Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το Άμστερνταμ αποζημιώνει τους Εβραίους για τα χαράτσια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Η Γερμανία πότε θα αποζημιώσει την Ελλάδα;

Ακόμη και 70 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία ορισμένες χώρες αναγνωρίζουν τα λάθη τους και πληρώνουν...

Την αποζημίωση των Εβραίων που επλήγησαν κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποφάσισε ο Δήμος του Άμστερνταμ, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι ακόμη και 70 χρόνια μετά, τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας μπορούν να αποζημιωθούν.

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ αποφάσισε να αποζημιώσει με 820 χιλ. ευρώ τους επιζώντες και τις οικογένειες τους, αποδεχόμενο της σκληρή φορολογία και τα χαράτσια που πλήρωσαν οι Εβραίοι του Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του ΠΠ ΙΙ.

Η κίνηση αυτή διατηρεί ζωντανή την ελπίδα να υπάρξουν αποζημιώσεις για τη γερμανική κατοχή και για την Ελλάδα, και κυρίως για το κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από τη χώρα μας, χωρίς ποτέ να το αποπληρώσει.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.

Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, η Ελλάδα πλήρωνε αναγκαστικά αλλά και οι Γερμανοί σύμφωνα με την πρόβλεψη άρχισαν να ξεπληρώνουν τις οφειλές τους. Υστερα βέβαια το χρέος... έπεσε στη λήθη της ιστορίας και το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε.

Το αναγκαστικό δάνειο που κατέβαλε η Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή πτυχή εκτός από τις γενικές επανορθώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, τη λεηλασία προσωπικών περιουσιών και την αποζημίωση για το ολοκαύτωμα χωριών. Το δάνειο, δηλαδή, δεν αποτελεί ούτε επανόρθωση ούτε αποζημίωση.

www.bankingnews.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6577.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters