Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο τάφος της βασίλισσας: Ξετυλίγοντας τη μούμια της αρχηγού των Γουάρι [Eικόνες]

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν έναν βασιλικό τάφο της αυτοκρατορίας των Γουάρι, η οποία προηγήθηκε του πολιτισμού των Ίνκας και καταστράφηκε από τις ραγδαίες ισπανικές κατακτήσεις του 16ου αιώνα. Για πρώτη φορά οι ερευνητές «ανοίγουν» τη μούμια για το κοινό, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα πολιτιστικά στοιχεία.
Η ανακάλυψη του τάφου έγινε περίπου 280 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα και δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον μυστηριώδη πολιτισμό τον Γουάρι που άκμασε στο τέλος της πρώτης χιλιετίας μ.Χ.
Ο τάφος που βρέθηκε άθικτος είχε τη μουμιοποιημένη βασίλισσα καθιστή, μαζί με μεγάλες ποσότητες κεραμικών, θησαυρών και στοιχεία ανθρωποθυσιών που χρονολογούνται μεταξύ 700 και 800 μ.Χ.
Το National Geographic σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας ανοίγει ηλεκτρονικά τον τάφο και μας ξεναγεί στο εσωτερικό του.
Έχοντας πεθάνει σε ηλικία περίπου 60 ετών, η επιφανής γυναίκα της φυλής των Γουάρι, οδηγήθηκε στον τάφο της με μεγαλοπρέπεια και πλούτο. Τοποθετήθηκε σε καθιστή θέση, φορώντας υφασμάτινο πουκάμισο και σάλι και στολισμένη με πολύτιμα κοσμήματα. Το σώμα της ήταν τυλιγμένο σε πολλές στρώσεις υφάσματος για να δημιουργηθεί ένα κουκούλι για τη μούμια.
Το Κουκούλι
Η εξωτερική στρώση ήταν μία απλή κουβέρτα, ενώ το ίδιο το σώμα ήταν τυλιγμένο σφιχτά με ύφασμα, μία ριγέ κουβέρτα και ένα δίχτυ από πλεγμένα σκοινιά.
Τα στολίδια
Για να την προετοιμάσουν για την ταφή, έβαψαν το πρόσωπό της με ιερή κόκκινη μπογιά. Στα αυτιά της φόραγε έξι ζευγάρια σκουλαρίκια κάποια από αυτά ολόχρυσα, ενώ στα χέρια της είχε τατουάζ με γεωμετρικά σχήματα. Φορούσε ένα πουκάμισο και ένα σάλι τα σχέδια των οποίων ήταν χειροποίητα και δείγμα υψηλού κοινωνικού στάτους.
Τα εφόδια
Γύρω από την μούμια, βρίσκονταν κεραμικά δοχεία, βάζα και ποτήρια, τα τελειότερα που έχουν βρεθεί ποτέ σε παρόμοιο τάφο. Σε ένα πλούσια διακοσμημένο κουτί βρίσκονταν επίσης προσωπικά της αντικείμενα όπως χρυσά κοσμήματα, μαχαίρια, κομμάτια οψιανού και ένα αδράχτι.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/05/o-tafos-basilissas-ksetyligontas-moumia-arxhgou-gouari-eikones.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters