.gr έχει ήδη προβεί σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για τη σκανδαλώδη συμφωνία της Πειραιώς με την KKR. Από τις αποκαλύψεις αυτές, που ουδείς έχει τολμήσει έως στιγμής να διαψεύσει, ή έστω να σχολιάσει επί της ουσίας τους, προκύπτει ότι η συμφωνία αυτή είναι μια συμφωνία-«δώρο» για την KKR, η οποία προβλέπεται να επενδύσει μόλις 42 εκατ. ευρώ, ενώ θα λάβει από διαχειριστικές αμοιβές τα διπλάσια, θα έχει έξτρα «μπόνους» απόδοσης, αλλά και την προοπτική να λάβει πίσω εντόκως τα 42 εκατομμύρια.
Όλα αυτά όταν η KKR δεν αναλαμβάνει επί της ουσίας καμία περαιτέρω δέσμευση για επενδύσεις αφού η δήθεν επένδυση «ψήφος εμπιστοσύνης» για την ελληνική οικονομία, ύψους έως 300 εκατ. ευρώ, τελεί σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία υπό την «πλήρη διακριτική ευχέρειά» της.
Αποκαλύψαμε επίσης ότι η υλοποίηση της συμφωνίας προϋποθέτει τη δημιουργία ενός δαιδαλώδους φορολογικού σχήματος, με εμπλοκή εταιριών από τα νησιά Cayman, εταιριών του Λουξεμβούργου, εταιριών της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με την παρεμβολή ακόμη και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων(!) με στόχο να μην πληρώνονται φόροι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Αποκαλύψαμε ακόμη ότι το εισηγητικό έγγραφο του Task Force Merchant Bank, υπό τους κ.κ. Άνθιμο Θωμόπουλο και Θεόφιλο Κωνσταντινίδη, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -14,97%, ήταν παραπλανητικό ως προς ουσιώδη στοιχεία της συμφωνίας (τη δήθεν δέσμευση της KKR για μεγάλες επενδύσεις), ενώ από την άλλη καθιστούσε ξεκάθαρο ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση της συμφωνίας ήταν να βρεθεί ένα φορολογικό σχήμα «προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη διαρροή κεφαλαίων για την πληρωμή παρακρατούμενων και μη φόρων».
Και παρ' όλα αυτά, η έγκριση δόθηκε για την αυθημερόν υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς καμία αντίδραση των εκπροσώπων του Δημοσίου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις για να εκπροσωπούν το «Δημόσιο Συμφέρον».
Η σημερινή αποκάλυψη αναδεικνύει πλέον μια νέα διάσταση αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης. Σύμφωνα με κείμενο της εταιρίας Deloitte Ιρλανδίας, μέρος του οποίου έχουμε ήδη παρουσιάσει και αφορά το στήσιμο του πολυδαίδαλου εταιρικού σχήματος που θα «φιλοξενήσει» αυτήν τη συναλλαγή, στοχεύοντας καταφανώς σε εκτεταμένη φοροαποφυγή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προκύπτει ότι:
«Κεφάλαια (Funds) που διαχειρίζεται η KKR και ορισμένοι συν-επενδυτές (certain co-investors) θα ιδρύσουν μια νέα εταιρία περιορισμένης ευθύνης (limited partnership) στα νησιά Cayman, στα οποία κύριος εταίρος (general partner) θα είναι μια νομική οντότητα ελεγχόμενη από την KKR».
Κι όπως προκύπτει από τη συνέχεια του εγγράφου, η εταιρία αυτή θα είναι η «μητρική» του όλου σχήματος, καθώς θα ιδρύσει μια εταιρία στο Λουξεμβούργο, η οποία με τη σειρά της θα εγκαθιδρύσει τις εταιρίες-οχήματα (SPV) στην Ιρλανδία, στα οποία θα περάσει εν ολίγοις το χαρτοφυλάκιο ύψους 1,2 δισ. ευρώ της Πειραιώς.
Για όσους γνωρίζουν το μέγεθος της KKR (κεφάλαια υπό διαχείριση περίπου 96 δισ. δολάρια) είναι εύκολα αντιληπτό ότι για μια επένδυση ύψους 42 εκατ. ευρώ με εξασφαλισμένη απόδοση τουλάχιστον 200% και με ουσιαστικά μηδενικό κίνδυνο, το τελευταίο που θα χρειαζόταν η KKR είναι να έχει συνεταίρους.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι μυστηριώδεις «συν-επενδυτές» οι οποίοι πρόκειται να επωφεληθούν και αυτοί από τη «λεόντειο» υπέρ της KKR συμφωνία με την Πειραιώς;
Τι γνωρίζει για το θέμα αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς; Τι απάντηση έχουν να δώσουν οι υπεύθυνοι γι' αυτήν τη συμφωνία, δηλαδή ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος και ο κ. Θεόφιλος Κωνσταντινίδης;
Βέβαια, το τελευταίο που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος ως απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι η αποκάλυψη της ταυτότητας τόσο του εταιρικού σχήματος που θα μετέχει στην εταιρία των νήσων Cayman, όσο και των φυσικών προσώπων που θα επωφελούντο από αυτήν τη συμφωνία.
Γι' αυτό και είναι προφανές ότι τελική και πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορούν να δώσουν μόνο εκπρόσωποι της ίδιας της KKR όταν μέσω δικαστικής συνδρομής κληθούν να καταθέσουν στην αρμόδια ελληνική ποινική δικαιοσύνη.

Σε διαθεσιμότητα στέλεχος του ΤΧΣ για την υπόθεση Πειραιώς - KKR

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται o ιστότοπος banking news, για την υπόθεση αυτή η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου έχει θέσει σε διαθεσιμότητα στέλεχος του Ταμείου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μέσω του οποίου απευθύνονται και μια σειρά από ερωτήματα στην κ. Σακελλαρίου, όλως περιέργως ο φάκελος της συμφωνίας Πειραιώς - KKR (που θα έπρεπε να εγκριθεί από το ΤΧΣ για να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συναλλαγής) κατέληξε στο γραφείο βασικού στελέχους του Ταμείου, που όμως έχει στενή συγγενική σχέση με στέλεχος της… Πειραιώς!
Το γεγονός όμως αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πληροφορήθηκε η κ. Σακελλαρίου, η οποία ανέθεσε σε άλλους την υπόθεση κι έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο στέλεχος.
Οι πληροφορίες αυτές διασταυρώθηκαν από το Euro2day.gr καθώς σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές στη διοίκηση του ΤΧΣ όντως προέκυψε θέμα, κατόπιν των δημοσιευμάτων του Euro2day.gr όταν διαπιστώθηκε ότι στέλεχος του ΤΧΣ που έχει στενή συγγενική σχέση με στέλεχος της Πειραιώς, το οποίο ανήκει στο στενό περιβάλλον του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, είχε αναλάβει τον… φάκελο της συμφωνίας της Πειραιώς με την KKR.
Oι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πράγματι το στέλεχος του ΤΧΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο μεσοδιάστημα δεν είχε προλάβει να προχωρήσει σε οιαδήποτε εισήγηση για τη συμφωνία Πειραιώς – ΚKR.
Σε γραπτή απάντηση της στα ερωτήματα του banking news η κα Σακελαρίου επιβεβαίωσε πλήρως όσα έχουν αναφερθεί, προσθέτοντας επί της ουσίας μόνον ότι «Το εν λόγω στέλεχος επανήλθε πλήρως στα καθήκοντα του, αφού ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση από κάθε πιθανό, έστω και φαινομενικό, κίνδυνο» (σ.σ. σε σχέση με την εξέταση της συμφωνίας Πειραιώς-KKR).

* Δείτε το πρώτο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Euro2day.gr εδώ, την απάντηση στην πρώτη επιστολή της Τρ. Πειραιώς προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και τις αποκαλύψεις για τις συμφωνίες φοροαποφυγής εδώ. Διαβάστε εδώ τα νομικά μέτωπα που άνοιξαν και εδώ την απόφαση του Πρωτοδικείου που παγώνει τις διαδικασίες.




http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1300060/peiraios-kkr-oi-mysthriodeis-syn-ependytes-apo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters