Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έτσι εκκενώθηκε η Ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη από τα Ο.Υ.Κ. (Βίντεο)

 
Σκηνές που θα ζήλευαν σκηνοθέτες ταινιών δράσης του Χόλυγουντ εκτυλίχθησαν στο λιμάνι της Τρίπολης.
Πάνοπλοι άνδρες άνδρες των Ο.Υ.Κ. ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιχείρησης για την  απομάκρυνση Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από τη Λιβύη που βυθίζεται στο χάος.
Μετά από πλου 27 ωρών (650 ν.μ) το ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης.



Με αστραπιαίες κινήσεις άρτια εκπαιδευμένοι πάνοπλοι άνδρες της Ομάδα Υποβρυχίων Καταδρομών, που επέβαιναν στο πλοίο, ασφάλισαν κατάλληλο χώρο περιμετρικά του λιμανιού, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.
Την ίδια στιγμή η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι.
Η επιβίβαση των πολιτών πραγματοποιήθηκε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού.


Ωστόσο από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, κύματα μεγάλου ύψους, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους.
Οι αρχές επιστράτευσαν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης δύο λιβυκά ρυμουλκά.
Κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά.

 
Το πλήρωμα του ΣΑΛΑΜΙΣ βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.
Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε και από ένα ελικόπτερο και ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.



Τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με  πλήρη επιτυχία.
Συνολικά στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από την Ελλάδα, 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.
Η φρεγάτα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου.




ΒΙΝΤΕΟ-“Καρέ-καρέ” η επιχείρηση απεγκλωβισμού... από Enikos_gr
ΒΙΝΤΕΟ-“Καρέ-καρέ” η επιχείρηση απεγκλωβισμού… by Enikos_gr 
    
kontranews.gr
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters