Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σαν να ζουν σε άλλη χώρα

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων έχει κατ' επανάληψιν τεθεί με διάφορες αφορμές. Ο τρόπος, όμως, που τώρα μοιράζεται το κρατικό χρήμα, εν μέσω κρίσης, δικαίως προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Γιατί τα ποσά προέρχονται από την εφαρμογή ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας και, πάνω απ' όλα, η όποια κατανομή πρέπει να είναι δίκαιη.

Το παράδοξο είναι ότι η διακομματική επιτροπή αποφάσισε, ακολουθώντας το ποσοστό...
των ψήφων που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές προ πενταετίας, σε μια κατανομή που βγάζει μάτι. Από εκείνη την εποχή μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, εκτός από ένα: το υπερχρεωμένο ΠΑΣΟΚ θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο, αν και τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά του αποτελούν κακέκτυπο του παλιού εαυτού του.
Βεβαίως, η κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης στους κομματικούς σχηματισμούς δεν ακολουθεί τα δημοσκοπικά ευρήματα μιας περιόδου. Ωστόσο, από τις ευρωεκλογές του 2009 έχουν ακολουθήσει κι άλλες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, τρία χρόνια μετά, όταν και τα ποσοστά των κομμάτων μοιάζουν πιο κοντά στα σημερινά.
Μόλις σε ένα ποσοστό 10% λαμβάνονται υπ' όψιν οι ψήφοι στις βουλευτικές του 2012, ενώ για το υπόλοιπο 50% (της δόσης του 60% των χρημάτων που τους αναλογεί) δίδεται με βάση το εκλογικό τοπίο του 2009. Τότε, που επρόκειτο για μια άλλη χώρα, της οποίας ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ισχυριζόταν ότι η Ελλάδα είναι τάχα ισχυρή απέναντι στην παγκόσμια κρίση...
Με την απόφαση αυτή η διακομματική επιχείρησε να δώσει ουσία στη ρήση, που θα ήθελε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Και ακριβώς εδώ είναι η πρόκληση προς τους πολίτες: Στο βαθμό που αυτή η κατανομή δεν πείθει ότι είναι δίκαιη, πώς τα κόμματα μπορούν να ζητούν την ψήφο των πολιτών για να κυβερνήσουν στο όνομα των συμφερόντων του λαού;
Οι αποφάσεις που αφορούν σε κρατικό χρήμα δεν μπορεί να στέκονται μόνο στο γράμμα του νόμου. Οταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση κομματικών μηχανισμών όχι μόνο δεν πρέπει να προκαλούν, αλλά καλούνται να συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτικού συστήματος. Σε μια εποχή, που ειδικά τα κόμματα εξουσίας λοιδορούνται για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα.
Από enet
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5752.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters