Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Όλοι οι δρόμοι δείχνουν Ελλάδα, ακόμα και μέσω Τουρκίας

δρομοι_ελλαδα 
Οι τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας στον τομέα ενέργεια, η απόφαση παράκαμψης της Ουκρανίας και η Άγκυρα που στο τέλος δύσκολα θα τηρήσει τα όποια συμφωνηθέντα…
Κρίσιμη στρατηγική σημασία σε ότι αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ε.Ε. αποκτά φαινομενικά η Ελλάδα μετά την απόφαση της Ρωσίας να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου με τον ελληνοτουρκικό αγωγό φ/α. «Η Ευρώπη πρέπει να βιαστεί να κατασκευάσει υποδομές διακίνησης του φυσικού αυτού αερίου, ώστε να είναι σε θέση να το παραλάβει στο νέο «σημείο παράδοσης-παραλαβής» στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Έτσι απαντά η Μόσχα στην επιλογή των φιλοναζιστών του Κίεβο να ταυτιστούν πλήρως με τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιητών της Δύσης.

Στην ουσία η Μόσχα επιστρέφει στον αγωγό South Stream αλλά με αντικατάσταση της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα μονόδρομο για την μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ε.Ε., πλην των βόρειων χωρών (Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία) οι οποίες εξυπηρετούνται από τον North Stream. Σε περίπτωση που η Άγκυρα δε, θελήσει να κλείσει την στρόφιγγα προς τα εμάς, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Κρεμλίνο.

Ωστόσο δεν πιστεύουμε πως η Τουρκία, παρότι αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά σε πάρα πολυ υψηλό βαθμό (θα περνούν από το εδαφός της ζωτικής σημασίας αγωγοί – TAP, Μπακού- Τσεϊχάν, Turkish stream κ.α.), θα τιμήσει την όποια συμφωνία με την Ρωσία, με την οποία διατηρεί ουκ ολίγες γεωστρατηγικές διαφορές σε Βαλκάνια και Ευρασία.

Επιπλέον προκαλείται η δυσφορία των συμμαχικών Η.Π.Α., καθώς έτσι η γείτονα αναβιβάζεται σε κύριο εταίρο του ρωσικού φυσικού αερίου.

Όπως και να έχουν τα έχουν τα πράγματα αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας δεν μπορεί να παρακαμφθεί από τις Μεγάλεις Δυνάμεις, αν σκεφτούμε πως ακόμα και η Κίνα έχει ανάγκη το λιμάνι του Πειραιά για προωθεί τα προϊόντα της στην Ευρώπη. Μακάρι να την αξιοποιούσαν ορθά και έξυπνα οι πολιτικάντηδες.

ΠΥΓΜΗ.gr 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_561.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters