Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Τα επτά ενεργειακά κέντρα

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη
Αν και γενικά πιστεύεται ότι τα τσακρά (ενεργειακά κέντρα) ακολουθούν τη γραμμή της σπονδυλικής στήλης, ωστόσο δεν εντοπίζονται στο φυσικό σώμα σε συγκεκριμένα σημεία.

ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ είναι μέρος του πνευματικού εαυτού ή του λεπτοφυούς σώματος, το οποίο συνυπάρχει με το φυσικό σώμα, αλλά δεν είναι δεμένο μ’ αυτό με κάποιον αυστηρό, συγκροτημένο τρόπο. Μια αντιστοιχία είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση νου και εγκεφάλου.
Παρ’ όλα αυτά, τα τσακρά έχουν κάποιες φυσικές αντιστοιχίες, όπως είναι τα νευρικά πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και οι ενδοκρινείς αδένες. Ως γνωστόν, οι αδένες είναι τα όργανα που παράγουν τις ορμόνες, τους χημικούς αγγελιαφόρους που ενεργοποιούν, ελέγχουν και ρυθμίζουν τις λειτουργίες τόσο του νου όσο και του σώματος.
Χάρτης των ενεργειακών κέντρων
Συνολικά στο αιθερικό σώμα υπάρχουν 49 κέντρα, από τα οποία τα επτά είναι οι κύριοι διανομείς της ενέργειας.
photo

1. Κέντρο της Κεφαλής (χιλιοπέταλος λωτός). Βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κορυφή της κεφαλής.
• Ενεργειακή Δύναμη: πνευματική θέληση, απελευθέρωση. Το κέντρο αυτό αποκαλύπτει το εξελικτικό επίπεδο της συνειδητότητας του ατόμου και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά μόνο όταν όλα τα υπόλοιπα κέντρα έχουν εκλεπτυνθεί και ισορροπήσει· όταν ενεργοποιείται φέρνει την κατάσταση του υπέρτατου φωτισμού και της κοσμικής συνειδητότητας.
 Αδένας:
 επίφυση.
 Χρώμα:
 βιολετί, λαμπερό πορφυρό.
2. Κέντρο Άτζνα (τρίτο μάτι). Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο.
 Ενεργειακή Δύναμη: διάνοια, διαίσθηση, διορατικότητα, έμπνευση, ψυχικές δυνάμεις.
 Αδένας: υπόφυση.
 Χρώμα: μπλε λουλακί.
3. Κέντρο του Λαιμού. Βρίσκεται στη μέση του λαιμού.
 Ενεργειακή Δύναμη: δημιουργική ενέργεια, διανοητική καθαρότητα, αυτοέκφραση, αναζήτηση της αλήθειας.
 Αδένας: θυρεοειδής.
 Χρώμα: ανοιχτό γαλάζιο.
4. Κέντρο της Καρδιάς. Βρίσκεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στο ύψος του στέρνου.
 Ενεργειακή Δύναμη: ισορροπία μεταξύ προσωπικού και παγκόσμιου· ομαδική συνείδηση· ανώτερη συνείδηση και άνευ όρων αγάπη.
 Αδένας:
 Θύμος αδένας.
 Χρώμα:
 πράσινο.
5. Ηλιακό Πλέγμα. Στην περιοχή του στομαχιού, πάνω από τον αφαλό.
 Ενεργειακή Δύναμη: θέληση και επιθυμίες, συναισθήματα, απόψεις.
• Αδένας:
 Πάγκρεας.
 Χρώμα:
 κίτρινο.
6. Κέντρο των γεννητικών οργάνων. Βρίσκεται: στην κατώτερη οσφυϊκή χώρα, πάνω από τα όργανα αναπαραγωγής.
 Ενεργειακή Δύναμη: σεξουαλικότητα, ζωτική ενέργεια, αναπαραγωγή.
 Αδένας:
 Γεννητικοί αδένες.
 Χρώμα:
 πορτοκαλί.
7. Βάση της σπονδυλικής στήλης. Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και είναι η έδρα της κουνταλίνι, της ψυχοπνευματικής ενέργειας.
 Ενεργειακή Δύναμη: ζωτική δύναμη, αυτοσυντήρηση, πρωτότυπες ιδέες, γεύση και οσμή.
 Αδένας:
 Επινεφρίδια.
 Χρώμα:
 κόκκινο.
photo
Πνευματικά δώρα
Στην περίπτωση του κέντρου Άτζνα, η ενεργοποίησή του επεκτείνει το νου στο άπειρο, βγάζοντάς τον από τους περιορισμούς του καθημερινού χώρου και χρόνου. H δε δραστηριοποίηση του έβδομου τσακρά (κέντρο της κεφαλής), που επίσης είναι γνωστό σαν “τσακρά του στέμματος” ή “χιλιοπέταλος λωτός”, παρέχει πνευματικά δώρα και δυνάμεις που ξεπερνούν εκείνες του Άτζνα σε τέτοιο βαθμό που θεωρούνται ότι βρίσκονται πέρα απ’ την κατανόηση των μη αφυπνισμένων συνειδήσεων.
Οι στάσεις του σώματος, ο διαλογισμός, και οι αναπνευστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο γιόγκα, πιστεύεται ότι διευκολύνουν το άνοιγμα του τρίτου ματιού. Αυτό με τη σειρά του, λέγεται ότι επιφέρει το σαμάντι, μια κατάσταση κατά την οποία το πνεύμα ενός ατόμου απελευθερώνεται από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου.

πηγη: Youmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters