Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών η Ρωσία--Η Ρουμανία κήρυξε μερική σταδιακή επιστράτευση



Ουκρανία: Αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών η Ρωσία

ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΜΠΑΜΑ-ΟΛΑΝΤ

Ειρωνικά σχολίασε η Ρωσία τον «δημοκρατικό χαρακτήρα» των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία «υπό τον ήχο των κανονιών», καταγγέλλοντας την στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας που βρίκεται υπό τον έλεγχο των ένοπλων φιλορώσων αυτονομιστών.
Ουκρανία: Αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών η Ρωσία

«Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν η διεξαγωγή εκλογών υπό τον ήχο των κανονιών συνάδει με τους δημοκρατικούς κάνονες που διέπουν μία εκλογική διαδικασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, οκτώ ημέρες πριν προς τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία.
Στο Κίεβο, η εκλογική επιτροπή κάλεσε σήμερα τις αρχές να ενεργήσουν το ταχύτερο δυνατόν για να αναλάβουν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος, όπου περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανόν να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Σε ανακοίνωσή της, η εκλογική επιτροπή κρούει τον κώδωνα προειδοποιώντας ότι δεν είναι σε θέση να οργανώσει την ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών σε πολλές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, που κήρυξαν στις 13 Μαΐου την ανεξαρτησία τους έπειτα από τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Η εκλογική επιτροπή αναφέρει ότι η ασφάλεια των αντιπροσώπων της απειλείται σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και κάνει λόγο για «απειλές και πιέσεις» κατά των μελών των τοπικών επιτροπών στην ανατολική Ουκρανία.
Η επιτροπή επικρίνει την αρνητική στάση ή την απουσία αντίδρασης της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας όταν τα μέλη της καταγγέλλουν πράξεις των αυτονομιστών και καλεί τον προσωρινό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ να λάβει «μέτρα για την ασφάλεια».
Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, περί τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι, από τα 36 του ουκρανικού εκλογικού σώματος, είναι πιθανόν να εμποδιστούν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, μόνο το ενα τρίτο των ψηφοφόρων των ανατολικών περιοχών δηλώνει έτοιμο να λάβει μέρος στην ψηφοφορία.
Ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον «κυρώσεων»
Νωρίτερα, για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον «κυρώσεων», εάν συνεχίσει να προκαλεί την αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία, προειδοποίησαν τη Ρωσία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.
Εννέα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, «οι πρόεδροι υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με επιπλέον σημαντικές κυρώσεις εάν διατηρήσει την προκλητική και αποσταθεροποιητική της στάση» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.
Ουγγαρία: Επανέρχεται για την αυτονομία της ουγγρικής μειονότητας της Υπερκαρπαθίας
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν επανήλθε στην έκκλησή του για την αυτονομία της ουγγρικής μειονότητας της Υπερκαρπαθίας, στη δυτική Ουκρανία, λιγότερο από μία εβδομάδα αφού προκάλεσε διπλωματική ένταση ανάμεσα στη Βουδαπέστη, τη Βαρσοβία και το Κίεβο.
«Ολόκληρο το ουγγρικό κράτος υποστηρίζει το αίτημα αυτονομίας των Ούγγρων της Υπερκαρπαθίας», δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στην ουγγρική τηλεόραση.
Περί τα 150.000 έως 200.000 άτομα ουγγρικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία, η συντριπτική πλειοψηφία τους στην Υπερκαρπαθία. Αποτελούν την μεγαλύτερη μειονότητα (13% του πληθυσμού) σε αυτήν την περιοχή της Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία.
«Μία σταθερή και δημοκρατική Ουκρανία είναι προς το συμφέρον μας, αλλά η Ουκρανία δεν μπορεί να είναι σταθερή και δημοκρατική χωρίς να χορηγήσει δικαιώματα στις μειονότητες και τις εθνοτικές κοινότητες που ζουν εκεί», πρόσθεσε.
Σε αντίστοιχες δηλώσεις είχε προβεί ο ούγγρος πρωθυπουργός κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στις 10 Μαΐου. Ο Βίκτορ Ορμπαν ανέλαβε δεύτερη συνεχή πρωθυπουργική θητεία μετά την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Γιάνος Μαρτόνι διευκρίνισε την Τετάρτη ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφερόταν σε εκείνες τις δηλώσεις του σε «εδαφική» ανεξαρτησία.
Στις χθεσινές του δηλώσεις ο Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε στο κανάλι 1 της ουγγρικής τηλεόρασης ότι υπάρχουν στην Ευρώπη πολλές μορφές αυτονομίας και ότι οι Ούγγροι της Υπερκαρπαθίας θα πρέπει να διευκρινίσουν ποιο είναι το αίτημά τους.
Ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στο Κίεβο εκλήθη από τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Βίκτορ Ορμπαν κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλτν Τουσκ χαρακτήρισε «λυπηρές» τις δηλώσεις του ούγγρου πρωθυπουργού και κάλεσε τις γειτονικές της Ουκρανίας χώρες να επιδείξουν αλληλεγγύη, υποστηρίζοντας την ενότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Αντάρτες απελευθέρωσαν έναν από τους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών
Στο μεταξύ ο φιλορώσος ηγέτης των αυτονομιστών Βαλέρι Μπολότοφ κρατήθηκε σήμερα για λίγη ώρα από ουκρανούς συνοριοφύλακες προτού τον απελευθερώσουν ένοπλοι υποστηρικτές του έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου στρογγυλού τραπεζιού στην πόλη Χάρκοβο με τη συμμετοχή πολλών ουκρανών αξιωματούχων και στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στα ανατολικά.
Ο Μπολότοφ, ο αυτονακηρυχθείς κυβερνήτης του Λουχάνσκ, κρατήθηκε στο συνοριακό φυλάκιο κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία, όπου είχε μεταβεί για να λάβει θεραπεία μετά τον τραυματισμό του την Τρίτη σε μια επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων Όλεγκ Σλομπόντιαν.
Περίπου 200 ένοπλοι αυτονομιστές πήγαν στο φυλάκιο και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος. Τότε ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τις οποίες οι αντάρτες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα.
«Πήραν τον Μπολότοφ. Προσπαθούμε να μάθουμε αν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε ο Σλομπόντιαν.
 
Η Ρουμανία κήρυξε μερική σταδιακή επιστράτευση – Ετοιμάζονται για κάτι συγκεκριμένο; ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ

Οι έφεδροι του ρουμανικού Στρατού έχουν λάβει ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να παρουσιασθούν σε στρατιωτικά κέντρα της χώρας.
Οι κλήσεις έχουν αποσταλεί τόσο από το υπουργείο Άμυνας, όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι έφεδροι υποχρεούνται να παρουσιασθούν μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να λάβουν οδηγίες.
Σύμφωνα με τον έπαρχο, Μποτοσάν Κοστίκε Μακαλέτσα, «Ο Στρατός θα κάνει άσκηση ετοιμότητας για να διαπιστώσει σε πόσο χρόνο οι έφεδροι μπορούν να παρουσιασθούν σε σημεία στα οποία δεν έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».
Νωρίτερα, η ηγεσία της Ρουμανίας, είχε συζητήσει την ανάγκη κινητοποίησης των εφέδρων λόγω της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και της Μολδαβίας, αλλά και γενικότερ της Μαύρης Θάλασσας.
Η Ρουμανία σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ΠΠ εισέβαλλε στην Σοβιετική Ενωση και θρήνησε περί το 1 εκατ. νεκρούς…






defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters