Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πανελλήνια συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο πιλότων στην Ισπανία (Βίντεο)


Tην καθήλωση των αεροσκαφών F-16 Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να ελεγχθούν, καθώς υπάρχουν υποψίες για βλάβη στο σύστημα ελέγχου των πηδαλίων, διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΑ, μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία. 
39bfcfa84c0a7b111ace3509333cbdd2_M 
Το ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε πέντε αεροσκάφη Mirage και Alpha Jet με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 19 να τραυματιστούν. Παράλληλα, τα ονόματα των δύο πιλότων του μοιραίου F16 ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για τον 35χρονο σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη και των 31χρονο επίσης σμηναγό, Αθανάσιο Ζάγκα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο Ιπταμένων.
Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.
Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ” αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.
Πώς έπεσε
grafima 
Το μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία, πέφτοντας πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Οι δύο χειριστές του μαχητικού F-16 της ελληνικής ΠΑ είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Οι ισπανικές εφημερίδες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα γράφημα που περιγράφει καρέ – καρέ την πτώση του αεροσκάφους το οποίο είχε γεμάτο με καύσιμα το ντεπόζιτο και έπεσε πάνω στη βάση σπέρνοντας την καταστροφή και το θάνατο
Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.
Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP), «τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης αεροσκαφών» της βάσης, «έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε πολλά από τα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν εκεί», ανέφερε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας νωρίτερα.



Πένθος στην αεροπορία- Πένθος στην Ηλεία
zagkas 1a40524f52b6bdd57cddbba25dec627da_M
Θλίψη, πόνος και οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του 31χρονου Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα από το Στρούσι. Η είδηση του τραγικού θανάτου του έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία του χωριού και γενικότερα της Ανδραβίδας και των Λεχαινών.
Ο Θανάσης ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του protinews.grο αδελφός του υπηρετεί στην 117 Π.Μ Ανδραβίδας και η μικρότερη αδελφή του σπουδάζει στην Πάτρα. Ο δικός μας ήρωας, ό ήρωας της Ηλείας ήταν πατέρας δύο παιδιών και έπεσε στο καθήκον. Ο αδελφός του βρίσκεται ήδη στην Ισπανία για ταυτοποίηση του DNA, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί που και πότε θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.
Το Στρούσι έχει «ντυθεί στα μαύρα» για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Ηλείου Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα. Η Ηλεία πενθεί ένα ακόμη νέο άνθρωπό της που έπεσε την ώρα του καθηκόντος.
Δυστυχώς, τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν και επισήμως. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο Ελλήνων πιλότων στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από την πτώση του διθέσιου αεροσκάφους F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Λος Γιανος στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
http://protinews.gr/
…………………………………………….
Αυτοί ειναι οι δύο Έλληνες πιλότοι του μοιραίου F-16
αρχείο λήψης 
Το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, που συνετρίβη χθες στις 16:16, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. To F16 συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πιλότων. 

 
f16_syntribh1
f16_syntribh2
f16_syntribh3
f16_syntribh4(1) 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
f16_syntribh5 
Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση. 
Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, θα μεταβεί σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας,
f16_syntribh6
f16_syntribh7
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.f16_syntribh8
Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais οι στρατιώτες που εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΩΝ  έπαιρναν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ Tactical Leadership Program (TLP) που εχει έδρα το Los Llanos (Albacete). Το TLP ειναι διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και ΓΙΑ τα πληρώματα του ΝΑΤΟ. Εκτος απο τα πρακτικά μαθήματα πτήσης το TLP παρέχει και θεωρητικά μαθήματα. Στο TLP λαμβάνουν μέρος δέκα χώρες – Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο – αν και το ΝΑΤΟ καλεί επίσης χώρες εντός και εκτός της συμμαχίας.
Το TLP εγκαταστάθηκε στο Αλμπαθέτε, το 2006, απο το Βέλγιο και στην εφαρμογή και τη λειτουργία του έχουν επενδύσει πάνω από € 35 εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής, δεν είχε υποστεί καμία ζημία.
Η εκπαίδευση στην οποία συμμετείχε το ελληνικό F-16 ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και αναμένεται να λήξει στις 13 Φεβρουαρίου. 750 στρατιώτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης.
Ο Ισπανός Αρχηγος του Γενικου Επιτελείου Αεροπορίας Στρατηγός Francisco Javier Arnaiz, βρίσκεται στη βάση της μοιραίας συντριβής συνοδευόμενος απο μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Τεχνική Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων σε Στρατιωτικά Αεροσκάφη (CITAAM). Ο Ισπανός υπουργός Άμυνας και η Ισπανιδα πρόεδρος της Castilla-La Mancha, Maria Dolores de Cospedal, επισκέφθηκαν τη βάση όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, εξέδωσε δήλωση στην οποία εξέφρασε τη θλίψη του και μετέφερε τα συλλυπητήρια του στα θύματα και στις οικογένειες τους καθώς και στις χώρες προέλευσης των στρατιωτικών και τόνισε οτι “αυτη η τραγωδία επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια του ΝΑΤΟ” (εδω όλη η δήλωση).
Επιπλέον ένας ένατος γάλλος στρατιωτικός υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Απο την συντριβή του F-16 σκοτώθηκαν επιτόπου οκτώ Γάλλοι και δύο Έλληνες.
Ο Γάλλος τραυματίας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λα Παθ στη Μαδρίτη, διευκρίνισε ο Μανουέλ Βάσκες, εκπρόσωπος του υπουργείου. Άλλοι εννέα Γάλλοι, καθώς και ένδεκα Ιταλοί, τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα. (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδω)
Πληροφορίες/ΒΙΝΤΕΟ – El Pais – NATO
Μετάφραση/Απόδοση – OnAlert

http://alfeiospotamos.gr/?p=12177

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters