Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχουν άλλοι 2 πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα σύμφωνα με αστρονόμους



Το Ηλιακό Σύστημα έχει τουλάχιστον δύο πλανήτες που περιμένουν να ανακαλυφθούν πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, λένε Ισπανοί και Βρετανοί αστρονόμοι.

Ο επίσημος κατάλογος των πλανητών στο αστρικό μας σύστημα, φτάνει τους οκτώ, με τον αέριο γίγαντα Ποσειδώνα να είναι ο πιο μακρινός.

Πέρα από τον Ποσειδώνα, ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε στην κατάσταση του «πλανήτη νάνου» από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση το 2006, αν και κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο πιο μακρινός πλανήτης από τον Ήλιο.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού περιοδικού Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, οι ερευνητές προτείνουν ότι "τουλάχιστον δύο" πλανήτες βρίσκονται πέρα από τον Πλούτωνα.

Δείτε επίσης:


Υπάρχει τελικά ο άγνωστος και αόρατος πλανήτης Χ;
Ο Πλανήτης Χ: Η Αναζήτηση του 10ου πλανήτη
Nέμεσις, η αδερφή του ήλιου μας που μπορεί να σπείρει το Θάνατο στη Γη -Πρόκειται για τον Nibiru; (ΒΙΝΤΕΟ)
Πλανήτης Nibiru 2012

Οι υπολογισμοί τους βασίζονται στην ασυνήθιστη τροχιακή συμπεριφορά των πολύ μακρινών διαστημικών βράχων που ονομάζονται extreme trans-Neptunian objects, ή ETNO.

Στη θεωρία, τα ETNO πρέπει να έχουν διασπαρεί σε μια απόσταση περίπου 150 Αστρονομικών Μονάδων (AU) από τον Ήλιο.

Ένα AU, η μονάδα μέτρησης αποστάσεως του Ηλιακού συστήματος, είναι η απόσταση μεταξύ Γης και Ήλιου -σχεδόν 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Τα ETNO πρέπει επίσης να είναι περισσότερο ή λιγότερο στο ίδιο επίπεδο τροχιάς όπως οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Αλλά οι παρατηρήσεις σχετικά με μια ντουζίνα ETNO προτείνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, όπως λέει η μελέτη.

Αν είναι σωστό, υπονοεί ότι τα ETNO είναι διάσπαρτα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, σε απόσταση μεταξύ 150 και 525 AU και με μια τροχιακή κλίση περίπου 20 μοιρών.

Για να εξηγήσει την ανωμαλία αυτή, η μελέτη προτείνει ότι μερικά πολύ μεγάλα αντικείμενα -πλανήτες -θα πρέπει να βρίσκονται στη γειτονιά και η βαρυτική δύναμη τους επηρεάζει τα πολύ μικρότερα ETNO τριγύρω.

"Αυτή η περίσσεια αντικειμένων με απρόσμενες τροχιακές παραμέτρους μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις μεταβάλλουν την διανομή" των ETNO, δήλωσε ο Carlos de la Fuente Marcos του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης.

"Ο ακριβής αριθμός είναι αβέβαιος, δεδομένου ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι περιορισμένα, αλλά οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο πλανήτες και ίσως περισσότεροι, μέσα στα όρια του ηλιακού μας συστήματος", ανέφερε το ισπανικό επιστημονικό πρακτορείο ειδήσεων Sinc.

"Εάν επιβεβαιωθεί, τα αποτελέσματά μας μπορεί να είναι πραγματικά επαναστατικά για την αστρονομία".

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν άμεσες αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τη θεωρία.

Η ομάδα του Marcos, η οποία περιλαμβάνει αστροφυσικούς του Πανεπιστημίου του Cambridge, επινόησε ένα μοντέλο που βασίζεται σε αλλαγές που παρατηρήθηκαν προηγουμένως στην τροχιά ενός κομήτη που ονομάζεται 96P/Machholz 1, όταν ήρθε κοντά στο Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Με βάση αυτό το μοντέλο, η κίνηση των ETNO ήταν σύμφωνη με ένα πλανήτη σχεδόν στις 200 AU και ένα άλλο στις περίπου 250 AU, είπαν.

Πέρυσι, το προηγμένο τηλεσκόπιο ALMA, το οποίο βρίσκεται στην πολύ ξηρή έρημο Atacama της Χιλής, διαπίστωσε ότι σε άλλα αστρικά συστήματα μπορούν να σχηματιστούν πλανήτες εκατοντάδες αστρονομικές μονάδες μακριά από τον ήλιο τους.

Η τροχιά του Ποσειδώνα σε μια μέση απόσταση περίπου 30 AU, και του Πλούτωνα, ο οποίς έχει μια πολύ εκκεντρική τροχιά, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κατά μέσο όρο περίπου στις 40 AU.

Αόρατα Γεγονότα

http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2015/02/2.html#.VOXSTijt4kU
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2015/02/2.html 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters