Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ > Kλονίζεται και η Γερμανία προκαλώντας παγκόσμιο σοκ!

Αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία από τη γερμανική οικονομία καθώς αναζωπύρωσαν τους φόβους πως η "ατμομηχανή" της ευρωπαϊκής οικονομίας χάνει την ισχύ της.
Αγγελιαφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW (photo), που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2012.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης έκανε βουτιά στις -3,6 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες.
"Οι γεωπολιτικές εντάσεις και η υποτονική οικονομική ανάπτυξη σε ορισμένες περιοχές της Ευρωζώνης, που υπολείπτεται των εκτιμήσεων, αποτελούν πηγή επίμονης αβεβαιότητας", δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Clemens Fuest.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης ZEW για τις τρέχουσες συνθήκες διαμορφώθηκε στις 3,2 μονάδες από τις 25,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο", ανέφερε το ινστιτούτο.
Η γερμανική επενδυτική εμπιστοσύνη υποχωρεί για 10ο μήνα τον Οκτώβριο, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δυσκολεύει να βρει το δρόμο της εν τω μέσω υποτονικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη και των εντάσεων στην Ουκρανία και τη μέση Ανατολή.
Η γερμανική οικονομία είναι στα πρόθυρα της ύφεσης αφότου το ΑΕΠ υποχώρησε στο β΄ τρίμηνο. Οι βιομηχανικές παραγγελίες, η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές, υποχώρησαν τον Αύγουστο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχει υποχωρήσει 13% από τις αρχές Ιουλίου, στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.
Αυτό το κλίμα αποτυπώνει "τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές κρίσεις και τον σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων της ΕΚΤ", δηλώνει οικονομολόγος της BHF-Bank AG στην Φρανκφούρτη. "Οι οικονομικοί δείκτες έχουν καταστεί πολύ δυσμενείς τελευταίως. Η πτώση του χρηματιστήριου έχει επίσης αρνητική επίδραση".

Πήραν την κατηφόρα ευρώ και ευρωαγορές
Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων μετά τα στοιχεία από το οικονομικό ινστιτόυτο ZEW.
Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,69% έναντι του δολαρίου στα 1,2664 δολάρια και 0,67% έναντι του γεεν στα 135,34.
Πτωτική ήταν η αντίδραση και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να μεταβαίνει με ταχείς ρυθμούς σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό μετά την ανακοίνωση του ΖEW. Ο δείκτης υποχωρεί 1,10%, στην έκτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση. Τις απώλειές του διεύρυνε και ο γερμανικός DAX, παραδίνοντας 0,8%.


kourdistoportocali
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/k.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters