Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Στην Σελήνη η η Κίνα για καθαρή πυρηνική ενέργεια

1 
Η Κίνα, θα αποστείλει διαστημόπλοιο στην Σελήνη, το 2017, το οποίο και θα συλλέξει δείγματα εδάφους αναζητώντας το ισότοπο Helium 3, η χρήση του οποίου μπορεί να προκαλέσει επανάσταση στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.
Το Helium 3 έχει διαφορετική ατομική σύνθεση από το διαδεδομένο στη Γη Helium 4, καθώς ο πυρήνας του διαθέτει δύο πρωτόνια και ένα νετρόνιο και μπορεί να διευκολύνει την πρόκληση μιας “καθαρής” πυρηνικής σχάσης.
Η σπανιότητα του Helium 3 το καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμο, αλλά και πανάκριβο, καθώς κάθε γραμμάριο κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια, ενώ ο μετρικός τόνος κοστίζει 1 δισ. δολάρια, την στιγμή που η πλατίνα, για παράδειγμα, κοστίζει 39,7 εκ. δολάρια, ο μετρικός τόνος.
Αν και σπάνιο στη Γη, όμως, το Helium 3 βρίσκεται σε αφθονία στη Σελήνη, όπου υπολογίζεται πως υπάρχουν 1 έως 5 εκ. μετρικοί τόνοι. Το γήινο μαγνητικό πεδίο “εποστρακίζει” το πολύτιμο ισότοπο. Ωστόσο η Σελήνη δεν έχει μαγνητικό πεδίο, της αυτής έντασης, τουλάχιστον, με αποτέλεσμα το εν λόγω ισότοπο να βρίσκεται στην επιφάνειά της.
Ωστόσο το κινεζικό σχέδιο προσκρούει σε μεγάλες δυσκολίες καθώς για την παραγωγή ενός τόνο Helium 3 θα απαιτηθεί η επεξεργασία εκατομμυρίων τόνων σεληνιακού εδάφους.
 

http://www.xorisoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters